BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 7 Ağustos 2017

Fetullah’ın 1984 yılı sırrı

Emekeli Orgeneral Necdet Özel, 29 Temmuz 2011 ila 18 Ağustos 2015 tarihleri arasında Genelkurmay Başkanlığı yaptı. NATO gladyosu, Pentagon kuklası Fetullah'ın militanlarıyla 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirdiği darbe girişiminden sonra, TBMM Darbeleri araştırma komisyonuna verdiği yazılı açıklamalara bir kez daha bakınca, dikkatimi çeken ayrıntı, 1984 yılı oldu.
Necdet Özel diyor ki:
"TSK personeli hakkında gelen ihbar ve iddiaların kaydedildiği bir İstihbarat Ceridesi var. Bu kayıtlara göre TSK 1984 yılından beri haklarında Fetullahçı diye ihbar gelen tüm askeri personeli incelemiş görünüyor.
Bunlardan 400'ünün ihraç nedeni Fetullahçı olmaları. TSK, 1984 yılından beri saptadığı Fetullahçı askerleri ihraç etmiştir,ancak saklananlar,gizlenenler 15 Temmuz'da ortaya çıkmıştır." 1984 yılının olaylarına bakınca, PENTAGON-CIA-NATO'NUN TÜRK GLADYOLARINI (FETÖ/PKK) HAREKETE GEÇİRDİĞİ anlaşılıyor.
Şöyle:
1) JAMES TOWN VAKFI: Bir İsrail & Neo-Con Yapımı... 1984 yılında kuruldu. 1981-1987 yılları arasında CIA'yı yöneten, "Malta Şövalyesi" unvanına sahip William Casey 1984'te Jamestown Vakfı'nın kurulmasını da sağladı. 1984'te Nato gladyosu Fetullah'a kapalı kapılar ardında "Ilımlı İslam" temelinde derin sefer görev emri verdi. CIA'nın kurduğu Jamestown Vakfı, "Komünizmle Mücadele" konsepti çerçevesinde çalışıyordu. 1989 yılında Berlin Duvarı'nın yıkılmasından sonra başta Türkiye olmak üzere Ortadoğu ve Kafkasya'da aktif çalışmalar yapıyordu. Komünizmle Mücadele Derneği'nin Türkiye'deki ikinci şubesini 1963'te Erzurum'da kuran ve Fetullah Gülen'le kanka olan 1964'te CIA Türkiye şefliği yapan Graham Fuller, derin ilişkiyi sağlamıştır.
2) 1980 darbecisi Kenan Evren'in 'ortalıktan kaybolsun' dediği Fetullah 12 Eylül'cüler tarafından korunmuş ve hiç ortaya çıkmamıştı.
Necdet Özel'in dediği gibi 1984 yılından başlayarak ASKERİYEYE FETÖCÜLER sokuluyordu. Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, 1986 yılında Kuleli Askeri Lisesi Komutanıyken askeri lise sınavlarında soruların çalındığı, yaklaşık 250 öğrenciye verildiğini, bu öğrencilerin 50-60 kadarının atıldığını, geri kalanının 'kazanırız' denilerek yükseldiğini belirtiyordu.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca tamamlanan "Ana Gülen Yapılanması" iddianamesinde 'Fetullah Yapılanması'nın 1984 YILINDAN İTİBAREN yoğunluk kazandığına işaret ediyordu.
3) 6 Kasım 1983 'te genel seçimi kazanan Rahmetli Turgut Özal, 24 Aralık 1983'te Başbakanlığa başladı. Türkiye 12 Eylül askeri müdahalesinden sonra sivil yönetime geçti. PKK saldırıları başlatıldı.
NATO gladyosu PKK harekete geçirildi.
Suriye ve Irak'ta eğitimi tamamlanan bölücü terör örgütü PKK darbe sonrası ilk büyük eylemini 15 Şubat 1984'de gerçekleştiriyordu.
Siirt'in Eruh ve Hakkari'nin Şemdinli ilçesini basan teröristler, karakollara ve askeri lojmanlara saldırdılar. Eruh'ta ilk şehit Süleyman Aydın ve Astsubay Memiş Arıbaş oldular. Son birkaç yıldır zaman zaman ve yer yer görülen vur-kaç eylemlerinden biri sanıldı. Şemdinli-Eruh baskınını ilk duyuran 18 Ağustos'ta HÜRRİYET GAZETESİ oldu.

SONUÇ: 1984 yılında Diyarbakır Cezaevi'nde tahliyelerin başlamasıyla beraber PKK hızla güç kazanıyordu.
PKK'nın hızlı yayılışını fark eden devlet, Özel Harp yapmak üzere JİTEM'i kurdu.
Fetullah'ın Jitem'e yerleştirdiği militanların varlığı, fail meçhuller olaylarındaki FETÖ'cülerin pozisyonu, yıllar sonra JİTEM-FETÖ-PKK bağlamında gün yüzüne çıktı.
NATO-FETÖ-PKK ortaklığının hızlandırıldığı yıl 1984 olmuştu. NATO gladyosu Fetullah'ın devlet içine sızmaları 1984 yılında hızlandırılmıştı. Ve Türkiye istikrarsızlaştırıldı. Bu strateji-taktiklerle rahmetli Turgut Özal'ı kuşattılar. 28 Şubat darbesiyle rahmetli Necmettin Erbakan'ı devirdiler. 15 Temmuz'da cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ı yıkmak için kullandılar.