BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 20 Ocak 2018

Dansöz Amerika

Küstah Amerika karşımızda. Derin Amerika göbek dansını iyi kıvırıyor. Avrupa'daki oryantalizm akımıyla birlikte "göbek dansı" önce Avrupa'ya, 1900'lü yıllarda ise Amerika'ya taşınmıştı.
Amerikalılar, Ortadoğu, Afrika ve Hint danslarından esinlenerek American Tribal Style denilen kendilerine uygun oryantal dans geliştirmişlerdi.
Bu dansta tek bir dansöz yerine bir ekip çalışması vardı. Bugünlerde de derin Amerika'nın bir NEO-CON EKİP dansını seyrediyoruz.

16 OCAK 2018 SALI: ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon, "Afrin operasyon alanımız değil. Başta Ebu Kemal'in kuzeyi ve Fırat Nehri'nin doğu yakasındaki alanlar olmak üzere Orta Fırat Vadisi boyunca kalan ceplerde DEAŞ'ı yenmek üzere ortaklarımıza destek veriyoruz" dedi.

16 OCAK 2018 SALI: ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, "Herhangi bir sınır güvenlik gücü kurmuyoruz.
Kuzeybatı Suriye'de ve Fırat Vadisi boyunca halen DEAŞ saldırılarının olduğunu görüyoruz, dolayısıyla bu sadece daha fazla eğitim verme ve DEAŞ'ın kaçış yollarını kapatma çabasıdır.
TÜRKİYE'NİN TEPKİSİNİ ANLIYORUZ. Savunma Bakanı Mattis'le aynı düşünüyoruz."

16 Ocak SALI akşamı: ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye'de SDG ismini kullanan terör örgütü PYD/PKK'ya kurdurmayı planladıkları "Sınır Güvenliği Gücü"nün "yeni bir ordu" veya "konvansiyonel sınır muhafız gücü" olmadığını iddia etti.

17 OCAK 2018 ÇARŞAMBA: Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MGK'da tarihi karar alındı. Derin ABD'nin kuklası-taşeronu PKK'yı (YPG) Afrin'den temizleme kararı aldı.

18 OCAK 2018 PERŞEMBE: ABD ağız değiştirdi. ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, "Türkiye'yi böyle bir adım atmamaya çağırıyoruz.
Türkiye, DEAŞ'la mücadeleye odaklanmalı" dedi. Ne dansözlük ama...

TERÖRÜ KAYNAĞINDA KURUTMAK
Türkiye, büyük devlettir.
Haçlı-Siyonistler yıllarca ülkemizi sınırları içinde kafasını kaldıramaz hale getirmişlerdi. Utanmadan, arlanmadan 15 Temmuz'da CIA-Pentagon gladyoları FETÖ'cülerle darbe yapmaya kalktılar. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın şahsında birlik ve beraberliğin mümtaz örneğini vererek aziz milletimiz tarafından paçavraya çevrildiler. Ayak oyunlarını, tezgahlarını Suriye'de kurarak sınır bölgelerinde kuklaları PKK-YPG militanları ile ordu kurmaya kalktılar. Devletimiz stratejik bir değişiklikle savunma pozisyonundan çıktı, taarruza geçti. Dengeleri değiştirdi.
Türk Devleti refleksi, tehlikeyi sezip önceden tedbir aldı.
Askerlerimiz ve polislerimiz gücünü kullanarak hem içeride, hem de Irak-Suriye topraklarında gezen teröristlere, bozgunculara aman verdirmiyor, başlarını kaldırdıkları anda tepelerine biniliyor. Devletimizin güvenlik güçleri, karşı karşıya olduğu terör belasını yuvalarında eziyor. Şer odaklarını kaynağında kurutuyor.

FOTOĞRAF ALTI


Türkiye, terör örgütü PYD/PKK ile destekçilerinin kökünü kazımak için harekete geçti. İyice köşeye sıkışan kan lobisi ise Suriye'nin Azez İlçesi'ndeki ruh ve sinir hastalıkları hastanesini vurdu. Hastane yetkilileri "Terör örgütü bize baskı yapıyor. Ama izin vermeyeceğiz" dedi.

CHP KARIŞTI
CHP'de Marsist-solcular ile Ulusalcılar birbirine girdi. Eski İl Başkanı Cemal Canpolat'ı destekleyen Engin Altay'ın parti meclisi öncesi istifa edeceği söylentileri çıktı.
Bunun nedeni olarak, CHP İstanbul Belediye Başkan adayı olmayı kafasına koyan Engin Altay'ın Marsist Canan hanımın seçilmesi sonrası, şansının kalmadığı için moralinin bozulduğu iddia edildi. İlginç bir durum da Cemal Canpolat'ı destekleyen 354 delege imza vermesine karşın seçimde Canpolat'a 318 oy çıkması oldu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Ben iki aday arasında tarafsız kaldım" diyerek Canan hanımın seçilmesinin altında ezilmekten kurtulma çabası içine girmesi de manidar bulundu. Atatürk resmini odasından indirdiği için CHP'den ihraç edilen Aylin Nazlıaka'nın geri dönüşü muammaya dönüştü.
Nazlıaka'nın bağışlanma talebi bir sonraki PM'ye bırakıldı.
Ankara Milletvekilli Necati Yılmaz'ın, Nazlıaka'nın partiye geri dönmesi halinde rest çekmesi üzerine bu kararın alındığı anlaşıldı. 4 gün önce de gazeteci Adnan Bulut, CHP'de bir dönem çok tartışılan Atatürk portresini indiren CHP'li vekilin İzmir Milletvekili Zeynep Altıok olduğunu iddia etti. Bulut, "Atatürk portresini kaldıran CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok'tur.
Nedeni kendisine sorulduğunda 'Artık yeni şeyler söylemek lazım' demiş." O dönem fotoğraflar da Altıkok'la yan yana görülen Aylin Nazlıaka'nın söz konusu iddiaları vekillere anlattığı belirtilmiş, daha sonra skandalın patlak vermesiyle Nazlıaka, 'CHP'den ihraç edilmişti' dedi.

DERİN SÖZ
Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık ise ölüme götürür. Yavuz Sultan Selim