BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 25 Nisan 2017

Ebert Vakfı’na dikkat

İnternet medyasında, "flash, flash" diye bir haber dolaşıma sokuldu. "Seçimi bilen isimden bomba iddia! MHP parçalanıyor"...
Merakla baktım. "Ne bombası" diye. Bir de ne göreyim. CHP'nin arka planındaki kılcal damar adamları, derin Alman Vakfı Ebert ile oturmuş, MHP'yi parçalama rüyasındalar.
KONDA'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır; Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TÜSES), Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) ve aman çok dikkat; FRİEDRİ EBERT STİFTUNG işbirliği ile düzenlenen konferansta konuşmuş.
MHP'nin bir parçalanma yaşayacağını, bu parçalanma sonucunda oluşan grupların AK Parti ve BBP gibi partilere katılacağını söylemiş. Ne kumpanya ama. Merkezinde CHP olunca, iş enteresan. Önce, bu kumpanyanın MR'ını çekelim. Konuşan, Bekir Ağırdır. Kimin genel müdürü?
CHP eski Genel Sekreteri Tarhan Erdem'in kurduğu KONDA araştırma şirketinin başında. Düzenleyenler, TÜSES Vakfı. Kurucuları CHP'nin derinlikli isimleri... (İsmail Cem, Hikmet Çetin, Algan Hacaloğlu, Ercan Karakaş, Emre Kongar, Altan Öymen, Mustafa Özyürek, Yiğit Gülöksüz, Korel Göymen, Asaf Savaş Akad, Atilla Sav, Cevdet Selvi, Enis Tütüncü, Osman Ulagay, Haluk Ülman, Besim Üstünel, Tolga Yarman, Şükrü Sina Gürel, Abdülkadir Ateş, Seyfettin Gürsel, Bozkurt Güvenç gibi...) Sosyal Demokrasi Vakfı, derin Almanya'nın derin elleri olan Alman Vakfı... Friedri Ebert ve Küresel Düşünce Platformu.
(Derin Alman Vakfı, Heinrich Böll Stiftung'le desteğiyle "Yeni Sol: Peki Ama Nasıl?" konferansı düzenlemişti.) Bu toplantının, 16 Nisan halk oylamasının hemen sonrasında yapılması TESADÜF DEĞİL. Yani, derin CHP ve görünen CHP oturmuş, MHP'yi yemeye karar vermiş! Ne kumpanya ama. CHPFetullah- Meral Akşener-Derin Alman Vakfı EBERT , MHP'yi bölmeye karar vermişler.
ÖNEMLİ SORU-1) Derin Alman Vakıfları-CHP, gözünü MHP'ye dikmiş. Nedendir acaba?
7 Haziran seçimlerinden sonra bir taraftan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, diğer taraftan NATO gladyosu-ABD kuklası Fetullah ve Meral Akşener, MHP'yi yemek için, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi bitirmek için hummalı bir çalışma içindeler. Ve... Devlet Bahçeli'yi yemeye karar vermiş kumpanya İstanbul'da toplanıyor. KONDA'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, "MHP parçalanacak" diye konuşuyor.
Derin Alman Vakfı EBERT 'i hiç aklınızdan çıkarmayın. Bu EBERT VAKFI yok mu bu EBERT VAKFI.
Türkiye'nin özne olduğu yerde biterler, arkadan dolaşırlar. Müthiş bir organizasyon gücü vardır, bu Alman Vakıfları'nın.
ÖNEMLİ SORU-2) Üç Alman Vakfı'nı Türkiye neden kapattı?
Diyarbakır'da, Gaziantep'te, Şanlıurfa'da Alman Vakıfları ne arıyordu acaba?

SONUÇ: CHP'li Tarhan Erdem'in şirketi KONDA'nın Genel Müdürü Ağırdır diyor ki, "Bu ülkenin geleceğine nasıl müdahale edebiliriz? Türkiye, referandumdaki kararları sürdüremez.
Bir çözüm yolu bulmalıyız..." Allah Allah... Aziz milletimiz, Türkiye'yi yönetmek üzere Cumhurbaşkanlığı'na Tayyip Erdoğan'ı seçti. Darbe anayasası üzerinde sörf yapanları 16 Nisan'da bertaraf etti. Prangaları kırdı. CHP'li beyinler, KONDA, TÜSES, Sosyal Demokrasi Vakfı oturmuşlar, Türk siyasetine çare arayacaklarına, Meral Akşener'e mesaj yollayacaklarına, önce CHP'yi kurtarsalar daha iyi olmaz mı? Kemal Kılıçdaroğlu'na yol gösterseler. CHP'nin 67 yıldır neden iktidar olamadığına çare aramalarını tavsiye ederiz. Tamam mı? MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi yemeye gücünüz yetmez.