BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 26 Nisan 2016

Kafkasya hamleleri

Büyük lider büyük düşünür, büyük strateji kurar, büyük hamleler yapar. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, Aliyev kardeşliğini perçinliyor, Orta Asya jeopolitiğine dokunuyor.
Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Bakü'de, kardeşimiz-canımız Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile buluştu. Bu buluşma, TEK MİLLET İKİ DEVLET olan Türkiye ve Azerbaycan'ın 21'inci Yüzyıl KAFKASYA düzeni kuruluşunun ayak sesleridir.
Yeni Türkiye lideri Tayyip Erdoğan'ın KAFKAS JEOPOLİTİK HAMLELERİ çok derinliklidir. Bir taraftan, Türkiyemiz'i Rusya gaz kıskacından kurtarmaya, diğer yandan ASYA TÜRK DEVLETLERİ ile yeni köprüler kurmaya yöneliktir.
Gelişmeleri daha iyi anlamak için, Erdoğan-Aliyev'den yansıyan aynı ruh ve heyecanın son göstergesine bakmak yeterlidir. Cumhurbaşkanları Erdoğan ve Aliyev 12 kez buluştu. Son buluşma-beraberlik bir bambaşkaydı.

TARİH 15 MART 2016... Erdoğan, Bakü'ye gidecekti. Hainler-taşeron PKK aziz vatan evlatlarımızı katledince, canımız-kardeşimiz Aliyev büyük jest yaptı, "Azerbaycanlı gardaşlarınız sizin yanınızda. Biz gelelim, Ankara'da beraber olalım" dedi ve geldi. Aliyev, "Ankara'da terör münasebetiyle Azerbaycan'dan Türkiye'ye başsağlığı mesajı getirdim.
Biz bugün Türk halkının yanındayız. Bu saldırılar Türkiye'yi sarsamaz" diyordu.
Erdoğan da "İKİ DEVLET TEK MİLLET işte gerçek bu. Azerbaycan, karagün dostu olduklarını gösterdiler, teşekkür ediyorum" derken, Türk milletinin hislerine tercüman oluyordu.

RUSYA VE İRAN'I KUŞATMA:
Türkiye-Azerbaycan kalkanını ve jeopolitik hamleleri çok iyi okuyan değerli kardeşim Yeni Şafak yazarı (TVnet programcısı) Nedret Ersanel, "İran ve İsrail tasmalanırken" başlıklı yazısında dikkat çekti: "Yeni Türkiye'nin; Suriye, Irak, İran, Kürtler, Kıbrıs, Yemen, Kafkasya, enerji ve yolları konusunda gerçekleştirdiği hayati hamleler Kafkasya ile de çok yakından ilgilenen İran ve İsrail'i kuşatıyor. Pentagon TSK'nın sessizliğini anlıyor mu? ANKARA VE RİYAD, KAFKASLAR KONUSUNDA ANLAŞTI... Bu olay stratejiktir. İran'la- Suudi Arabistan arasında iyice yükselen gerilimden, dalga-kıran etkisini ise Ruslar'ın gösterdiği reaksiyondan anlayabilirsiniz... Türkiye-Suudi Arabistan yakınlaşması ve Suudi Arabistan'dan gelecek enerji Rusya'ya bağ(ım)lılığımızı azaltacaktır..." Yeni Türkiye lideri Tayyip Erdoğan'ın KAFKAS JEOPOLİTİK HAMLELERİ, ASYA TÜRK DEVLETLERİ ile JEOPOLİTİK KÖPRÜLER kurmaktadır:
1) Çin ile Londra'yı Marmaray aracılığıyla birbirine bağlayacak olan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Hattı Projesi yürüyor.
İpekyolu tekrar devreye girecek. Kars, Bakü'den Türkmenistan ve Pekin'e ulaşacak. Hızlı trenler İstanbul'dan Bakü'ye gidecek.
2) Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattından petrol akıyor.
3) Türkmenistan -Azerbaycan-Türkiye-Avrupa TANAP doğal gaz boru hattı inşası sürüyor. Hazar Denizi'nde, Şah Deniz yatağı doğalgazı Bakü, Gürcistan- Türkiye'den, Yunanistan, Arnavutlukİtalya'ya gidecek. TANAP Avrupa'nın doğalgaz tüketimini 100 yıl boyunca sağlayacaktır. AB Türkiye'ye ihtiyacı olduğunu iyice anlayacaktır.
4) Türkiye- Azerbaycan kardeşliği, ruh beraberliği HAZAR GÖLÜ STATÜSÜ'NÜN belirlenmesinde çok etkili olacak bir dinamiktir. Hazar gölü, Petrol yatakları zenginidir.
5) ERDOĞAN, TÜRKİYE-AZERBAYCAN-TÜRKMENİSTAN KALKANI KURUYOR. Rusya ise Azerbaycan ile Türkmenistan arasındaki Trans-Hazar boru hattı (TANAP) inşaatı üzerindeki ikili görüşmeleri engellemeye uğraşmaktadır.

SONUÇ: BÜYÜK TÜRKİYE, AZERBAYCAN-TÜRKMENİSTAN ORTA ASYA'YA AÇILIYOR. 21'inci Yüzyıl Türk Yüzyılı olacaktır. Ermenistan'ın dağlık Karabağ işgaline inşallah Türkiye-Azerbaycan kalkanı son verecektir. Avrupa'nın kaderi milli ve yerli lider TAYYİP ERDOĞAN'IN STRATEJİK DEVLET AKLI'NDA OLACAKTIR. HİLTON'CULAR ANLAŞILDI MI?