BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 19 Haziran 2016

MHP’de kader günü

100 yıl sonra Ortadoğu'da yeni düzen kuruluyor. Yeni devletçikler yaratılıyor. , NewYork-Londra- Berlin-Telaviv Şato'larında oturan Üst Akıl'ın bunları gerçekleştirmesinde Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın Milli ve Bağımsız duruşu nedeniyle zorluğu var.
Onun için Ak Parti'nin iktidardan indirilmesi, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın elinin kolunun bağlanması gerekli.
Muhalefeti dizayn ederek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı kuşatma, TÜRKİYEYİ ORTADOĞU'DA BYPASS ETME PROJESİ devrede...
Bu durumu Başbakan BinAli Yıldırım, çerçeveye alıyor: "Güney sınırımızda Akdeniz'i de içine alan bir oluşum gerçekleştirilmeye çalışılıyor. Bu sadece PYD değil. Bazı devletlerin de gayretleri var. Bir kanton oluşturulmaya çalışılıyor. Barzani'ye de "Bize katıl yoksa seni yok ederiz" anlamına gelen baskılar yapılıyor. Esad da destekliyor. Amaç Türkiye'yi zora sokmak.
Bu gayretlerin iki hedefi var. Birincisi, o bölgede bir Kürt devleti kurarak kargaşa ve istikrarsızlığı kalıcı hale getirmektir. İkincisi ise Türkiye Avrupa ve Asya arasında köprü görevi yürütüyor. Türkiyenin bu stratejik önemini ortadan kaldırmak istiyorlar" ÜSTAKIL MHP'Yİ İSTİYOR: Devlet Bahçeli, Hillary Clinton'un (ABD Dışişleri Bakanı iken) görüşme talebini reddederken, MHP'li Meral Akşener'le görüşmüştü.
MHP'nin ele geçirilmesinin arkasında stratejik hesaplar var.
Ortalığı MHP dokumacıları sardı.
Gayet iyi bilinen dokuma tezgâhlarında Hürriyet-Cumhuriyet-Sözcü-FETÖ basını-PKK-HDP basını yan yana, kol kola. Devlet Bahçeli'yi yıkıp, yerine Meral Akşener'i getirmek için yanıp tutuşuyorlar.
Dokuma tezgâhlarının başında harıl harıl çalışıyorlar. Ne kadar çok seviyorlarmış MHP'yi!. Kimse bırakmak istemiyor. Ne kadar çok yazar-gazete varmış, MHP'yi seven! Dünlere kadar, kaleminden MHP üzerine kaleminden kan damlatan yazarlargazeteler, bir anda MHP sempatizanı oldu. Devlet Bahçeli düşmanlığı var. Meral Akşener seviciliği had sahada. Neden acaba?
Çünkü 7 Haziran seçimlerinden sonra, Ak Parti'yi iktidardan düşürmek için yanıp tutuşuyorlardı. MHP'yi ortak yapamayınca, heyecanları kursaklarında kaldı. Onun için kan kusuyorlar Bahçeli'ye.
SİYASİ TEZGÂHLARI İYİ ANLAMAK İÇİN YAZANLARA BAKMAK YETERLİ:
Alman ortaklı Hürriyet, Aydın Doğan'a ait gazete ve televizyonları, Meral Akşener için seferber olmuş durumda.
CNN-Türk, Meral Akşener'i şimdiden Başbakan ilan ediyor.
Amerikan sermayesinin Türkiye'deki yüzü FOX TV bir süredir sürekli şekilde 'milliyetçi' sloganlar atan bir TV kanalı. Bültenlerinde sıkı milliyetçi söylemler gözlemleniyor.
Amerikan sermayesi olmasına rağmen, milliyetçi çizgide yayın yapan FOX TV'nin sahibi, ABD'li medya grubu New Corporation'ın patronu Murdoch. İngiltere'de etkili bir çok gazete-derginin (The Sun, The Times, SkyTV) ortaklarından... İngiltere'nin Aydın Doğan'ı sayılıyor. Ve... Meral Akşener Hayranı...
Cumhuriyet: Meral Akşener muhibi...
Sözcü Gazetesi: Pazar günü (bugün) dananın kuyruğu kopacak ve Türkiye'nin kaderi çizilecek. Belki makûs talihimizi yeneceğiz, MHP'nin olağanüstü kongresi yapılacak tüzük değiştirilecek. Böylece partiye "yeni başkan" seçiminin önü açılmış olacak.
...MHP'nin, seçilecek yeni bir başkanla büyük güç kazanacağına ve ilk genel seçimde oylarını (en az) ikiye katlayacağına inanıyorum.
Böylece CHP-MHP ortaklığı, AKP'ye alternatif hale gelecek ve iktidarın fiyakası bozulacak." (Rahmi Turan)
Yeniçağ: Tüzük ve Seçim Kurultaylarından çıkacak MHP, Türk siyasi hayatına ve seçmene "iktidara hazırız" mesajı verecektir.
Aydınlık: Meral Akşener gelirse, hedefte, CHP-MHP-Vatan Partisi(Doğu Perinçek) koalisyonu var.
Hedef neymiş? CHP-MHP Koalisyon Hükümeti çıkarmak... Yani, Büyük Türkiye bayrağını dalgalandıran Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı Beştepe'de kuşatmak...

SONUÇ: 100 yıl önce, Ermenistan'ı kurdular, Orta Asya bağlantımızı kestiler. Suriye ve Irak'ı kurdular. İslam dünyası ile ilişkileri kontrole aldılar. Günümüzde, Irak ve Suriye'de Türkiye'ye düşman birer Kürt devletçiğini araya hançer gibi sokmak istiyorlar. Olmayacak, yapamayacaklar. Yeni Sykes-Picot'ları parçalamaya hazırız...