BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 20 Nisan 2017

Derin CHP yeni bir Gandi arıyor

Kema l Derviş-IMF/Alan Makovsky- Henry Barkey-CIA-Morton Abramowitz-Eric Edelman/Almanya- Springer Medya ve Derin Avrupa Siyasi bileşenleri/ Doğan Medya-Hürriyet/ Büyük Sermaye-TÜSİAD/ BOĞAZİÇİ YALILARI-Hüsamettin Özkan-Beykoz Konakları Konsorsiyumu, fikir jimnastiklerini hızlandırdı.
DERİN CHP ÇALIŞIYOR.
Kemal Kılıçdaroğlu yolcu... Ancak harcanmayacak, görev adamı olacak. Öne çıkan mevcut isimler, genel başkan adayları da ümitlenmesin, kenarda durdurulacaklar.
16 Nisan, halkın demokrasi zaferinin arka planına daha geniş gözlükle bakalım.
Milli irade Yeni Türkiye'nin Demokratik Başkanlık modelini seçti. Yeni sistem "fiili ve hukuki" olarak 2019 Kasım ayında yapılacak seçimlerden sonra başlayacak.
Artık iktidar olmak iddiasındaki büyük partiler, aziz milletten en az yüzde 50 artı bir oy alabilecek LİDER çıkarmak mecburiyetinde... AK PARTİ için problem yok. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sadece ulusal değil küresel liderliğini de tescil etti. Mayıs ayında Erdoğan, AK Parti üyesi olacak. (14 Mayıs 2017 olabilir.
Demokrasi şehidi Adnan Menderes'in iktidara geldiği gün). Kısa sürede AK Parti Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkanı seçilecek. Ve 2019 Kasım ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde LİDER olarak halkımızdan destek isteyecek. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı 2023'te Büyük Türkiye'yi yöneten lider olacak. Başbakan Binali Yıldırım, CUMHURREİSİMİZ TAYYİP ERDOĞAN'IN can yoldaşı oldu.
Canla başla, ruhunu ve vücudunu, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin halktan destek alması için ortaya koydu.
Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı olmasıyla beraber Binali Yıldırım, Genel Başkan Vekili (Erdoğan'ın partideki başyardımcısı) olarak görevini 2019'a kadar sürdürecek.
Erdoğan, AK PARTİ'NİN, başarıya giden paradigmalarını kuracak, YOL HARİTASINI çizecek. CHP ZORDA.
67 yıldır devam eden parlamenter sistemde, bir türlü TEK BAŞINA İKTİDAR OLAMAYAN CHP, yeni sistemde iktidar olmak için çok değişmesi lazım, çok. Sadece CHP'li seçmenden değil, çok daha geniş bir halk kesiminden yani en az yüzde 50 artı bir millet desteği almak zorunda. Bunun içinde, halkımızla ittifaklar yapabilecek cibilliyette, zihniyette, ruhta, felsefede olması gerekiyor. Referandum sürecinde 'HAYIR'ı tek başına sırtlamış görünse bile CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun GELECEĞİ PARLAK DEĞİL . Yolcu. 'Hayır'ların arka planında, sadece CHP yok. Kılıçdaroğlu toplumun yarısının lideri değildir. Olmadı.
Gerçek bu. Bagajı, yüzde 50 artı 1'i taşıyamaz. 2019'da Cumhurbaşkanı adayı olsa bile kazanamaz. Deniz Baykal, Muharrem İnce, Metin Feyzioğlu'nun da yüzde 50 artı bir alabilecek potansiyeli yok. Özgür Özel, Selin Sayek Böke, belki genel başkan olabilir ancak, CUMHURBAŞKANI ADAYI olabilecek kıratta değil. Bu nedenle, DERİN CHP MEKANİZMASI, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'la yarışmaya girişebilecek "çapta" isim arıyor. Toplumun içinden "lider" olabilecek isimleri şimdiden sivriltme planları yapıyor. YANİ YENİ BİR GANDİ ARIYORLAR... DERİN CHP MEKANİZMASI, Küresel Lider Erdoğan karşısına güçlü bir isim çıkarmanın ötesinde, CHP tarihi bagajından kurtarılmalı, darbeci zihniyetten koptuğunu göstermeli, HALKLA BİRLİKTE oluşunda inandırıcı ,geniş halk kesimiyle İTTİFAKLAR KURABİLECEK KIRATTA olunması gibi, zor ama hayırlı bir işe soyunmalıdır.

SONUÇ: 2019 da Cumhurbaşkanı seçiminde eğer bulunabilirse, CHP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLABİLECEK KIRATTAKİ YENİ LİDERİ, 45 yıldır siyasetin içinde pişmiş, 15 YILDIR Türkiye siyasetini domine eden, 5 yıldır devletin başında olan, milli iradeden hep destek görmüş, ÖNDER TAYYİP ERDOĞAN donanımıyla karşı karşıya gelecek. Derin CHP, 2029 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlansa daha iyi olur. ÇÜNKÜ, ÖNCESİ YOK, BELKİ SONRASI. HALKA İNANMAK BAŞARMANIN YARISIDIR.