Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 11 Nisan 2014

Aynı isim!

Bugün isterseniz değişiklik yapıp kısa kısa gidelim.
Önemli noktaların altını çizelim. Bazı konuların TAMAMLANMAYA ihtiyacı var çünkü...
Dünkü SABAH gazetesinin manşetinde, Prof. Ahmet Keleş vardı! aHABER'de Mehmet Ali Önel'in DEŞİFRE'sine konuk olan KELEŞ, daha önce çok az kişi tarafından bilinen cemaatin parti kurma projesinden söz etti! Neler söyledi neler... "Sayın Fethullah Gülen arka planda kalarak partiyi AYDIN MENDERES üzerinden yönetecekti!
Zaman Gazetesi'nin büroları seçim ofisi olarak kullanılacaktı!
Menderes, Gülen'den İKTİDAR garantisi istedi! Ancak cemaat kesin söz verebilecek durumda değildi!
Menderes vazgeçti!
Gülen de ardından talimatı verdi: Bu mesele ne konuşuldu, ne söylendi! Unutulup gitti!"
Evet, Keleş haklıydı! Söyledikleri de doğruydu! Ama çok önemli bir konu atlanmıştı!
Galiba Keleş bilmiyordu!
Parti kurma işi çok ciddiydi! Önü de açıktı! Gerekli insanlar bir araya gelmiş, bir ufuk çizilmişti! Rota ile ilgili hiçbir sıkıntı yoktu! Menderes'in vazgeçmesi de İKTİDAR GARANTİSİNİN verilmemesinden değildi!
Parti kendi içinde çok sıkı bir şekilde ORGANİZE olurken, hatta olmuşken, DIŞI TÜRK İÇİ YABANCI biri çıkıp geldi! Gelen kişi Amerika'dandı! Daha çok MUSEVİ sermayesine bağlı bir isimdi! Daha sonra ülkeye kurtarıcı olarak gelecek ve BAŞBAKANI tanımadan sahip olduğu ÖZEL İLİŞKİLERİ sürdürecekti! Kendisine kefil olan BAŞBAKANI dinlemeyip ortadan kaybolacak, günlerce bulunamayacaktı! Amerikan Büyükelçiliği'nde özel toplantılara katılıp kimseye bilgi vermeyecekti!
Yıllar önce Prof. Keleş'in sözünü ettiği parti projesi bu isim ortaya çıktığı için iptal edilmişti! Rahmetli Menderes, bu yüzden çekilmişti!
Çekilmek için de KABUL EDİLMESİ zor şartları öne sürmüştü!
Çünkü menderes bu şahısın özel rolünü görünce partinin MİLLİ ve BAĞIMSIZ olamayacağını hissetmişti! Kimdi bu isim?
Evet! Bildiniz! KEMAL DERVİŞ!
Daha Türkiye'de onu kimse tanımıyorken CEMAATLE el eleydi! CHP'lilere duyurulur!
Kimin kiminle olduğunun çok güzel bir kanıtı!
Madem Prof. Keleş anlattı, ben de tamamlayayım istedim!
Madem Amerika'dan yola çıktık, oradan devam edelim... Çok etkili bir çevrenin içinde yaşayıp çok etkili dostları olan Amerikalı MİSAFİRİMİZİ tekrar ağırlayalım!

Neden Türkiye kendi haline bırakılmıyor?
Dünyada söz sahibi olan bütün ülkeler öncelikle kendi içinde güçlüdür! İngiltere, ABD ve Rusya'ya bak! İçeride, dışarıda güçlüdürler! Eğer süper güç olmak istiyorsanız içerisinin düzenlenmesi şart! Yaygara yapanlara bakmayın!
Ciddiye de almayın!

Paralel Yapı saldırısı da böyle mi değerlendirilmeli!
Gülen'e en büyük bağışı yapan Neo-Conlar... ABD devletinin önemli bir kanadı Neo-Conlar'ın elindedir. Çok önemli kara paralar, Gülen'in okullarına aktarılır. Çok önemli işadamları bazı işlerinin gelirlerini doğrudan bu yapıya akıtır!

Rockefeller da işin içinde var mı?
Sadece o değil ki! Daha neleri var!
-Mesela?
Türkiye'nin haritada yerini bilmeyen, Müslümanlık'tan bihaber olan çok ama çok önemli insanlar buraya para akıtır! Bunu yanlış anlama! Bu destek Gülen'e değil Amerikaya'dır! Çünkü bu yardımla Amerika'nın dünya üzerindeki etkisi artırılıyor! NEO-CONLAR içinde destek fazla bilgine... Amerika bu okullar sayesinde dünyanın her noktasına girebildi! Büyük bir proje!
Bu nedenle verilen paralar Gülen'e değil! Orada görev yapan öğretmenlere değil! Amerika'nın ulusal çıkarlarına!

17 Aralık'tan sonra cemaat kan kaybetmedi mi?
Başbakan Erdoğan Gülen'e "DUR" diyerek aslında Neo-
Conlar'a "Yeter!" dedi! Bu gruba savaş açtı! Twitter yasağı da Neo-
Conlar'a en büyük darbeydi!

Nasıl yani?
Twitter'ın sahiplerinin, Jack Dorsey, Biz Stone, Noah Glass ve Evan Williams olduğunu sanıyorsan yanılıyorsun. Yahudi aileler tarafından kurdurulan Twitter'la dünyada daha etkin oldular. Medya gücüyle de istediklerini elde ettiler.
Oyunculara değil arkalarındaki güce bak! Twitter sadece twitter değil!
Erdoğan bunu bildiği için üzerlerine gitti! Vurduğu sosyal medyanın bir aracı değil, arkadaki gizli patronlardı!

Neden Ankara'yı karşılarına aldılar?
Twitter, Türkiye'nin taleplerini birkaç saniye içinde yerine getirebilirdi. Ancak getirmemesi, Türkiye'nin olumlu algısına bir derece darbe vurmaktı.
Bu da hesaba dahildi! Bu nedenle kavgayı körüklediler! Bir çeşit ALGI operasyonuydu! Ki sizin içinizde de bu yönde düşünen çok insan vardı!
Oyunu okuyamadan kabaca tepki gösterildi hükümete! Çok önemli bir şey söyleyeyim mi!

Lütfen!
Twitter'ın kapatıldığını öğrendiğim anda, Türkiye'nin gerçekten büyük devlet olmak istediğini düşündüm. Bu güç gösterisi, tahmin edemediğin kadar önemliydi. Mesaj gerekli yere gitti!

Beyaz Saray da tepki gösterdi ama?
Beyaz Saray, Obama'dan habersiz bu yasağa tepki gösterdi.
Obama istese de buna engele olamazdı! Daha önce istemediği birçok konu için Obama'ya haber verildi. Ama Twitter yasağı için yapılacak çıkıştan haberi yoktu! Belki Obama, Erdoğan'a bunu iletmiştir bile!

Peki bir süre önce Türk donanması ile ilgili özel bir duyumunuzu aktaracağınızı söylemiştiniz! Hatırlıyor musunuz?
Evet! Elbette! İstersen şimdi paylaşabilirim!
Çok
sevinirim!
Türk donanmasındaki çok kritik bir görevde olan dostum, hala işinin başında...

Yani kaynak bizim donanmanın içinden!
Tabii ki!

Evet!
Savaş Gemisi işinin arkasındaki isim de o! Yani etkili biri!

Duyumunuza gelsek!
Operasyonlarla zayıflatıldığını düşündüğüm Türk donanması, kısa sürede eski kimliğine kavuşacak.
Casusluk operasyonlarıyla ilgili alınan kişiler suçlu değildi. Türk donanmasında bir casusluk durumu yaşandı. Ancak o isimler hala görevde. Onlar kendilerinden kimsenin haberi olmadığını sanıyor!
Oysa durum çok farklı! O isimler en kısa sürede donanmadan gönderilecek. Bir takım gelişmelere imza atmaları bekleniyor! Belki de suçüstü yapılacak! Kıskaçta oldukları net ve kesin! Masum askerler yargılanırken bunlar keyifle gülüyorlar! Göreceksin uzun sürmeyecek! Ortaya çıkarılacak!
Herkes şaşıracak!

Bir de son iki üç gündür peşinden gittiğimiz CHP ve yumruk olayına bir parantez açalım!
Dikkat ediyor musunuz bilmiyorum ama çirkin saldırıyı gerçekleştiren kişi için CHP oldukça sessiz! Genelde saldırıya uğrayan SİYASİLER ya ülke dışında ya da gittikleri bir yerde bu tarz çirkinliklere maruz kalırdı! Meclis içinde bir LİDERE böyle saldırı düzenlenmesi çok ilginçti! Daha da ilginç olan CHP'nin bu saldırıyı kaşımaması! Neden acaba? Kemal Bey, neden saldırganın annesine uzanan bir hatta duyarlı davrandı!
Merak ediyorum! Bizim bilmediğimiz ama CHP'nin bildiği başka bir şey mi var? Kemal Bey'den saklanan bir bağlantı olabilir mi? Burası Türkiye! "Olamaz!" diyemiyorum! Ya siz!