BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 1 Temmuz 2016

21. Yüzyıl rüyası Osmangazi Köprüsü

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlu olsun... Türkiyemiz bugün dünyanın MEGA yatırımlarının yüzde 40'ını gerçekleştiriyor.
Ne kadar övünsek azdır. Bir an gözlerinizi kapayıp, 2023 yılında bir sabah gözlerinizi açtığınızda nasıl bir Türkiye'de uyanmak isterdiniz? Bizleri, önümüzdeki yıllarda bekleyen iyi ya da kötümser senaryolar, tesadüf olmayan gelişmeler dalgasının üzerinde nasıl sörf yapacağımızdır...
Ve de 2023'e uzanan bir rüyanın Washington ya da Brüksel menşeli olan-olmayan yol haritalarının temel taşları çok yakından ilgilendirmektedir. Tarih, ulusal bir ülküye heyecanla sarılan ulusların hedeflerine daha kolay ulaştıklarının çok sayıda örneğine tanıktır. 100 yıl önce bir imparatorluktuk 5 milyon kare toprakta birçok ulusa liderlik yapıyorduk. Bizi parçaladılar, 789 bin kilometre topraklarda filizlendik. Bugün bir BÖLGESEL GÜCÜZ. Yarınlarda dünyayı yöneten ABD gibi Türkiye Birleşik Devletleri olabilir miyiz? İşte önemli ve hayati soru bu. Ulusal, bölgesel ve küresel gerçekleri içeren stratejiler kurabilirsek, neden olmasın? Bunun da sloganı belli: Yeni Türkiye'nin lideri Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu 2023, 2053, 2071 stratejisidir.
2071'de Türkiye Birleşik Devletleri (TBD) olarak dünyaya hükmetme şansımız olacak mı? İnanalım. Büyük olmayı içselleştirelim.
Büyüklük olmanın yolu nerelerden geçiyor?
Mega yatırımlardan. İhracata dayalı büyük ekonomiden. Milli ve yerli savunma sanayiinden. Güçlü Ordu'dan. Stratejik istihbarattan. En önemlisi, Aziz milletimizin Birlik ve Beraberliğinden geçiyor.
MEGA YATIRIMLAR: Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük altyapı projelerinden olan Osmangazi Köprüsü'nü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binalı Yıldırım hizmete soktu.
Osmangazi Köprüsü, Gebze-İzmir Otoyolu Projesi dahilinde Dünyanın dördüncü, Avrupa'nın ise ikinci en uzun açıklıklı asma köprüsünde Türk mühendisliği tarih yazdı. Sadece Ege-Marmara altın kolye ile birleşmiyor. 21'inci asrın rüyası gerçekleşiyor. İstanbul boğazının hem altını hem üstünü çelik ağlarla örüyoruz. Yarınlar da Trakya-Ege arasına Çanakkale Kolyesi takılacak.
ENERJİNİN VANASI: Hazar- Ortadoğu-Doğu Akdeniz enerji koridorlarının vanası Milli Ankara'nın eline geçiyor.
GÜÇLÜ DONANMA, GÜÇLÜ TÜRKİYE: Üç tarafı denizlerle çevrili ve 8484 km. kıyı uzunluğu bulunan Türkiye'nin 81 ilinden 27'sinin deniz kıyısında bulunuyor. Nüfusumuzun %50'si sahil bölgelerinde yaşıyor. Dünya üzerindeki deniz ulaştırma hatları ve stratejik boğazlar içerisinde kendine has özelliklere sahip olan Türk Boğazları'nın Türk egemenliğinde olması denizlerin Türkiye açısından da önemini ortaya koyuyor. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın 2023 Vizyonuna uygun Deniz Stratejisi'ne göre, Hayati Hamleler sürüyor.
Milgem Projesi: Savunma teknolojilerinde bilgi birikimi sağlıyor, yerli savunma sanayi katkı payını yükseltiyor, Akdeniz ve Karadeniz'in ABD ve Rusya'ya paralel bölgesel güç donanmasına doğru gidiliyor. Deniz Kuvvetleri'ne son teknolojili 12 adet korvet tipi gemi yapılıyor. Preveze, Heybeliada, Büyükada, Burgazada denize indirildi. Kınalıada'nın yapımına geçildi.
Milli Uçak Gemisi ve Milli Denizaltı inşası (2020'de denizlerde) başladı. Stratejik deniz hamleleri, bölgesel güç olmamızla birebir ilişkilidir. Çünkü Türkiye, Balkanlar, Ortadoğu ve Kafkasya'nın hayati kesişim noktasındadır. Tarihi geçmişi itibarı Avrasya'nın deniz ulaşım bölgeleriyle Kuzey Afrika uç bölgelerine kadar irtibatlıdır.
Yeni Türkiye'nin uluslararası camiadaki siyasi, iktisadi ve kültürel ağırlığını artıran stratejileri devrededir. Bir yandan ittifaklar içinde yer alırken, diğer yandan petrol-gaz-boğaz- boru hatları coğrafyasını MİLLİ VE BAĞIMSIZ POLİTİKALARLA tahkim etmektedir.

SONUÇ: 21'inci yüzyıl Türklerin olacak mı? Yeni yüzyılda, Ar-Ge, bilgi, iletişim ve teknoloji ile bütünleşmiş projelerle, stratejik hedefleri benimsemiş halkıyla ANADOLU İMPARATORLUĞU, Türklerin Yüzyıllık Rüyası'nı gerçekleştirecektir.