BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 21 Temmuz 2017

2019 kabinesi

Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, 21 Mayıs 2017'de yapılan kongrede AK Parti Genel Başkanlığı'na yeniden geldikten sonra yönetim kadrolarını gençleştirmeye, yenilemeye, dinamikleştirmeye karar vermişti. Parti vitrinini ve TBMM yönetimini gençleştirdi. Yeni kabineyi takviye etti.
AK Parti kongreleriyle, il ve ilçe yönetimlerini gençleştirerek metal yorgunluğunu atlatan kadrolarıyla, 2019 yürüyüşüne hız vermenin işaret fişeklerini çaktı.
Dinamik, genç, heyecanlı kadrolarda yapılan değişimin kodları şöyle:
1) Hizmette dinamizm:
"Yeniden diriliş, yeniden kuruluş" heyecanına sahip olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan liderliğinde yenileştirilmekte olan AK Parti, 80 milyon vatandaşımızın partisi hedefiyle harekete geçirilmiştir.
Gönül kazanmak yolunda ekip çalışması yürütülecek. Yeni kabine; kentinden köyüne, en mutena semtinden en mütevazi köşesine kadar ülkenin tamamına hizmeti sürdürecek. Herkese hizmet götürme süreci devam ettirilecek.
2) 15 Temmuz millet destanı milat olacak. Demokrasinin, değişimin, reformun adresi olunacak. AK Parti'nin ne menzili değişecek, ne de milletimizle arasındaki rabıtanın hiçbir şekilde zayıflamasına izin verilmeyecek.
3) Türkiye'nin Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması ile PKK ile DEAŞ ile diğer terör örgütleriyle mücadelesi amansız şekilde sürdürülecek.
Yenilenmiş, dinamizm kazandırılmış kadrolarla önümüzdeki dönemde çok daha hassas, çok daha kararlı bir mücadele yürütülmesi söz konusu olacak. Yeni kabinede, gece gündüz demeden çalışan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yerini korurken, Adalet Bakanı olarak Abdulhamit Gül'ün amansız mücadele kadrosuna katılması çok önemli işaretlerdir.
4) Türkiye'nin proaktif dış polikasının devamı olası jeopolitik hamleler doğrultusunda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Avrupa Bakanı Ömer Çelik görevi sürdürecek.
5) Yeni Enerji denklemini yakından takip eden, Türkiye'yi enerji anahtarı yapmaya kararlı Dr. Berat Albayrak, bayrağı daha yükseklere taşıma yolunda yürüyecek.
6) 16 Nisan referandumunun işaret ettiği gibi, ekonomide, kalkınmada tam yol ileri çıkılacak. Başbakan Yardımcı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal çekirdek ekip olarak görevde...
7) Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yerini korurken, Milli Savunma Bakanlığı'na Başbakan yardımcılığında koordinatör olarak aktif işlere imza atan Nurettin Canikli getirildi.
8) Kültür alanı hayati önemde. Bu göreve tecrübeli, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un atanması, yeni hamleleri Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın beklediğine işaret ediyor.
9) 2019'daki belediye seçimleri hayati önemde. Bu yolda koordinatör olarak Mehmet Özhaseki görevi sürdürecek.
10) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda taze kan nakli yapıldı.
39 yaşındaki Jülide Sarıeroğlu göreve getirildi. İşinin ehli Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yerini korudu.

SONUÇ: 15 Temmuz'da Türkiye'yi işgale yol açacak Haçlı-Siyonist darbeyi önleyen lider Tayyip Erdoğan, hiç kuşkusuz ki Türkiye ve dünya siyasetine damga vuran önemli bir siyasetçi, büyük devlet adamı. Küresel lider konumuyla, Büyük Türkiye'yi oluşturma yolunda 2023-2053- 2071 hedeflerine kilitlenmiş durumda.