BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 9 Eylül 2017

CHP’de ‘İkinci Boyner’ vakası

CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı adaylığı için TÜSİAD eski Başkanı Ümit Boyner'in isimlerinin öne çıkması CHP saflarında ilginç tartışmalara vesile oldu. Bu bağlamda, "2'NCİ BOYNER VAKASI" lafları CHP teşkilatlarında etrafı sarmış durumda.
Hatırlayalım. "1'inci BOYNER VAKASI", 22 Aralık 1993'te işadamı Cem Boyner'in liderliğinde kurulan YDH (Yeni Demokrasi Partisi) süreciyle yaşanmıştı.
Kurucuları arasında, Cengiz Çandar, Kemal Derviş, Asaf Savaş Akat, Etyen Mahçupyan, Soli Özel, Cüneyt Ülsever, Hüseyin Ergün, Memduh Hacaoğlu, Kemal Anadol, İbrahim Betil, Faruk Süren, Necla Zarakol, Prof. Dr. Canan Balkır, Haluk Dinçer, E. Koramiral Yılmaz Doğrusöz, Mete Göknel, Oya Kozlu, Murat Vargı, Hıfzı Haluk VelidedeoğIu bulunuyordu.
Doğan Medya tarafından pompalanan Cem Boyner'in YDH'si, büyük algı operasyonuyla katıldığı 1995 genel seçimlerinde büyük bir hezimete uğramış, aldığı 133 bin 889 oyla, yüzde 0.48'lik oy oranında kalmıştı.
Başarısızlıktan sonra Cem Boyner siyasete veda etmişti. Bu sefer Ümit Boyner'in Belediye Başkan adayı olmasıyla, CHP'nin İstanbul'da bir kez daha yıkılacağından bahsediliyor.
CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun çekirdek kadrosu da şimdiden EKONOMİK GÜCÜ yüksek belediye başkanlıklarına belediye başkan adayı olmanın şiddetle mücadelesi içindeler...
Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanma imkânı görmedikleri için BAKAN OLMA şansı görmeyen, milletvekilliğini de karlı bulmayan CHP POLİTBÜROSU (E. Sovyetler'in Komünist Parti geleneğinde parti başkanını da içinden çıkaran partinin genel siyasetini belirleyen en etkili ve yetkili üyelerden oluşan ihtiyar heyeti) kıyasıya savaş veriyor.
Kemal Kılıçdaroğlu, "Belediye başkan adaylarını genel merkez belirleyecek. Ankara, İstanbul, Balıkesir, Adana, Antalya, Mersin, Denizli'yi kesinlikle alacağız.
İnegöl'deki sorunu çözebilirsek Bursa'yı da alırız" dedikten sonra, belediye başkanlıkları pazarı açıldı.
CHP çekirdek kadrodan genel başkan yardımcıları Bülent Tezcan, Çetin Budak ve Aykut Erdoğdu, TBMM Grup Başkanvekilleri Özgür Özel, Engin ALTAY, Levent GÖK, Gürsel TEKİN, TBMM Başkanvekili Akif Hamza ÇEBİ, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Mustafa Sarıgül işe asılıyor.
EKONOMİK GÜCÜ YÜKSEK CHP'li başkanlıklara, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'çekirdek kadrosu'ndan isimleri getireceğinden bahsedilirken, ANKARA'DA, Levent GÖK, Bülent Tezcan, Cengiz. T. Yıldırım, Durdu ÖZPOLAT isimleri öne çıktı.
İZMİR'DE, yeniden aday olmayacağı yönünde açıklama yapan ancak daha sonra bunu değiştirerek, "Son kararımı seçime 6 ay kala vereceğim" diyen Aziz Kocaoğlu'nun net bir mesaj vermemesi, Büyükşehir adaylığına ilgiyi arttırdı.
İzmir B. Bel. Başkanlığı adaylığında, TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ismi öne çıkarken, Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, Gürsel Erol, Güldal Mumcu, Atilla Sertel kuliste.
ANTALYA'DA Gen. Bşk. Yard. Çetin Osman Budak, ADANA'DA Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, MERSİN'DE E. Bakan İstemihan Talay ismi önde.

SONUÇ: ANKARA'DA KEMAL KILIÇDAROĞLU-MERAL AKŞENER -FETULLAH-HDP (PKK) İŞBİRLİĞİ GÜNDEMDE.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklediği Meral Akşener'le ortak olarak, Ankara adayını seçeceği söylense de Ankara'da Melih Gökçek'i daha çok yıkma rüyası görecekler. KILIÇDAROĞLU'NA İYİ RÜYALAR, HAYIRLI YOLCULUKLAR...