BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 30 Mayıs 2017

RABİA ruhu

Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın AK Parti liderliğine yeniden dönüşüyle, 16 Nisan miladının siyasi mimarisi çiziliyor, "Yeni Siyaset, Yeni Particilik, Yeni Zihniyet" yoluna taşlar bir bir yerleştiriliyor. 21 Mayıs'ta Tayyip Erdoğan'ın sevdasına dönüşü kadar, AK Parti tüzüğüne "Rabia"nın girmesi de bir siyasi devrimin işaret fişeği özelliğinde oldu.
Cumhurbaşkanımız'ın her daim, her yerde kitlesel performansının doruk noktasını oluşturan "Tek millet, tek bayrak, Tek vatan, Tek devlet" deyişi, artık AK Parti'nin rotasını gösteriyor. Rabia ("4") işareti, büyük lider Erdoğan tarafından "içselleştirilerek" AK Parti ufkunda yeniden doğan bir güneş gibi parlıyor.
Bundan böyle, CHP için "6 Ok" ne ise, MHP için "9 Işık" ne ise AK Parti için de "4 Parmak RABİA" yeni siyasetin simgesi olarak yaşayacak. Erdoğan'ın Rabia'sı mükemmel bir örnek olarak, yeni siyaset zihniyetinin yol haritasını işaret ediyor.
"Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet"; 21. Yüzyıl'da Türkiye Cumhuriyeti'nin ve 80 milyon insanımızın da ruhunda bir heyecanı, bir özgüveni, bir hedefe kilitlenmeyi de içeriyor. Şimdi beraberce düşünelim. CHP'nin 6 Ok'u, Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik, Laiklik, Devletçilik, İnkılâpçılık. Aziz milletimizde bir heyecan yaratıyor mu? Hayır? Çünkü "6 Ok" içindeki halkçılık CHP'de yok. Cumhuriyetçlik noktasında geride kalmış, demokrasi ile taçlandıramıyorlar. Laiklik noktasında bir putlaştırma, çağımızın bin yıl gerisinde kalan zulüm yüklü anlayışı sürdürüyorlar. "Yâ Allah!" demeyi bile laikliğe aykırı bulan tavırları asla kabul edilemez.
Buna karşılık, Rabia'nın AK Parti iradesi açısından özde gerçek anlamı, 15 Temmuz'un derinliğinden geliyor.
AK Parti'nin Rabia'sı, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet", yeni Türkiye potasında 21. Yüzyıl'a taşınıyor.
MHP'nin "9 Işık"ını da (milliyetçilik, ülkücülük, ahlâkçılık, toplumculuk, ilimcilik, hürriyetçilik, köycülük, halkçılık, endüstricilik) devlet adamı olan Devlet Bahçeli, 15 Temmuz'un derinliğinden feyz alarak yeniliyor.
2002'de iktidara gelen AK Parti, taşranın güçlü sesi ve iradesi olarak, statükocu CHP zihniyetine meydan okumaya başlamıştır. Tayyip Erdoğan'ın izlediği ekonomik, kültürel politikalarla kendine güven kazanan vatan evlatları, taşradan gelen ailelerin çocuklarının yüksek eğitim aldıktan sonra kamu bürokrasisine, yerel yönetimlere ve üniversitelerde yer edinmeye başlaması, halk devrimin işaret fişekleri olmuştur.
Anadolu sermayesinin merkezlerini İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlere taşıyarak, kendi markalarını ve üretim güçlerini ulusal düzeye taşımasıyla AK Parti güçlenmiştir. 15 Temmuz 2016'da Türkiyemiz'de MİLLET-DEVLET BÜTÜNLEŞMESİNİ gösteren tarihi bir olay yaşandı. 15 Temmuz müesses nizam ve yedeğindeki iç ve dış ittifaklara karşılıktır.
Aziz millet, darbe yapmak isteyen Pentagon-NATO Gladyosu, FETÖ'cü bir çeteye karşı sokağa çıkarak direniş gösterdi. Hem ülkeyi hem de demokrasiyi kurtardı. 16 Nisan ise bürokratik oligarşi ve DARBE anayasasına karşı kazanılmış tarihi bir zaferdir. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesine onay verilirken, Cumhuriyet'in asli dayanağı olan millete dönülerek MİLLİ DEVLET'in restore edilmesidir. Artık millet, yeni Türkiye'nin en büyük dayanağıdır.

SONUÇ: Yeni Türkiye'nin RABİA'sı, TEK MİLLET, TEK VATAN, TEK BAYRAK, TEK DEVLET, 21. Yüzyıl yürüyüşümüzün rotasıdır. Rabia, önce Anadolu topraklarını korumayı, sonra; önül coğrafyamızın 3 milyon kilometrekare olduğuna işaret ederken, Türk-İslam medeniyetini canlandırmayı hedeflemektedir. Nihayetinde, büyük Türk milletinin küresel lider Tayyip Erdoğan'la tarihin derinliğinden gelen medeniyet mirasına sahip çıkarak, 3 milyon kilometrekarelik gönül coğrafyasında BÜYÜK TÜRKİYE BAYRAĞI DALGALANACAKTIR.