BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 18 Ocak 2018

Gücümüz damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur

Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, çok önemli sözlerini sembol özellikli yerlerden vermeye özen gösteriyor.
23 Kasım 2017 günü ilk mezunlarını veren Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Komutanlığı'ndaki konuşmasında, "Bugün Türkiye operasyonel kabiliyet ve tecrübe bakımından herhalde dünyanın en güçlü birkaç ordusundan birine sahiptir. Günün 24 saati, yılın 365 günü kesintisiz operasyon yürütebilecek böyle güçlü bir ordumuz olmasaydı bizi bu coğrafyada bir gün yaşatmazlardı" demişti.
Ardından çok anlamlı bir vurgulama yapmıştı: "KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESECEĞİZ".
Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, bu sözleriyle Ortadoğuİslam coğrafyasını dizayn etmeye çalışan küresel güçlere mesaj veriyordu.
Bir NATO üyesi olan Türkiye, Amerikan yapımı PKK -yan kolu YPG-DEAŞ tarafından defaatle güvenlik tehdidiyle karşılaşmasına rağmen, yanında samimi bir müttefik bulamadı.
Yalnız başına bırakıldı.
Türkiye, ABD-İsrail koridorunu parçalamak için harekete geçecek iken başta CHP-PKK'nın siyasi kolu HDP, ayağa kaldırılıyordu.
Kendimize güvendik çıktık. Derin planları bozduk. Şimdi, Afrin'e, Münbic'e gireceğiz, yine içten-dıştan köstekler, engeller, rezilce direnişler var. Büyük risklerin ve tehditlerin var olduğu bir dönem yaşanıyor.
Türkiye, eskisinden çok daha büyük bir bekâ mücadelesi veriyor. Ve bunları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türk Milleti ile beraber yapıyor.
Kendi göbeğimizi kesiyoruz. KİMSEYE MUHTAÇ DEĞİLİZ. İkinci İstiklal Savaşı gücünü damarlarımızdaki asil kandan alıyoruz. Türk milletinin önünde kimse duramaz.



FOTOĞRAFLAR: Uğur YILDIRIM

Türkiye, Esad ile terör örgütü YPG'nin zulmünden kaçan İdlib sakinleri için harekete geçti. Türk Kızılayı, Hama sınır bölgesindeki çatışmalardan kaçan sivillerin barınması için farklı noktalarda yaklaşık 130 bin kişiden fazla mültecinin barınabileceği yeni çadır kentler kurdu.

AFRİN-MENBİC HATTI
Türkiyemiz, Fırat Kalkanı Harekatı'yla sınırın Suriye tarafındaki 2 bin kilometrekarelik Azez'den Cerablus'a kadar olan bir bölgeyi DEAŞ'tan temizlemişti.
Fırat Kalkanı Harekatı, ABD kuklası PKK Uydusu Afrin ve Ayn El Arap (Kobani) arasındaki koridoru da engellemişti.
İdlib ve Afrin, Menbic; Fırat Kalkanı Harekatı'nın devamıdır.
ABD-İSRAİL'İN PKKYPG'nin kolları koparılacak. Türkiye'nin sınır güvenliğine tehdit oluşturan Afrin bölgesi, Hatay'ın Amanos Dağları'ndan sızdırılan silah ve mühimmatla ülkemize yönelik terör eylemlerini de besleyen merkez olarak dikkati çekiyor.Münbic.
ABD'nin terör örgütü DEAŞ karşısında verdiği destekle PYD/ PKK tarafından ele geçirilmişti.

​SAADET, CANAN HANIMDAN ÇOK RAHATSIZ!
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kaçıyorlar. CHP-HDP (PKK) işbirliğinden rahatsızlığı bilinen Saadet Partisi tabanında, CHP İl Başkanlığı'na Marksist Canan hanımın seçilmesi bardağı taşırdı. "HDP-PKK ve Marksistler'in yanında ne işimiz var" diyen milliyetçimuhafazakârlar ayağa kalktı. Temel Karamollaoğlu'nun darbeci Kemal'in arkasına takılması, CHP-FETÖ-PKK ilişkileri zaten sinirleri germişti.
Partinin tabanı rahatsızdı. Saadet'te yükselen tansiyonun Kılıçdaroğlu'nun "Hayır cephesinin" yıkılmasına kadar uzanacağı ifade ediliyor.

DERİN SÖZ
"Amerika, ülkemiz sınırları boyunca bir terör ordusu kurduğunu ikrar etmiştir. Bize düşen de bu terör ordusunu daha doğmadan boğmaktır. TSK, Afrin ve Münbiç meselesini halledecektir." Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan