Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 24 Kasım 2014

Medyaya dikkat

Ortadoğu giderek ısınacak!
Kafkasya, İran, Azerbaycan ve Avrupa'nın Doğu'su YÜKSEK BASINÇ altında kalacak! Bölge kıpır kıpır! Ukrayna krizi ile başlayan sarsıntı bütün bölgeyi etkileyecek! Sınırlar finansal olarak değişecek! Fırsatlar da krizler de kapıda! Kim AKLINI kullanıp sıyrılırsa büyüyecek!
Yanlış hesap yapan faturayı en az 25 yıl boyunca ödeyecek!
Durum kısaca bu! Peki, arka planda neler oluyor! İşte bizim gibi sıradan insanların bilmesi gereken bu! Hedef Rusya ve İran...
Dünyanın en büyük doğal gaz rezervlerine sahip olan Rusya, Avrupa'nın doğalgaz ihtiyacının yüzde 45'ini karşılıyor...
Rusya'nın doğal gaz ve petrolden yıllık elde ettiği gelir yaklaşık 500 milyar dolar... Brent petrolünün varil fiyatında haziran sonundan bu yana devam eden düşüş yüzde 30'a dayandı...
Rusya'nın kaybı ortalama 150 milyar dolar... Kremlin'de ışıklar hiç sönmüyor!
Olası kriz senaryoları ve karşı hamleler masada!
İran'ın doğalgaz rezervi ise 28 trilyon 600 milyar metreküp.
Rusya'dan sonra dünyanın en büyük GAZ DEVİ... İran'ın doğalgaz ve petrolden yıllık elde ettiği gelir yaklaşık 400 milyar dolar... Son türbülansla birlikte İran'ın kaybı 120 milyar dolar...
Bu sahip olunan zenginlik ile kaybedilen paranın ortalaması... Peki, ne olacak? Suudi Arabistan, Katar ve bazı Körfez ülkeleri, ABD AR İSTO KRA SİSİ ile petrol fiyatlarını 2015 yılında da aşağıya çekme kararı aldı! Arabistan, üretimi 2015 Ocak ayında daha da arttıracak!
Ucuz mal satmaya devam edecek!
Bu tablo devam ettiği sürece Rusya ve İran yere serilecek! Kaybettiği rakamlar çok daha büyüyecek!
Bu iki ülkenin firmaları ayakta kalamayacak! Düşmanından "AMAN DİLEYECEK!" hale gelecek! Çünkü Rusya ve İran kasasına giden 100 liranın 70 lirasını buradan yani gaz ve petrolden elde ediyordu!
Amerika'daki ARİSTO KRAT LAR , ki çoğu YAHUD İ, Putin'in ipini çekme kararı aldı! Avrupa ve Arap dünyası ile iş yapma şansı kalmayan Rusya son umut olarak Çin'e sarıldı! Büyük tüketici Çin'in tek başına Rusya'yı taşıması mümkündü!
Ama orada da işler iyi gitmiyordu!
Putin'in, Ankara'nın açacağı kapılardan geçme dışında pek şansı yok gibi!
Tabii silahların konuşup başka denklemlerin kapıda olduğu da bir gerçek!
Bölge içten içe kaynıyor!
Silahlar konuşmadan Putin'in şapkadan tavşan çıkarması gerekiyor!
Durum bu! AMERİKAN AR İSTO KRA SİSİ bu yeni plan için uzun zaman önce kapalı kapılar arkasında plan yaptı! Türkiye'nin KATAR ile olan yakınlığı da bu toplantıların ana manşetlerindendi! İki ülkenin dostluğu ve birlikte aldıkları EYLEM PLANLARI da masadan hiç inmedi!
Mesela iki ülke de Esad'dan kurtulmak istedi! Hatta Esad'ın KİMYASAL silah kullanması ve bunun dünyaya servis edilmesini de Türkiye ve Katar organize etti! Ankara, Katar ile Esad'ın ipini çekmeye hazırlanırken BAŞKAN OBAMA da Esad'ın gitmesi gerektiğini çok net bir tavırla dile getirdi!
İşte o andan itibaren AMERİKAN AR İSTO KRA SİSİ planlarının gereğini yaptı! Bunun için düğmeye basıldı! "Esad gelecekte çok işimize yarayacak" uyarısı yaparak BAŞKAN OBAMA ikna edildi!
Günleri sayılı olan Esad, YAHUD İ BARONLARIN uzattığı el ile hayatta kalıyordu!
Obama, 28 Mayıs 2014'te West Point'teki konuşmasından önce Amerikalı BARO NLAR ile gizli bir toplantı yaptı. Esad'ın kalacağı burada netlik kazandı!
Toplantının ana konularından biri de Türkiye-Katar yakınlığı idi!
Obama burada dört koldan sarıldı!
Baronlar, Başkan'a "Beyaz Saray bu yakınlığa kafa yormasın! Bırakın biz hallederiz!" garantisi verdi! Obama'ya yapılması gerekenin Rusya başta olmak üzere BRIC ülkelerindeki AR İSTO KRAT LAR IN yerle bir edilmesi gerektiği anlatıldı! "Bunu yapmazsak ABD zor günlere gebe!" denildi! Ölümü gösterip sıtmaya razı edildi!
Amerikalı BARO NLAR , SUUD ve KATAR LI önemli isimlerle ve ailelerle bir arada olma ve kalma konusunda anlaştı! Bu yakınlık önümüzdeki her gün büyüyecek!
Yakında inanılmaz bir ittifak ortaya çıkacak!
Amerikalı BARONLAR ile Suudlar ve Katar'ın yaptığı ittifak kağıt üzerinde koşarak yoluna devam edecek gibi duruyor!
Ama bu gizli toplantılarda çok önemli bir vurgu yapıldı! Çok önemsenen bir GÜÇ masaya getirildi!
Bütün planın işleyip işlememesinin sebebi olarak orası gösterildi!
Evet, KRA LİÇE! Amerika'da plan yapanlardan bir bölümü özellikle İngiliz Aristokrasisinin altını çizdi! Bir önemli isim Obama'ya "Britanya yaşanan hiçbir kaosun içinde olmamasıyla tanınır!
Kaosa izin verir! 'Çarpışacaklar çarpışsın! Ben zaferi kazanan da olsa zayıflayanı sonuçta sepete koyarım' mantığıyla olaylara yaklaşır. Galiba bunu gözardı etmemeliyiz!' uyarısında bulundu!
Ama belli ki ok yaydan çıktı!
Ukrayna ve IŞİD kriziyle sarsılan bölge yeni doğumlara gebe! Petrol ve DOLAR üzerinden büyük operasyon yapılacak! İngiltere geride durarak tarihi düşmanı PUT İN'in indirilmesini mi bekleyecek! Soros, Jacob Rothschild gibi katı Putin düşmanları 25 yıl sonra intikamlarını alabilecek mi? Suudlar, Katar ve Körfez bu işte yükün büyüğünü taşırken, Amerika da bütün gücüyle topa girerken acaba hem DOLARA hükmeden aileler, hem de Kraliçe elini bir taşa bile sürmeden yine kazanacak mı?
Bütün bunların cevabını YAHUD İLER'in yönettiği dünya basınından alacağız! Erdoğan gibi Putin'i de hedefe koyan medya yakında daha da şiddetli manşetlerle gelecek! EN büyük silahları bu çünkü! 10 Ekim 1990'da Amerikan Kongresinde "Nayirah" adında bir genç kız Saddam'ın askerlerinin bebekleri nasıl yere attıklarını gözyaşları içerisinde anlatıyordu. Nayirah'ın bu açıklamaları Amerikalılar'ın oturma odalarına giriyor ve halk nezdinde Saddam kafası ezilmesi gereken bir pislik olarak lanse ediliyordu!
Ve savaşa müdahil olunması konusunda halk ikna edilmiş oluyordu.
Çok sonraları bu olayın uydurma olduğu, Nayirah isimli kızın Kuveyt'in Washington Büyükelçisi Nasir Al-Sabah'ın kızı olduğu ortaya çıkıyordu!
Hikaye bu kadar da değildi!
Genç kızın gözyaşları içerisinde bu yalanı söylemesi için Halkla İlişkiler şirketi Hill & knowlton devreye giriyordu! Nayirah, OYUNCULUK eğitimi alıyordu! 10 milyon dolara iş bitiyordu!
Kullanan ve kullanılanların yer aldığı bir TİYATRO büyük sonuçlar doğuruyordu!
Şimdi aynıları yine kapıda!
Bizim için de Putin için de!
Ama Putin şimdi zorda! Sonuçta herkesin Ankara'ya ihtiyacı hiç olmadığı kadar fazla!
Dengeyi yine biz kuracağız!
Joe Biden, bunun sinyalini dün verdi!
Bu da yarının konusu!
Büyük Türkiye PUPA YELKEN geliyor! Birileri bunun için rüzgarı tersten estirmek amacıyla içeride hazırlık yapıyor! MEDYAYA DİKKAT !
NAYİRA H'
ı sakın unutmayın!