BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 15 Temmuz 2016

Demirtaş projesinin sonu

HDP'nin eşbaşkanı Selahattin Demirtaş panikte. Terör örgütü PKK rezil oldukça, Demirtaş Projesi'nin sonuna geldiğini anlıyor, panik ataklarla etrafına saldırıyor.
Daha ileri giderek partili milletvekilli arkadaşlarını da gözü kapalı suçluyor. Töhmet altında bırakıyor. Üst Aklın, Büyük Türkiye yürüyüşünü durdurmaya yönelik projeleri birer birer iflas etmesi, Demirtaş'ın çöküşünü de ilan ediyor. New York-Londra- Berlin-Tel Aviv hattında oturan baronların kurgulattıkları, Türkiye iç siyasetinimuhalefeti dizayn etmeye yönelik, Mustafa Sarıgül, Kemal Kılıçdaroğlu projeleri iflas etti.
Meral Akşener projesi çöküşte.
Son olarak Demirtaş projesi tarihin çöplüğüne atılma noktasına geldi.
Üst Akıl, HDP'ye yeni bir lider arıyor.
Demirtaş'ın Cumhuriyet'te manşetten ve iç sayfalarda geniş şekilde verilen açıklamaları, tek kelime ile iflas eden şirket sahibini gösteriyor. PKK'nın siyasi kolu HDP dağılma aşamasında.
PKK hendek stratejisinde rezil olunca, Kandil'den gözünü ayıramayan Selahattin Demirtaş'ın da bitişi başlamıştı. Yaptığı tuhaf çıkışlar, panik halinde olduğuna işaret ediyor.
Demirtaş'ın, Cumhuriyet'in "HDP'li Kadir Yıldırım'ın yaptığı açıklamalar çok tartışıldı. Sizin düşünceniz nedir?" sorusuna verdiği cevaba bakınız: "HDP değil, onlar yanlış. Kadir Yıldırım ve Altan Tan arkadaşlarımız da parti içerisinde sert bir şekilde eleştirildiler.
Hepsine HDP çizgisi hatırlatıldı.
Yanlış olan HDP değil, yanlış olan onların durduğu yerdi. Zannedersem arkadaşlarımız bu konuda daha dikkatli olacaklardır. Asıl olan HDP'nin sözcülerinin yaptıkları açıklamalardır." Selahattin Demirtaş'ın HDP milletvekilleri Altan Tan ve Kadir Yıldırım hakkında yaptığı suçlamalar, panik halinde olduğunu, partili arkadaşlarını bile gözü kapalı terk etmekten, OUT'a atmaktan çekinmediğini açıkça gösteriyor. Demirtaş diyor ki, "HDP yanlış yapmıyor muş"... Hafızalarımızla alay ediyor. Kürt vatandaşlarımız gerçekleri gördü. Tepkili. Demirtaş herhalde farkında değil. Gözden düştü. PKK rezil oldukça, kendisi de battı. Yabancı kumpanyalar bile kendisini kurtaramaz. Hele hele, partisinin milletvekillerini bu kadar açıkça suçlayan bir siyasi parti olmaz...
NE DEMİŞTİ ALTAN TAN?
HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Türkiye'nin adım adım büyük bir kaosa ve krize kanlı ve karanlık bir iç savaşa doğru sürüklenmekte olduğunu belirterek bu noktada aklıselim insanlara büyük görevler düştüğünü söylemişti. Altan Tan, bir bütün olan Kürt siyasi partileri, çevreleri ve siyasetçilerinin de bir yol ayrımında olduğunu kaydetmiş, PKK'nın ve HDP'nin yıkım mühendisliğine, şöyle karşı çıkmıştı: "Şiddet, çatışma ve topyekûn savaş ile demokratik ve meşru siyaset arasına nihai bir tercihte bulunmak gerekmektedir. Çare ve çözüm tüm etnik, dini, mezhebi, sınıfsal ve ideolojik farklılıkları birlikte barış içinde yaşatmayı hedefleyen demokratik, barışçıl, legal ve vesayetin olmadığı bir siyaset olmalıdır. Son günlerde açıklamalarımla ilgili spekülatif değerlendirmelerim muhatabı değilim." Bu sözler üzerine ,HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Altan Tan'a taş atmış, "Yol ayrımında olan biz değiliz. Yolunu şaşıranlar kendilerini bulacaktır" gibi, kendi milletvekilini, yolunu şaşırmakla suçlamıştı. Altan Tan da anında karşılık vermiş, "Bir arkadaşımız (Selahattin Demirtaş) 'Yol ayrımında olan Altan Bey'dir. Biz bir yol ayrımında değiliz' demişse o da demek ki yolunu belli etmiştir" diye konuşmuştu.

SONUÇ: HDP BARAJ ALTINA DÜŞTÜ. ÜST AKLIN DEMİRTAŞ PROJESİ ÇÖKTÜ. GÖZLER, HDP MİLLETVEKİLİ CELAL DOĞAN'DA. MİR DENGİR MEHMET FIRAT'IN SESSİZLİĞİ DE DİKKATİ ÇEKİYOR. LEYLA ZANA KARA KARA DÜŞÜNÜYOR... 5'İNCİ PARTİ ÖNCE NEREDEN ÇIKACAK?