Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 21 Ekim 2014

Kobani satrancı

Ortadoğu dünyanın merkezinde olduğu için maalesef karışıklıkların yanı başında olacağız! Sınırlar YÜZYIL sonra tekrar çizilirken acı da çekeceğiz, mutlu sona da ulaşacağız! Tek şanssızlığımız, içeride kıyafeti bizden olan ancak dışarıya çalışanların fazla olması! Teni, rengi, elbisesi biz, ancak aklı ve kalbi yabancı!
Durum böyle olduğu için devlet ayıklaya ayıklaya gidiyor! Zaman alacak! Zaman kaybettirecek! Ama yapacak başka da bir seçenek yok!
Çünkü Türkiye merkezli oyun kuranlar bizi hem içeride hem dışarıda diz çöktürmek peşinde!
Son dönemde ortaya çıkan, daha doğrusu RENGİ anlaşılan YAPI kimse söylemese de ROCKEFELER ailesinden büyük destek alırdı!
Risaleler'i Amerika'da bu BARON ve görev verdiği şirketleri bastırır Türkiye'ye yollardı! Gemilerce kitap gelir, operasyonun bir ayağı tamamlanırdı!
Para ve akıl dışarıdandı! Türkiye BARONLARIN yaptığı planların uygulama sahası olurdu! Dört elle sahip çıktıkları FİNANS KURULUŞU da buradan gelen parayla kuruldu! Kefil olanlar belliydi! Kredi kartını ödeyemeyecek olanlara BANKA sahibi etiketi yapıştırıldı! Fakat ne hikmetse kimse bunları görmüyordu! Zaten bütün bunlar tutmuş olsaydı birkaç ay önce DEVLETİ anahtar teslim bunlara verecektik!
İşte bu YAPIYI destekleyen BARONLARIN şimdi bölge ile ilgili şikayetleri var! Sözü geçmeyen ülkeler peşinde koşuyorlar! Condoleezza Rice'ın dediği gibi 22 ülke daha çıkarmak uğraşındalar! Çünkü PETROL ve GAZ kontrol edilebilir ülkelerde olmalıydı!
Türkiye gibi sözü DEMİR gibi olan ülkeler tercih edilmiyordu! Ortadoğu, Osmanlı çıktıktan sonra ikinci bir ameliyata girecekti!
Bu kez DOKTORLAR daha da küçülterek gidecekti! Sadece gaz ve petrolün olduğu yerler önemliydi! İnsan hakları, demokrasi, evrensel hukuk hiç umurlarında değildi!
Aksine DİKTATÖRLERE ihtiyaç duyuyorlardı! Bir kişiyi kontrol ettin mi bütün kaynaklar senindi! MOTTO buydu!
Bu planın önündeki en önemli engel Türkiye idi! Engel olmakla kalmayıp "Türk-
Kürt kardeştir"
diyerek oyunun bozulması için sahnedeydi! Kardeşlik üzerinden BARONLARIN oyunu bozulacak, yıpransak da BÜYÜK TÜRKİYE'yi kuracaktık! SAVAŞIN, KAVGANIN NEDENİ BU!
Son aylarda gördüğümüzü ve göreceğimiz bütün PİYONLAR BARONLARIN adamı!
Büyük bakın! Büyük düşünün!
Büyük bakınca ne mi göreceğiz?
Bakalım o zaman!
Exxon Mobil: Amerikan çokuluslu petrol ve doğalgaz şirketi!
Şirketin ana üssü TEXAS! Şirket ROCKEFELLER'ın Standart Oil firmasının kökeninden gelir! 30 Kasım 1999'da Exxon ile Mobil birleşti! Kanada'da, yani Kraliçe'nin ülkesinde faaliyet gösteren Imperial Oil şirketine göbekten bağlıdır! Exxon Mobil dünyanın en büyük şirketidir! 21 ülkede 37 petrol rafinerisi vardır! 6.3 milyon varil ham petrol işleme gücü vardır! Exxon Mobil'in sahibi olan Rockefeller CHEVRON, CITI GROUP, J.P.MORGAN-CHASE gibi devlerin de sahibidir! 76.900 çalışanı olan Exxon Mobil'in yıllık kazancı 500 milyar dolardır!
Düşünün!
Royal Dutch Shell: Shell ve Royal Dutch birleşmesiyle ortaya çıktı!
Hollandalılar kurdu! 1903 yılında, yani OSMANLI'nın yıkım kararının verildiği yıllarda güçlerini birleştirdiler! Asiatic Petroleum Company'i kurdular! Sonuç o kadar başarılıydı ki dört yıl sonra, Royal Dutch/Shell geldi! Ortaklık bugün de sürmektedir. İki ana şirket, kendi işlerini ayrı ayrı yürütür! % 60'ı Royal/Dutch Petroleum'a, % 40'ı ise Shell Transport and Trading Company'ye ait olmak üzere 1700'ün üzerinde şirket bu grubu oluşturur! Bu çok ilginç bir YAPI'dır! Bu şirket hedeflenen ülkelerin bütün kurumlarında KİLİT İSİMLERİ ALIR, BESLER, BÜYÜTÜR! O ülkenin alacağı her önemli kararı kesinlikle önceden bilir!
Ve gerekli servislere aktarır! Yabancı servisler zaten bunların sözünden çıkamaz!
90.000 çalışanı vardır! 481 milyar dolar geliri vardır!
BP: İngiltere merkezli çokuluslu şirkettir! Dünyadaki en büyük ÖZEL şirket diye bilinir! En büyük 6 enerji şirketinden biridir! Osmanlı dağılırken 1909'da Anglo-Persian Oil Company olarak kuruldu! Kalust Sarkis Gülbenkyan, yani BAY YÜZDE 5 olarak bilinen simsar, Osmanlı petrollerini bunlara taşıyan önemli aktördü! 1954'te bugünkü ismini aldı! 1957'de Türkiye'ye giriş yaptı! 388.000 çalışanı vardır!
Yıllık kazancı 383 milyar dolardır!
ConocoPhillips:
Yahudi Philips ailesi... Asya petrol anlaşmalarında ortağı var. O da ARAMCO...
ARAMCO'nun sahibi ise Rockefeller ailesi. ARAMCO şirketinin hisseleri Rockefeller ailesine ait olan 4 şirket arasında paylaştırılmıştır. Bunlar da Texaco, New Jersey Oil, Socony Vacum ve California Standart Oil...
Chinese National Petroleum Corporation: Çin Ulusal Petrol Şirketi...
Sahibi Çin Halk Cumhuriyeti... Dünyanın 4. büyük petrol şirketi.
Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Zhou Jiping, İngiltere'de eğitim aldı. Chinese National Petroleum Corporation'ın Rio Tinto ve Noble Enerji ile ortaklıkları var...
Rio Tinto ve Noble Enerji, Rothschild ailesinin enerji şirketlerinden sadece ikisi.
Bilinen bir gerçek vardır ki bu aile ORTAK olmaz! Sahibidir!
ARAMCO: Suudi Arabistan ile Amerika'nın ortak projesidir! Kral Abdülaziz El Suud ve ABD Başkanı Franklin Delano Roosevelt'in isteğiyle kuruldu! Arkada Rockefeller vardı! 55 bin kişiye iş veren şirketin yıllık kazancı 356 milyar dolardı!
Total: Fransa'da kurulan ve doğrudan ROTHSCHILD ailesine bağlı bir şirkettir!
111 bin kişiye iş verir! Yıllık ortalama 215 milyar dolar kazanır! Hedefleri daha çok Afrika'dır!
Bunların dışında Chevron, Gazprom, Eni, Petrobras, Lukoil, JX Holdings, Valero Energy, Statoil, PDVSA, PEMEX ve Kuveyt Petrol gibi DEVLER vardır! Bu isimleri alt-alta yazdığımız da petrol ve gazın yüzde 72'sini bulunduran Kafkasya ve Ortadoğu'nun hedef olduğunu görürsünüz! Zaten karışıklık da buralarda!
Devletlerden büyük olan bu şirketler dinle, imanla, milletle, gelenekle, görenekle, mezheple uğraşmaz! Sadece işine yaradığı zaman alır kullanır!
Şimdi İran-Suriye-Irak üzerinde yeni planları devrede! Kürtler ise başrolde!
Kürtler'i ayırıp Kuzey Irak ve Kuzey Suriye üzerinden AKDENİZ'e ulaştırmak istiyorlar! Mesela Salih Müslim bu iş için var! Barzani ve Öcalan ise bu oluşumun karşısında! Haritalarla satranç oynuyorlar!
Bölgede mezhep savaşıyla doğal sınırları çizmek için uğraşıyorlar! Bu nedenle 250 bin dolarlık BOMBAYLA 900 dolarlık hedefleri vuruyorlar!
Şirketlere baktığınızda, daha doğrusu içine seyahat ettiğinizde KRALİÇE ve adamlarını görüyorsunuz!
Türkiye eski gücüne kavuşmak istediği an bunlar bambaşka bin hamleyle geliyorlar! Büyüme arzusundaki Türkiye'yi durdurmak, hatta küçültmek istiyorlar!
Son günlerdeki IŞİD ve PEŞMERGE olayı da buna dahildi!
Ankara en sonunda KOBANİ için PEŞMERGEYE geçit vererek Barzani ile aynı çizgide olduğunu ama Salih Müslim gibi isimlerle uzak düştüğünü ilan etti! Kürt zordaysa artık Peşmerge gelip yardım edecekti! Esad ve arkasındaki güçle oturup pazarlık yapan Salih Müslim kaybedecekti!
Bölge için ya BARONLARIN yönetimindeki ŞİRKETOKRASİ ya da Ankara kazanacaktı!
Kürtler'e de tıpkı Sırbistan, Hırvatistan ve Karadağ ile çevrilen BOSNA'ya ADRİYATİK'e NEUM'dan bağlanma hakkı gibi bir hak veriliyor! Tek bir limandan DEVLET sözü dillendiriliyor!
Sonuçta Kürtler'in kaybedeceği bir oyunu janjanlı bir şekilde sunuyorlar! Bazıları da buna kanıyor! İçeride çıkan son olayların ve bazı Kürt siyasetçilerin ZAP YAPMASININ nedeni bu!
Umarım geç olmadan doğruyu bulurlar! Çünkü başları derde girdiğinde yanlarında sadece Türkiye olacak!

NOT: Çok uluslu her şirketin seyir defterine bakılmalı! Ortaklıkları incelenmeli! Ve karşımıza çıkan TABLO millete anlatılmalı! Bunu da yapacak üniversitelerimiz, profesörlemiz, doçentlerimiz vardır! Hayat sadece GEZİ'ye çıkıp eylem yapmak değil!