Ergün Diler

ERGÜN DİLER

Tarihi 31 Aralık 2012

2012

Tatlısıyla, acısıyla bir yılı daha geride bıraktık... Sevinç, hüzün, mutluluk, dram, umut, belirsizlik, kafa karışıklığı, kaygı yani hayata dair ne varsa bol bol yaşadık... Yaşarken, alışkanlığımızdır, hep günlük düşünüp günlük sonuçlar çıkardık. Okullarda GENİŞ bakmayı öğretmedikleri için de çoğunlukla yanıldık. Büyük fotoğrafı göremedik. Ülkenin koştuğu menzili ıskaladık. Duygularla, manevi motivasyonlarla hareket ederken AKLI safdışı bıraktık... Daha doğrusu KÖTÜ tablo çizmek isteyenler bizim alışkanlıklarımızdan yararlanıp mutfakta pişirdikleri KÖTÜ'yü bize yutturmaya çalıştılar!
Eski oyundu bu! Hep tutmuştu...
Bakın Atatürk'ün Başbakan yaptığı Celal Bayar 1959'da Cumhurbaşkanı olduğu zaman KÜRT raporu hazırlattı. Raporda "Memleketimizde Kürtçülük fikri İkinci Dünya Savaşı'na kadar AĞA, BEY, ŞEYH gibi reisler ile BEDİRHANİ ve BABANLAR gibi aileler tarafından korunmuştur. Bu aileler ve isimler de ne yazık ki yabancılar tarafından kullanılıp suistimal edilmiştir..." ifadeleri dikkati çekti. Atatürk'ün güvenerek Başbakanlık verdiği BAYAR askeri DARBE ile koltuğunu kaybederken birileri taa o zamanlarda KÜRT SORUNUNUN çözümünü istemiyordu! Gazeteci, araştırmacı ya da diplomat olarak görevlendirdikleri bütün ajanların LONDRA'ya gönderdikleri raporlarda "Türkiye'nin yumuşak karnı KÜRTLERDİR" diyordu!
Tıpkı bugün gibi...
Türkiye kendine biçilmiş bir rolü 70 yıl bilerek ya da bilmeyerek oynadı... Askerler "Devlet tehlikede" diyerek darbe yaptılar. Siyasetçiler de "Halk böyle istiyor" diyerek sandıktan çıktılar.
Atatürk'ün vefatından sonraki tarihe baktığınızda hep devletle milleti karşı karşıya görürsünüz!
Sadece YABANCILARIN işine yarayan bir kısır döngü! Sorunlarını çözemeyen Londra-
Washington kavgasında savrulan bir TÜRKİYE...
Oysa Tuncay Güney'in 2001 yılında polise verdiği ve 2008'de ortaya çıkan ifadesiyle Türkiye tarihi bir dönüşümü başlattı! Ankara'da filizlenen milli devlet kendi çıkarının peşinde koşmaya karar verdi! Türkiye, artık Neo-Con ve Londra çizgisine hapsolmayacaktı!
Kendi sorununu kendi çözüp bölgede söz sahibi bir ülke olacaktı. Hedef Büyük Türkiye idi... Bunun için de üç şart gerekliydi...
Güçlü hükümet, güçlü ordu, güçlü istihbarat, güçlü merkez bankası...
Son 10 yıla bakarsanız hepsi gerçekleşti.
Zor oldu ama oldu.
Peki, Neo-Con ve Londra hattındaki BARONLAR geri adım attı mı?
Elbette hayır!
Atmaya niyetleri de yok! Son böcek olayı bunun en güzel göstergesi... Bu şer ekseni Türkiye'yi kendi haline bırakmaya yanaşmıyor. Bu nedenle ya hükümeti, ya askeri ya da finans dengesini bozacak operasyonlara kalkışıyor... Amaçları devletteki birliğibütünlüğü bozmak! Çünkü önümüzdeki aylarda Türkiye, bölgede tarihi görevler üstlenecek. 70 yıldır çabaladıkları Türk-Kürt savaşı olmayacak. Aksine Ankara, bölgede ne kadar KÜRT varsa bağrına basacak! Bu, bölgedeki bütün dengelerin değişmesi anlamına gelecek. Hem nüfus, hem enerji kartları tekrar dağıtılacak. Tarih yeniden yazılacak, yazan da Türkiye olacak...
Londra-Neo-Con çizgisinin ürettiği LAİKLİK ve KÜRT hassasiyeti kırılacak! Çünkü artık asker darbe ile laikliği, silahla PKK'yı bitiremeyeceğini gördü!
Siyaset de "Laikliğin teminatı benim" garantisi verdi. Devlette barışma böyle gerçekleşti. İşte yıllardır Ankara'ya yaptırılmayan buydu!
Yeni Ankara dememizin nedeni bu!
Bu barışmanın işaret fişeği AK Parti'yi kapatma davasında görüldü. Eski alışkanlıklarla, yani 'İRTİCA tehlikesi var' denilerek, AK Parti'yi bitirmek için düğmeye basıldı. Ancak laikliğin tehlikede olmasından en çok kaygı duyması gereken ordu tam tersini yapıyordu! Kara Kuvvetleri'nin kontenjanı olarak Anayasa Mahkemesi Üyeliği yapan Serdar Özgüldür internete düşen ses kaydında "AKP devleti yıkacak ne yapmış, hepsi şeyden internetten alınma, uydurma ama aynı zamanda hepsine savunma yapmışlar, özü ile ilgili yani. Efendim bu olay öyle olmamıştır, şöyle olmuştur deseydi tek kelime ile bunların hepsi uydurmadır, aslı gelsin, bantlar gelsin, işte ses kayıtları gelsin dese, malzeme yok. Karşı taraf da (Başsavcılık) bunu ispat edemiyor. Onlar bunu kabul edip de savunma yaptığı için biz de onları artık madem kabul ediyor diye gittik..." diyordu!
Yani ordu artık laiklik ve Kürt sorunu üzerinden tuzağa düşmeyeceğini ilan ediyordu!
Tabii anlayana!
İki gündür Erdoğan'ın Urfa'dan gelen fotoğraflarına bakıyorum... Binlerce insan, sevgi seli...
Bunu herkes farklı okuyabilir ama ben "Kürt sorununu bu devlet çözer" diye yorumluyorum...
İşte Ankara'ya yapılan bütün saldırıların arka planında "Türkler'in Kürtler'i kucaklamasının" önüne geçmek yatıyor!
Çünkü bu gerçekleştiğinde Türkiye, ANADOLU SELÇUKLU DEVLETİ olur...
Eee adamlar 150 yılda yıktıkları bir imparatorluğun tekrar canlanması ister mi!
Savaşın nedeni bu!
Bu yüzden yeni yılda SAFLAR NETLEŞECEK...
Özellikle Avrupa Birliği diye bağıranları not edin!
Onları tanımanıza yardımcı olacak çünkü...
Hayırlı, bereketli, sağlıklı, huzurlu bir yıl dileğiyle...

HOŞGELDİN 2013...