BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 15 Şubat 2016

Yeni Şerif Hüseyin

Fırtınalar PKK/PYD'yi vurdu, Ruslar çılgına döndü. ABD ve Rusya'nın kuklası Salih Müslüm hemen konuştu. Kuklaya bakar mısınız? İngiliz ajansı Reuters'e öten Müslüm, Türkiye'nin Suriye'ye askeri müdahalesi durumunda 'Suriyeliler direnecekmiş. Türkiye'nin Suriye'nin içişlerine karışmaya hakkı yokmuş.' Hadi oradan zamanımızın Şerif Hüseyin'i...
Oyuncular, renkler, aktörler, zemin ve coğrafya farklı da olsa KUKLACILAR hep aynı, kuklalar değişiyor.
100 yıl önce, İngilizlerin kuklası Şerif Hüseyin vardı. İngiliz ajanı Lawrence ile kol kola Araplara, Osmanlı'ya ihanet etmişti. Bugün ABD ve Rusya'nın kuklası Salih Müslüm, Kürtlere ihanet ediyor. İngilizlerin, Doğu Akdeniz, Süveyş Kanalı, Sina Yarımadası ve Kızıldeniz'e hâkim olup, Hindistan ticaret yolunu açık bulundurmak ve Irak ve Arabistan Yarımadası'ndaki petrol yataklarını ele geçirmek yolunda kukla Şerif Hüseyin'di.
Kendisini İngilizlere satan Şerif Hüseyin, 1915 yılında İngilizlere yazdığı mektupta "Mersin-Adana, Birecik-Urfa-Mardin dâhil İran sınırına kadar yerlerin Arap ülkesi olarak bağımsızlığının tanınması halinde Türklere karşı İngilizlerle yan yana savaşabileceğini" açıklamıştı. İngilizlerin oyunlarına alet olan Kukla Hüseyin, Arabistan yarımadasında "Arabistan Krallığı" kuracağını sanıyordu. Bugün, Amerika ve Rusya'nın kuklası, Suriye'deki ajanı olarak Salih Müslüm PKK/PYD' ye Özerk Bölge kuracağını sanıyor. Kantonlarla, yeni yüzyılın, Haçlı planlarının enstrümanı olmaya uğraşıyor. Kukla Salih Müslüm, Suriye'li Kürt kardeşlerimize, PKK/HDP Selahattin Demirtaş ve şahinleri de Kürt vatandaşlarımıza büyük ihanet içinde bulunurken bir gerçek muhakkak görülmeli.

100 YIL ÖNCE 100 YIL SONRA:
Olan net olarak şudur... Pratikte Ortadoğu ve İslâm dünyasının daha da güçsüzleşmesi, ihtilafların artması, etnik ve mezhepsel bölünmenin kanlı kavgalara dönüşmesi ve nihayet coğrafyanın açgözlü Haçlı'lar tarafından bir kez daha yağmalanmasıdır. Yeni Türkiye Kürt kardeşleriyle büyümek, çok stratejik bir coğrafyada şeffaf sınırlar, yatırımlar, artan ticaret ve yapılan boru hatlarıyla bölgenin zengin vatandaşı olmalarını istiyor. Haçlılar ise kardeşlerimize silahlarını kullanan savaşçılar olmalarını bekliyor.
100 yıllık tarihsel döngünün tamamlandığı günümüzde, 100 yıl önce Osmanlı İmparatorluğu'nun parçalanarak geriye kalan topraklarda şahit olunan oyunlar şimdi bir kez daha görülüyor. Geçtiğimiz yüzyılın çözümlenmeyen sorunları, bir türlü selamete kavuşturulamayan iç çatışmalar, oyun içinde oyunlar, petrole-gaza çökmeler, bitmek tükenmek bilmeyen ihtilaflar ve kavgalar, 100 yıl sonra Ortadoğu'yu sarsmayı sürdürüyor.
Bugün İslâm dünyası makul ve uygulanabilir reçeteler üretemezse, 100 yıl sonra bu bölgede yaşayacak olan insanlar, yine aynı problemlerle boğuşmaya devam edecek. Suriye ve Irak, tıpkı 100 yıl önceki gibi problem yuvasına döndürüldü. Irak üçe bölündü, Suriye üçe bölünmeye çalışılıyor.
Bu, Fransa'nın 1920'den itibaren manda yönetimi sırasında fiilen uyguladığı idari haritanın bir benzeri hazırlanıyor. ABD bütün kaba kuvvetiyle Ortadoğu'ya ve Körfez'e yerleşti. İngiltere perde arkasına çekilen ABD'yi yönlendiriyor; İsrail, hançer gibi Arap-Türkmen-Kürtlerin coğrafyasına sokuldu. Putin, katil Esad üzerinden Deli Petro'nun yüzyıllık planlarına uygun gaddarlıklar içinde... 100 yıl önce İngiltere Arapları böldü, ABD ve Rusya da bugün aynı oyunlarla Kürtleri bölüyor.
Suriyeli Kürtlerin, Şerif Hüseyin'i PYD lideri Salih Müslim başrolde. İSRAİL gölgede. PKK/PYD, Amerika ve Rusya'nın taşeronu... Haçlılardan Kürt kardeşlerimize hayır gelmedi, hayır gelmez.

SONUÇ: ABD evanjelist Hıristiyan, Rusya, Ortodoks Hıristiyan... beraberce, 21'inci yüzyılın Ortadoğu haritasını çiziyorlar. Çizdikleri coğrafya Müslümanların vatanı... 1000 YIL sonra, Katolik Papa Franciscus Küba'da Rus Ortodoks Patriği Kiril ile ittifak yaptı. Siyonizmle de iş birliği yapan Haçlı Dünyası, Müslümanlara karşı kendi aralarında birleştiler. Onlar birleşti, Müslümanlar da bir ve beraber olmak zorunda. Emperyalistin oyunu bitmez, aman dikkat.