BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 10 Şubat 2016

İttihat Terakki'ci CHP sona yaklaşıyor

CHP'de, "Kemal Kılıçdaroğlu Projesi"yle gerçekleştirilen strateji değişikliği yüzünden Kemalizm'de sona yaklaşılıyor. Yeni CHP'ye karşı olan ve Kemalist geçmişle özdeşleşmiş siyasi figürler birer birer partiden tasfiye ediliyor.
İttihat-Terakki'nin devamı olan, geleneksel olarak bir devletmerkez partisi özelliği gösteren CHP, artık bir mezhep partisi olmaya doğru hızla yol alıyor. Yaşananlara kısaca bakarsak, ne olduğunu daha iyi anlayabiliriz.
Kemalist ideolojinin sesi Deniz Baykal'ın yerine mezhepçi özellikli bir bürokrat olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başına getirilmesi ile bir proje hayata geçirildi. Bu, bir lider değişiminden ziyade bir zihniyet ve strateji değişikliğini işaret etmekteydi. CHP yıllardır Kemalizmin arkasına sığınarak ayrıcalıklı bir siyasi konumlanmanın nimetlerini toplama peşindeydi. Deniz Baykal'ın devrilmesi, yerine Kemal Kılıçdaroğlu'nun getirilmesiyle ciddi bir kırılma yaşayan CHP'de Kemalizm fırlatılıp atılmaya başlandı. CHP'li bir milletvekilinin "Artık yeni şey söylemek gerekli" diyerek Atatürk posterini asılı olduğu duvardan indirip çöp bidonuna atması, gazeteciyazar Talat Atilla'nın da rezaleti ortaya çıkarmasıyla, CHP'deki Kemalizmin uzaklanılışın ayak sesleri apaçık ortaya çıktı. Olay karşısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun gösterdiği basiretsizlik bir yana, meselenin basit olmadığı görüldü.
Zaten CHP'de Kemalizmin terk edilmesi bir süredir düşünsel olarak yaşanan bir süreçti. Sonunda somut olarak yaşandı.
Bu gelişme, CHP'de Kemalizmin yıkılması, partide radikal bir değişime işaret etmekte, Kemalistler'in CHP'de fişinin çekilmesi anlamına gelmektedir.
CHP-Kemal Kılıçdaroğlu danışmanlığını ünlü ABD'li ajanstratejist Makovski yapıyordu. Seçim kampanyalarını, İLLİMUNATİ Rothschild'in Benenson'u yürütmüştü.
CHP'nin beyin adamı IMF valisi Kemal Derviş'ti. Selin Sayek Böke, Derviş'in IMF'de asistanıydı. İngiliz The Economist Dergisi 6 Haziran 2015 tarihli sayısında yaptığı değerlendirmede "Kılıçdaroğlu, Arap Hıristiyan ve saygın bir iktisatçı olan Selin Sayek Böke ve Ermeni kökenli bir avukat olan Selina Doğan'ı aday gösterdi" diye yazmıştı. Bu yazı manidardı. İngilizler'in muhakkak bir bildiği vardı. Bilderberg'in Avusturya'nın Tirol bölgesinde yapılan toplantısına katılan Selin Sayek Böke (11-14 Haziran 2015) o günden sonra hızla parlatılmaya başlandı. Partinin ekonomi vitrini ve sözcüsü yapıldı. CHP'nin Tansu Çiller'i denilerek 'Yeni Genel Başkan' olarak lanse edilmesi dikkatlerden kaçmamıştı. Bilderberg, ABD'nin, CIA'nın ve CFR'nin önayak olduğu bir kuruluştur. "Derin Dünya Devleti" denilen global oluşumu yönlendiren Bilderberg'dir. Bugün, derin bir şekilde süren savaş, sadece ekonomik amaçlı değil. Temelinde, dünyanın geleceğinde ve insanlığın kaderinde kimin söz sahibi olacağı iddiası vardır. "Tek Dünya Devleti" projeleriyle insanlık tarihinin en kahreden projesi hayata geçirilmek istenmektedir. CHP'li muhalifler ilginç bir hamle yaptı. Böke'nin Hıristiyan olduğu, vaftiz edildiği iddiaları sorusu üzerine 'ne evet ne de hayır' diye cevap vermeyip, "Genel Merkez'e sorun" demekle yetinmesi yeni bir kırılmayı ateşledi.
CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun TR-705 kodlu Gizli CIA-Rand Corp ilişkisi halen tartışılırken, 35. kurultayda CHP yönetiminin yeni stratejiye uygun olarak şekillendirilmiş oluşu ve İstanbul milletvekili Gamze İlgezdi'nin vatan evlatlarına kurşun sıkan PKK'lı teröristin cenazesine katılması, CHP ile HDP (PKK) ilişkilerine dikkat etmeyi gerektiriyor.

SONUÇ: İLLİMUNATİ-GNOSTİK AKIL kurgulamalarına göre, CHP'de gerçekleştirilen hamleler, her türlü dini-mezhepsel siyasete karşı olan CHP tabanının önemli bir kesiminin gözden çıkarıldığını göstermektedir. Önümüzdeki süreçte ideolojik ve pratik anlamda HDP ile CHP arasında zaten bir süredir devam eden yakınlaşmanın daha ileri bir boyuta taşınması söz konusudur. İTTİHAT -TERAKKİCİ CHP HIZLA SONA YAKLAŞIYOR.....