BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 16 Haziran 2017

Mesele silah!

ABD'nin yeni Başkanı Trump, ilk gezisini Riyad-Kudüs-Vatikan'a yaptı.
Ne seyahat ama... Suudi Arabistan'la Katar'ın arasını açtı, Araplar'ı parçaladı, Arabistan'a 280 milyar dolarlık silah sattı, yeni savaş cepheleri kurguladı ve döndü. Aslında Trump, sorunları çözmek için değil, kendi silah sanayini-baronlarını güçlendirmeyi sağlayacak Şii- Sünni gerilimini körüklemek için ilk seyahata çıkmıştı.
Silah satmanın zeminini kurgulamış, kuklaları, taşeronları vasıtasıyla ülkeler arası savaşı körükleyecek temaslarda bulunmuştu. Bunun adı, yeni emperyalizmdir. Ölenler de öldürenler de Müslüman. Müslüman Müslüman'ı kırarken emperyalist devletlerin silah baronları dört köşe. Emperyalist ülkeler bölgeye çöküyor. Çökertiyor. Emperyalistlerin oynadığı oyunlara karşı çıkınca, kurulan tezgâhları bozunca Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan-Türkiye'ye saldırdılar.
Son olarak 15 Temmuz'da taşeronları FETÖ'nün militanlarıyla Erdoğan'ı, Türkiye'yi ele geçirmek istediler. Büyük Türk Milleti'nce eritildiler. Akıttıkları kanda boğuldular. YENİ FİLM YABANCIMIZ DEĞİL. Haçlılar, Irak'a, Suriye'ye, Libya'ya, Afganistan'a, Afrika'ya trilyon dolarlık silah sattılar. Milyonlarca insanın ölümüne, çocuk, kadın, yaşlı demeden yerinden yurdundan uzaklarda mülteciliğin Kerbela'sında aç, susuz ve gelecek umudunu yitirmiş yaşatmanın rezil aktörleri oldular. Neden? Vicdanları mühürlenmiş de ondan. Barış yerine savaşın mimarlığına soyunuyorlar. Silah baronların yönlendirdiği siyaset ve liderler üzerinden de savaş senaryoları hazırlıyorlar. Sadece 2016 yılında silahlanma için tam 2 TRİLYON Euro harcanmış. Silah ticareti ve satışları özellikle İslam dünyasında arttırılıyor.
Genişletilmiş Ortadoğu Projesi'ndeki Müslüman ülkelerin kanını emiyorlar.
Kan akıtıyorlar, ölüm kusturuyorlar ve bölgesel savaşları pompalıyorlar. Silah baronlarının, dünyamızı Kerbela'ya dönüştürmesine meydan okuyan Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ı da hem dıştan hem içten kuşatmanın peşindeler. Hadi yabancılar yapıyor da, başta CHP/HDP, neden Batı'nın dümenlerine kol kanat gerer? Yazık, çok yazık. ABD-İngiltere-Fransa-Almanya- Rusya, İslam dünyasında cirit atıyorlar.
Musul'u, Rakka'yı kurtaracaklarmış.
Onların derdi, kurtarmak değil, çökmek, çökertmek. Görevinden yeni ayrılan CIA Başkanı Brennan diyor ki: "Suriye ve Irak bölünecek. Bu iki ülkenin yeniden bir araya getirilip getirilemeyeceğini bilmiyorum.
Her iki ülkede de adil bir şekilde yönetecek merkezi hükümet oluşturulabilir mi emin değilim. Merkezi hükümet ve özerk bölgelerden oluşan federal bir yapılar olabilir. Önümüzdeki 4 yıl(2021) içinde neler olur, ona bağlı. IŞİD hem Suriye hem de Irak'ta varlığını uzun süre sürdürecektir.
IŞİD'i savaş meydanlarında yensek de siyasi, ekonomik, sosyal ve mezhepsel sorunlar artmaya devam edecek."

SONUÇ: Bu rezil manzaradan çok memnun olanlar? Pentagon-NATO-ABD/ Avrupa'nın silah baronları ve İsrail... Müslüman dünyaya karşı kurgulanan oyunları çok iyi okuyan Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan Katar'a ambargo üzerine "Bölge ülkeleri olarak gücümüzü kendi iç mücadelemiz yerine sorunun asıl kaynaklarına yöneltmemiz gerekiyor" demişti.
Cumhurbaşkanımız Erdoğan çok iyi biliyor, sorunların asıl kaynakları İslam Coğrafyası'nda değil. Katar, Rakka, Musul bahane. Yahudi silah baronlarının satacağı milyar dolarlık silahlar şahane... Musul ve Rakka sonrası yine kanlı geçecek.
Milyonlarca insanı öldürecek silahlar, çoğunluğu Yahudi büyük silah baronlarının fabrikalarında harıl harıl üretiliyor.