BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 10 Eylül 2017

İngiliz belgelerinde 12 Eylül darbesi

İki gün sonra 12 Eylül 1980 darbesinin yıldönümü. 37 koca yıl geçti. Bir gerçeği asla unutmayalım. Türkiyemiz'de meydana gelen darbelerin hepsinde 'Amerikan-İngiltere parmağı' var. Washington (Londra), Rusya çevreleme stratejisi doğrultusunda başımızı kaldırdığımız anda havuç ve sopayla Türkiyemiz'i kendi çizgilerinde hizaya getirmek istemişlerdir.
Arka plana bakalım:
Dünya Savaşı tamamlandıktan sonra 4 Şubat 1945'te Kırım'ın Yalta şehrinde ABDRoosevelt, İngiltere- Churchill ve SSCB-Stalin dünyayı paylaştı. Türkiye, ABD'ye (İngiltere) kaldı. 19 Aralık 1947'de; Başkan Harry Truman döneminde ABD Ulusal Güvenlik Konseyi, çok gizli bir kararname çıkardı. Amerika'nın komünizme karşı politikalarını desteklemek üzere istihbarat servisi CIA'ya gizli psikolojik eylemlere başlaması talimatı veriliyordu. Gizli harekât yöntemleri: "Doğrudan önleyici eylemlerde bulunma; bu amaçla propaganda, ekonomik savaş, sabotaj, anti sabotaj, tahrip, tahliye gibi tedbirlere başvurmak; düşman yönetimleri devirmek; bu amaç doğrultusunda teröristlere, direniş hareketlerine, sığınmacı gruplara destek vermek!" Gizli belgede, örtülü casusluk faaliyetlerinin deşifre olması halinde nasıl davranılması gerektiği de tedbiren belirlenmiş ve şu yöntemler kayda geçirilmişti: "Bütün bu eylemler öyle bir şekilde planlanmalıdır ve uygulamaya konmalıdır ki; Amerikan hükümetinin bu eylemlerdeki sorumluluğunu yetkisiz kişiler açıkça göremesin; gören olursa da ABD hükümeti bunu inandırıcı bir şekilde reddedebilsin..." Gizli eylem de şöyle tanımlanmıştı: "ABD'nin dış politikası doğrultusunda hükümetleri, olayları, örgütleri ya da kişileri etkilemek üzere yapılan ama Birleşik Amerika hükümetinin ilişkisinin belli olmayacağı örtülü eylem." Derin Amerika (İngiliz beyinleri), demokrasi şehidimiz Adnan Menderes'i devirdiler. 27 Mayıs 1960 darbesiyle 50 yıl geriye itildik. NATO Gladyo askeri cuntalar. 1955'lerde hazırlanmıştı. 9 Mart İngiliz, 12 Mart ABD-İngiliz ortak yapımıydı. "Altımızı oyan CIA imiş" tespitini, dönemin meşhur Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil yaptı. 12 Eylül 1980 darbesinin talimatını dönemin ABD Başkanı Jimmy Carter'a, CIA Türkiye E. İstasyon Şefi Paul Henze verdi. İngiliz devlet arşivlerinde 30 yıl gizlilik koşulunu dolduran 12 Eylül'le ilgili, 2 bin belgeden bine yakını açıklandı. Ankara'daki İngiliz diplomatları 12 Eylül'ün gelişini 1978 itibaren mercek altında tutmuşlar.
Gizli not: Ekim 1978... Terörün kitlesel saldırılara tırmandırıldığı süreç: İngiliz Dışişleri Bakanı David Owen, Ankara büyükelçisinden, "Türkiye'deki darbe olasılığı" detaylarını istiyor. Gönderilen rapor: "Bülent Ecevit, güvenlik ve ekonomide dengeyi kaybediyor, Süleyman Demirel yeniden iktidar olursa Türkiye, büyük şiddet olaylarına geçer, NATO gücü delinir.
Tepedeki generalleri emir-komuta zinciri içinde bir idareye el koyabilir." İngiliz istihbaratı, 1980 darbesinin 1978'de yapılacağını ne kadar da iyi biliyorlar?
'Post-modern darbe' 28 Şubat 1997 müdahalesinin arka-planında, ABD dışişleri bakanları Warren Christopher ve Albright var. Christopher, MGK'nın Refah- Yol hükümetini devireceğini söylüyordu.
NATO-CIA, hain 15 Temmuz 2016 darbesinde ise kuklası Fetullah'ı kullandı.
O gece, Fetullah'ı yönlendiren CIA ajanı Henry Barkey, İstanbul Büyükada'da darbe sürecini takip ediyordu.

SONUÇ: Emperyalist Batı'nın stratejik mahfilleri, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan ve Türkiyemiz'i kuşatmanın telaşı içindeler. Havuç ve sopalarla büyük lideri dize getireceklerini sanıyorlar. Muhalefeti formatlama (CHP-HDP-Akşener) yolundalar. Kontrollü kaos senaryosunda Kemal Kılıçdaroğlu'na yeni roller veriyorlar. Niyet aynı. Oyuncular aynı.
"Algı operasyonları ve provokasyonlarla Bağımsız Türkiye Yürüyüşü'nü durdurma" rüyası görüyorlar. AKITTIKLARI KANLARDA BOĞULACAKLAR...