BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 5 Mayıs 2016

aHaber’den tarih dersi

2007 YILI, TÜRK DEMOKRASİ TARİHİMİZİN ASLA UNUTULMAYACAK BİR YILIDIR. Aziz milletimizin "Egemenliğini kayıtsız şartsız" geri aldığı yılın anlam ve önemini zamanla daha iyi anlayacağız. Çankaya'yı bırakmak istemeyen ASKERİ ve BÜROKRATİK oligarşinin 2007 yılında gerçekleştirdikleri insan hak ve hürriyetlerini gasp eden, demokrasiyi katleden kumpaslarını bire bir yaşamış bir gazeteci olarak, aHaber'in 27 Nisan belgeselini yer yer gözyaşları içinde seyrettim.
Derin planları çözdüren, öğretici, tarihi dersler içeren belgeseli yayına koyan demokrasiye aşık aHaber TV Genel Yayın Yönetmeni Haluk Çimen ve programcılarını candan kutluyorum. Ve, aHaber'in 27 Nisan belgeselinin, liselerde tarih dersi olarak okutulmasını talep ediyorum. Türkiye, 27 Mayıs 1960 darbesine götürülürken, gazetelerde ve meydanlarda bir slogan ısrarla vurgulanıyordu: "ADNAN MENDERES DİKTATÖR." 27
Mayıs darbesinin arkasındaki ÜST AKIL(İNGİLTERE-AMERİKA) beynini onlara satmış cuntalar, akademisyenler, kuklalar, amaçlı biçimde bu sloganı kullanıyordu. Çünkü Türk siyasetini hesapları doğrultusunda yönlendirmeye alışmışlardı. Esas diktatörlük, bu sloganı kullananların alet oldukları odakların kurduğu ve kurmayı planladığı düzendi.
Rahmetli Adnan Menderes sonuna kadar "diktatör olmadığını" savunurken, geleceğin demokrasi mücahitlerinin bu gerçeği hep hatırlamalarını istiyordu. aHaber'in 27 NİSAN BELGESELİ, Adnan Menderes'in vasiyetini yerine getirdi. 1920 yılından beri, TBMM'nin duvarlarında yazan, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" cümlesi, maalesef doğru değildi. Türkiyemiz'de, kaosla iktidarları düşürdüler. Askere darbe yaptırdılar. (27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat...) FETÖ'YÜ darbe teşebbüsünde kullandılar. (17-25 Aralık) Kendi askerlerini kullanmayarak, taşeron örgütlere, Asala'ya, PKK'ya, DAEŞ'e, DHKP-C'ye, Dev-Yol'a talimatlar verdiler. (Halen bu hain örgütlerle uğraşıyoruz...) Kontrollü kaos ürettiler.
(Taksim-Gezi) Para muslukları ile oynadılar.
(2001 ekonomik dibe vuruş) IMF'yi, Dünya Bankası'nı devreye soktular. 14 Mayıs 2013 gününe kadar IMF iliklerimize kadar kanımızı emdi. O gün, IMF'yi kovduk. Faiz kumpasları yaptılar. Sahneye çıkarılan KUKLALARA değil, arkasındaki KUKLACILAR önemlidir. Türkiyemiz'i 2002 yılına kadar, iktidara getirdikleri partilerin liderlerini yönlendirerek idare ettiler. Ne zaman, 2007 yılında, askeri ve bürokratik oligarşinin kontrolundaki ÇANKAYA'da KÜRESEL BEYİN etkisi kırıldı, üst akıl, cuntacılar, vesayetçiler paniklediler. ANKARA'DA MİLLİ VE YERLİ DURUŞUN BAYRAĞI TAYYİP ERDOĞAN'I HEDEFE KOYDULAR.
Merhum Başbakan Adnan Menderes'i, sloganlarla idama götüren zihniyet, aynı medyalar, 27 Nisan'da karşımıza çıkan yeni aktörler ve figüranlar, hesap, kin ve nefret içindeydiler. 27 Mayıs'ta, 12 Eylül'de, 28 Şubat'ta, 27 Nisan'daki, ittihatçı-CHP zihniyetine, hukuku, siyasetin oltasına yem yapan cuntalara karşı çıkan ERDOĞAN OLİGARŞİYİ ÇÖKERTTİ. Üst Aklın ve paranın sahibi son sözü söylüyordu.
DEMOKRASİYİ OLİGARŞİDEN SÖKÜP ALDI. aHaber'in 27 Nisan belgeseli damardan bu gerçekleri akıllara nakşediyordu. Menderes'in zihniyeti Türk siyasal hayata hakim olmuştu. Bu inkılabın ortadan kaldırılması mümkün olamayacağı için sahibini ortadan kaldırdılar. Ama Menderes'in çizdiği zihni inkılâp yolu bütün gücüyle vardı. Nitekim, Menderes'in ruhunu yaşatan, oradan doğan Yeni Türkiye'nin lideri Tayyip Erdoğan 27 Nisan'da yeniden hortlayan askeri ve bürokratik oligarklara 28 Nisan'da neşter atmıştı.
Demokrasi, Menderes'in mezarında ismi ile bayraklaşırken, Tayyip Erdoğan'ın 27 Nisan'a vurduğu tokatla, aziz milletimizin, egemenliğini kayıtsız şartsız geri alıyordu.

SONUÇ: aHaber'in 27 Nisan belgeseli, Yeni Türkiye'nin geleceğine ışık tutan bir DEMOKRASİ ÖYKÜSÜ olarak hatırlanacak, okutulacak, yaşanacaktır. AHABER, 27 NİSAN BELGESELİ LİSELERDE TARİH DERSİ OLDUĞUNDA, CUNTACILAR, VESAYETÇİLER, YENİ İTTİHATÇI -CHP ZİHNİYETİ SON KULLANMA TARİHİ'Nİ OKUMAYI ÖĞRENECEKLERDİR.