BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 10 Ağustos 2017

Kılıçdaroğlu aday ol(a)maz

Kemal Kılıçdaroğlu'na İstanbul'a yürüdükten sonra bir şeyler oldu.
Kendisini yeni meşale yakmış, milletin ümidi olmuş hissederek, CHP politbürosu, özgül ağırlığı olan isimlerin 'Cumhurbaşkanı adayı olmalısın' sözlerinden havalara uçuyormuş. 'Adaylığı düşünün' baskıları giderek yükseliyormuş. CHP'ye dönük beklenti artınca da, Kılıçdaroğlu yeni parametreler ışığında, yeni değerlendirmeler yaptırmaya başlamış.
Kulislere kulak verirsek, durumlar hiç de Kılıçdaroğlu adına üflenen gibi değil. Siyasetin dar koridorlarında konuşulan bir kulise göre, Kemal Kılıçdaroğlu '5 NEDENLE ADAY OLMAZ, OLAMAZ' deniyor. Dikkati çeken parametreler şöyle sıralanıyor:
1-Devlet sırları nitelikli MİT TIR'LARI belgelerini, Almanya'ya kaçan Can Dündar'a verdiğinden tutuklanan Enis Berberoğlu olayı ve yeni soruşturmaların ilginç bağlantıları ortaya çıkarabileceğinden bahsediliyor. Ucu, Kemal Kılıçdaroğlu'na dayanabilir iddiaları var.
Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan Trabzon'da açıkladı: "Kılıçdaroğlu'nun karın ağrısı başka. En büyük ihanet suçlarından biri olan MİT TIR'ları davasıyla ilgili suçu sebebiyle cezaevine giren milletvekilinin durumu kendisini rahatsız ediyor. Sorun, bir milletvekilinin hapiste bulunması sorunu değil. Sorun bu işin ucunun nerelere varabileceğini biliyor olmasıdır" GÜNEŞ GAZETESİ 17 Haziran 2017 tarihli sayısında "Asıl kurye Kemal" manşetiyle verdiği haberi aynen alıntılıyorum: "Kapatılan Zaman Gazetesi'ni 17 Mayıs 2015 tarihinde ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile halen firarda olan FETÖ'nün 'medya tetikçisi' Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı aynı masada bir araya geldi. Kumpas masasında, MİT TIR'larını durduran savcı, hakim ve askerlerin çektikleri görüntüler Kılıçdaroğlu ve Berberoğlu'na izlettirildi.
Masada, kumpas görüntülerinin Meclis kürsüsünden değil, medyada yayımlanması kararlaştırıldı.
Planlandığı üzere görüntüler Kılıçdaroğlu'na verildi. Kılıçdaroğlu da Can Dündar'a ulaştırması için Berberoğlu'na teslim etti. Enis Berberoğlu, 27 Mayıs'ta Cumhuriyet Gazetesi yakınlarında buluştuğu dönemin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a flash bellek içinde görüntüleri verdi."
2- Deniz Baykal potada beklerken, aday olmaz. "Bir genel başkan Cumhurbaşkanlığı'na aday olmamalı" görüşünü deklare eden Kılıçdaroğlu'nun BİR U DÖNÜŞÜ DAHA yapması gerekiyor.
3- EJDER'e bakmak lazım. Kim Ejder?
Batıya eklemlenmiş güç odağı. İstanbul Boğaziçi'nde oturan, dünyayı idare eden İllımuninati'ye çok yakın İSİM. Kemal Bey dışında başka isim arıyor.
Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın İKİNCİ TURA KALMASI SAĞLAMAK, İKİNCİ TURDA KONSOLİDE EDİLMİŞ KESİMİ AYNI İSME YÖNELTMEYİ planlıyor. Bu isim Kemal Kılıçdaroğlu değil.
4- Kemal Kılıçdaroğlu, halk oylaması sonrası "Hayır" turunda HDP (PKK) Eş Genel Başkanı, MHP'yi bölmek için yola çıkmış Meral Akşener ve Ümit Özdağ, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Vatan Partisi, DYP başkanları ile buluştu. Bu mevzilerin hiçbirinden 'Siz ortak Cumhurbaşkanı adayımız olmalısınız' denmedi. Halen de Hayır blokundan 'Aday olabilirsiniz, parladınız' temennileri gelmiyor. Onlar da biliyor, Kemal Bey'in de Ekmeleddin İhsanoğlu hüsranı yaşatacağını...

SONUÇ: 5- Velev ki, Kılıçdaroğlu aday oldu. Kazanma durumu hiç olmadığı kadar, sandıklardan CHP oylarının tamamını bile alamama, yüzde 25'ler altına düşme ihtimali bulunuyor. (MACRONİÇE GEÇEBİLİR).
Böyle bir kıyaslama imkânını Kılıçdaroğlu vermez. Çünkü kendi partisinin oyunu bile alamamış, BİTMİŞ ADAM POZİSYONUYLA Genel Başkanlığı'nı sürdüremez. Fısıltılara, konuşulanlara, tahminlere göre Kemal Kılıçdaroğlu 100 bin imzayla Cumhurbaşkanı adayı yapılacak Meral Akşener'in ikinci tura kalmasını ve seçilmesini hayal ediyor. Akşener'in Kasım ayında kurmayı planladığı kuracağı 'Milliyetçi Demokrasi Partisi' de Ankara Milletvekili olan Ümit Özdağ'a kalacak.