BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 17 Ağustos 2016

İngiliz’in aklı!

Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, 7 Şubat 2012 MİT krizinden başlayarak, Türkiye'ye ayak bağı olmuş provokasyonların arkasındaki gücü "üst akıl" diye tanımlıyordu. Eski Türkiye özlemcileri ise "Her şeyi üst akılla, şer cephesiyle, lobilerle açıklamak komploculuk" diyerek bir algı operasyonu yürütüyorlardı.
Ne oldu 15 Temmuz'da?
"ÜST AKIL nerede? Ne yer, ne içer" diyenlere şimdi sormak lazım. Türkiyemiz bir ÜST AKIL operasyonundan kurtuldu. CIA - Pentagon- NATO gladyosunun taşeronu FETÖ CUNTASI darbe yapmaya kalktı. "ÜST AKIL nerede? Ne yer ne içer" diye soranlara, Başbakan Binali Yıldırım'ın partisinin Meclis Grubu'ndaki sözleri kapak olsun: "15 Temmuz sabahı, suçüstü yakalandılar. Çünkü beklemiyorlardı. Akıl hocaları onlara 'Bu iş bitti. Tayyip Erdoğan gitti. Gözünüz aydın'. Birbirlerini kutlarken, sabah ışıklarında bir şaşkınlık.
Bunlar ne yerli ne milli bunların üst aklı dışarıda. Parayı veriyorlar öldürüyorlar dur diyorlar duruyorlar aynen FETÖ gibi.
Bunlar yukarıda çatı gibi birleşiyor. Akıl aynı üst akıl." Haçlı Ordusu'nun beyin takımı bellidir.
Derin Amerika (Wall Street-CIA - Pentagon-NeoCon-Rand-Stratfor), derin İngiltere (Chatham House-MI6- BBC)... BBC, 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 1 ay geçtikten sonra yeni bir dümene geçti. BBC'in, 15 Ağustos portalında çok ilginç bir yazı var: "15 Temmuz girişimi sonrası sokak hareketlerinin anatomisi." Tam bir algı operasyonu. Yazı şöyle:
"Nöbetlere katılan insanlara sokakları, araştırmacılara da bu sürecin ne anlama geldiğini sorduk. Sokakta genel olarak AK Parti seçmeni vardı. Bunları MHP ve milliyetçi kitle destekledi. Muhafazakâr kesimin sokağa bakışı farklı..."
(Not: Kafalarına göre, Muhafazakâr kesimi bölme operasyonu başlattılar.) (Not: Sokaklara çıkanlar, GEZİYE KARŞIYMIŞ.)
"15 Temmuz ve Gezi karşılaştırmaları muhafazakar kesimde yaygın yapıldı.
Darbe girişimine karşı direniş ve sokak, muhafazakar kesim için Gezi'ye bir cevabı temsil ediyor." (Not:BBC çok akıllı! Operasyonu yiyeceğimizi sanıyorlar) ... Prof. Dr. Menderes Çınar, yaşananları demokrasi değil popülizm olarak 'yorumla'mış....
Prof. Menderes Çınar, "Batı demokrasisi açısından yaşananların karşılığı yok. Burada gördüğümüz kitle, seferber edilmiş bir kitle, yani kendiliğinden hareket etme durumu yok. Liderin arkasında özneleşme çabası var" ifadelerini kullanmış. Prof. Çınar devam ediyor:
"Birlik vurgusu sorunlu. Muhalefetin, fikir ayrılıklarının normal olduğunu ifade eden bir söyleme ihtiyaç var. Bunlar olmadan, "Benim sözüm etrafında birlik çağrısısı' ihtiyaçları göz ardı eder." İslam dünyasını yakından takip eden Yar. Doç. İsmail Numan Telci ise İngiliz BBC'ye şu yorumu yapmış: "Tarihsel olarak sol ya da laik kesim için bir araç olarak görülen 'kitlesel sokak hareketleri' bundan sonra sağ görüşlü muhafazakârlar tarafından da kullanılacaktır."

SONUÇ: İngiliz BBC, Türkiye sokaklarını neden merak ediyor acaba? Herhalde, MI6 (İngiliz İstihbarat Servisi) bazı hazırlıklar yapıyor.
KONUŞULANLARA BAKINIZ, LAF MI DİYE? SÖYLETENE BAKINIZ... SÖYLETEN BBC İSE AMAN DİKKAT. TAM BİR OPERASYON SİLAHI... ÜST AKIL, TÜRKİYE SOKAKLARININ ANATOMİSİ'Nİ MERAK EDİYORSA, AHLAKSIZ YENİ PLANLARI, BU İŞ OLABİLİR Mİ?