BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 16 Ocak 2018

Türk-İslam medeniyetinin yeniden ihyası

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 2019'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylarının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğunu açıklayarak başlattığı "Milli Mutabakat İttifakı"na destek dalgaları bütün illerimizde ses getiriyor.
Destek buluyor. Milli mutabakat, aziz milletimizin kahir ekseriyeti tarafından, "Türk-İslam medeniyetinin yeniden ihyası" olarak niteleniyor. İşte bu noktada, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan üzerinde sağlanan MİLLİ MUTABAKAT, bin yıllık terkibin siyasette ete kemiğe bürünmüş halidir. Atılan adımlar, kutlu birlikteliktir.
Bir taraftan, Türkiyemiz'in ve medeniyet coğrafyamızın kazanması söz konusu olacakken diğer taraftan şer güçlerinin ve işbirlikçilerin oyunları bozulmakta, hesapları boşa çıkmaktadır.
Tarihe bakıldığında dünyaya yön vermiş medeniyetlerin başında, Türkİslam medeniyeti görülmektedir.
Büyük medeniyetin en ihtişamlı günleri ise hiç kuşkusuz Osmanlı İmparatorluğu zamanında yaşandı. Türk-İslam medeniyetini zirveye taşıyan ve onu yüzyıllardır orada tutmayı başaran bir cihan devleti oldu. Bugün, Türk-İslam medeniyetini yeniden ihya etmek, kendi tarihimizi ihya etmektir. İslam coğrafyasında anahtar Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan-Türkiye'nin elindedir. Bu nedenle Osmanlı'nın varisi olan Türkiye Cumhuriyeti'nin, bölgenin içinden geçtiği süreçte kilit rol oynaması kaçınılmazdır.
Türk milletinin, Türk-İslam dünyasında, öncülük görevini yeniden üstlenmesi gerektiği inancı günümüzde daha da pekişmektedir.

FIRAT KALKANI, AFRİN KILICI İLE TAÇLANIYOR
Kılıç ve kalkan büyük Türk milletinin sembollerinden öne gelenidir.
Fırat Kalkanı ile Amerikanİsrail koridoruna vurduk, şimdi sıra, Afrin Kılıcıyla, kalkanımızı taçlandırmaya geldi. Bugün, Suriye'de maalesef Suriyeli olmayan güçler kirli savaşlarını yürütüyor. Türkiyemiz de Suriye halkının yanında yer almıştır. Duruşumuz, meşruiyete dayalı, isabetlidir.
ABD ve İsrail'in Suriye'de yürüttükleri kirli politika, terör korıdoru olduğundan, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın, bu planları paçavraya çevirmesinde 80 milyonluk Türkiye arkasındadır. ABD-İsrail'in PKK (YGP) verdikleri desteği, üzerine kurulan derin planları parçalamak mecburiyetindeyiz.
Yoksa yanıbaşımızda TERÖR KORİDORU Allah korusun kurulursa, yüzyıl daha rezilsinsi- kanlı günlere dünya tanık olacaktır. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın "Suriye'de bir Kürt koridoru ve suni devlet oluşumuna kesinlikle izin vermeyeceğiz" diyerek tavrımızı net olarak ortaya koyması, Yeni Türkiye'nin tarihi meydan okumasıdır. Aziz milletimizin Suriye üzerinden Türkiye'ye kurulan tuzakları paramparça etmekte kararlı duruşu, Amerika'nın YPG/ PKK'lıları Türkiye'ye karşı savaştırmalarını önleyeceği gibi, Kandil'in de yıkılmasına zemin hazırlayacaktır.


ÖDÜL İÇİN
TEŞEKKÜRLER
Türkiye'nin en büyük konfederasyonu Memur- Sen'e bağlı Bem-Bir-Sen Başkanı Mürsel Turbay'a Halkın Gazetesi TAKVİM'i ve beni ,'Yılın Gazeteci- Yazarı' seçmelerine çok teşekkür ediyorum.

​SANAYİYE ARA ELEMAN YETİŞTİRME SEFERBERLİĞİ
"Manisa Organize'- nin 2018'de 15 bin eleman alacak" haberimiz büyük yankı buldu. Organizeyi AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ile beraber dolaşırken "Eleman aranıyor" ilanları dikkatimizi çekti. Sanayiciler, 'Bugün bize yapılan başvuruların çoğu üniversite mezunlarından geliyor. Ama sanayimizin asıl ihtiyacı meslek yüksekokullu gençler. Zorlandığımız nokta ara kademe eleman. Meslek lisesi heyecanını hep birlikte yaşatmalıyız" dediler. Ara eleman açığını kapatabilmek için yapılmakta olanları AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ anlattı... "Sanayide ara eleman ihtiyacını meslek lisesi mezunları sağlanmasında örnek projeleri gündeme sokuyoruz. 2 meslek okulunu bitirenler hemen işe giriyor. Türkiye'nin en büyük Manisa Sanayi Organizesi'ne sanat ve meslek elemanı yetiştiriyoruz. Hayırseverler de okul binası, eğitim yuvaları yapıyor. Eğitimi, devlet ve özel sektör birlikte yürütüyor."

DERİN SÖZ
"Çabuk yetiş oğlum. Vatanına göz dikeni ez oğlum.
Dostun kim düşmanın kim sez oğlum. Tarihi şerefle yaz oğlum." (Sanatçı Esat Kabaklı)