BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 29 Mayıs 2016

İngiliz darbesi

Rahmetli Mahir Kaynak, 1960 darbesinin İngiltere (Kraliçe'nin ünlü MI6 servisi) tarafından yaptırıldığını söylerdi. Ortaya çıkan belgeler ve hatıralar, İngiliz darbesini net biçimde göstermiştir.
27 Mayıs 1960 darbesi Türkiyemiz'de halkın büyük desteğiyle iktidara gelmiş Başbakan Adnan Menderes'i yabancı servis-baronlar-yerli işbirlikçilerinin kışkırttığı cunta tarafından devrilmesidir. Bu darbe, İngiltere tarafından pişirilmiştir.
27 Mayıs özünde Derin İngiltere'nin (ABD beyni İngilizler) "Türkiye'yi yönetmek" için geliştirdikleri darbedir. Darbeyi yapan isim Cemal Gürsel değildir. 27 Mayıs darbesinin mutfağında/başında General Cemal Madanoğlu bulunuyordu. Katıksız İngiliz muhibbiydi. Ortadoğu'nun ve Osmanlı'nın kodlarını bilen güç İngiltere planları doğrultusunda, Cunta lideri Madanoğlu yeni emekli Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Cemal Gürsel'i Ankara'ya getirip cuntanın kidemli lideri yaparak kamuflajı tamamlamıştır. İngiltere için sürpriz olmayan darbenin hazırlanışı ve gelişi Ankara'daki İngiliz Büyükelçisi Burrows tarafından ülkesini gün gün iletildiğini gizli belgeler göstermektedir. Nitekim, Burrows müdahaleden bir ay önce de ihtilal ortamının var olabileceğini gözler önüne seriyordu. İngiliz büyükelçinin 22 Nisan 1960 tarihli raporu, taşrada çıkan olaylardan, ordu içindeki kaynamalara ve GENERAL-ALBAY isimlerine kadar bütün bilgileri sağlıklı bir şekilde elde etmiş. İngiliz Dışişleri Bakanlığı darbeden iki gün sonra (29 Mayıs 1960) Türkiye'deki askeri yönetimin tanınmasını bildirdi. İngiliz büyükelçisi Burrows, ABD elçisi ile konuyu görüştü.İngiltere 30 Mayıs 1960'te 27 Mayıs darbecilerini tanıdı.
İngiltere Kraliçesi Elizabeth Tahran'a giderken (6 Mart 1961) uçağını Ankara'ya çevirdi, Esenboğa'da Cemal Gürsel ile görüşmüştü. Kraliçe askeri darbeden sonra Türkiye'yi ziyaret eden ilk yabancı devlet başkanıydı.
Kral VIII. Edward 1936'da İstanbul'da Mustafa Kemal ile buluşmuştu, ancak İngiliz kralları Ankara'yı ziyaret etmemişlerdi. 27 Mayıs darbesinin 1961 Anayasası'nı solcu hocalar yazdı.
SOL TERMİNOLOJİ işleme sokuldu.
İngiltere lojistikli Marksistler solda yeni oluşumları gündeme getirdi. 1961- 1971 arasındaki 10 yılda güya özgürlük ortamından kaynaklı KAPİTALİST BATI-İNGİLTERE tezgahlarıyla, Türkiye sağ-sol diye planlı bölündü. Marksist İşçi Partisi Meclis'e girmiş, DİSK işçi konfederasyonu olarak siyaseti etkiler hale gelmişti. Kürt milliyetçiliği komunist sol içinde filizlendiriliyordu. 9 Mart 1971 darbe teşebbüsünün arkasında da yine İngiltere vardı. Bugün FETÖ'nün sözcüsü olan Cumhuriyet büroları darbecilerin çalışma ofisi olmuştu.Bu sefer Derin Amerika 12 Mart 1971'de karşı hamle yaptı. 12 Mart için ABD / İngiltere masaya oturdu ve paylaşım kararı aldı .Yani maç berabere bitti.
Asker/MİT / Bürokrasi / Sermaye bölüşülürken TÜSİAD hakimiyeti tırmandırıldı. Merhum Mahir Kaynak'ın deşifre ettiği 9 Mart darbesine yönelik 'Cemal Madanoğlu Cuntası' Davasında savcıya şöyle konuşmuştu: "9 Mart darbe hazırlıklarının Cuntası başkanı General Cemal Madanoğlu idi. Cuntanın amacı ihtilal gerçekleştiği takdirde sola meyilli Marksist olmayan bir idare kuracaklarnı beyan etmekteydi. Madanoğlu tarafından kaleme alınan 'Kadro' örgütü taslağını ben verdim. Cunta içerisinde Mihri Belli ve Hikmet Kıvılcımlı gibi Marksist- Leninist olarak bilinen kimseler vardı."

SONUÇ: Dünlerde 12 Eylül'le birlikte ABD, CIA ajanının "our boys"ları sayesinde İngilizleri (sermaye hariç) biraz geriye iterek kumanda masasına oturdu. Bugünlerde, MİLLİ İRADE ŞAHLANDI. MENDERES'LER ÖLMEDİ. ERDOĞAN'LAR GELDİ. BÜYÜK TÜRKİYE YÜRÜYÜŞÜ SÜRÜYOR. HEP BİRLİKTE 2023'E YÜRÜYORUZ...