BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 8 Şubat 2016

Yeni Belek

Türkiye turizmi başarısını Rusya'ya borçlu değil. Rusya olmazsa, Türk turizmi iflas etmeyecek.
Her şeyin bir çaresi var. Türk-İslam medeniyeti kodlarıyla Yeni Türkiye, akıntıya kürek çekmiyor. Yeni Türkiye lideri Tayyip Erdoğan'la beraber yürüdüğümüz 2023 hedefine kilitlenmiş mümtaz Anadolu evlatları yeniden özgüven kazandı.
Stratejik düşünen bir siyasi güç var. Prof. Dr. Ramazan ÇALIK, Antalya'nın gözde turizm havzası Serik (Belek) genç Belediye Başkanı. Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanıyken siyasete atıldı, AK Parti'nin adayı olarak girdiği seçimleri kazanarak Belediye Başkanı oldu. Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Cumhuriyet Ana Bilim Dalı Başkanlığında, Almanya, Avusturya ve İsviçre'de akademik görevlerde bulundu.
Merkezinde Antalya olacak, ülkemizin önünü açacak alternatif pazarlar yaratılması, kaynak pazarların çeşitlendirilmesi ve turizmin tüm yıla yayılması amacıyla Antalya'da MENA ZİRVESİ, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'nın 14 ülkesinden acenteler, büyükelçiler ve bürokratlarla hayati anlaşma köprüleri kuruldu. Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Ürdün, Lübnan, Bahreyn, Irak, Katar, Mısır, Filistin, Umman, Kuveyt, Cezayir, Fas ve Tunus'lu dost ve kardeşlerimiz, golf ve sağlık yatırım kararları aldılar.
Mena sonrasında Prof. Dr. Ramazan Çelik'le beraber SERİK TURİZM HAVZASI (Belek-Kadriye-Boğazkent) dolaştık. Çok müthiş projeleri, sessiz sedasız süren yabancı yatırımları anlattı. Her işte bir hayır vardır. Belediye Başkanı Prof. Dr.Ramazan Çalık'ın çizdiği SERİK STRATEJİSİ'ni çok duyacağız.

Şimdiden müjdeliyorum:
BOĞAZKENT, Arap kardeşlerimizin YENİ BELEK'İ olacak. Başkan Prof. Dr. Çalık, "SERİK HAVZASI BİR BAŞKA OLACAK" diyor ve heyecanla Takvim okurlarına mesajları veriyor: Türkiye A Milli Takım (Daimi) Spor Kampüsü Serik-Boğaz kent'te kuruluyor.(2018 tamamlanacak) Havzada, Akdeniz üniversitesi İşletme Fakültesi, yabancı lisanla eğitim veren fen lisesi ve SPOR LİSESİ açılacak. Yeni Belek -Boğazkent'in yeni otelleri birer spor kent özellikli yükselecek. Havzadaki 80 otel, 80 bin yatak, başlamış ve MENA rüzgârıyla başlayacak yatırımlarla 100 otel, 100 bin yatağa çıkıyor. Kanal-spor-park-plaj- liman-deniz çerçevesine göre, Boğazkent sahillerinde yeni parklar kuruluyor, Halk plajları, kadın plajları uzanıp gidiyor, buradan açılacak su kanalları Serik'e kadar uzanacak.
Antalya Büyük Hali, Serik havzasında Türkiye'nin en büyük Hal kompleksi olarak inşa edilecek. Türkiye ve yurtdışına bu kompleksten sebzemeyva çıkışı olacak. Serik'liler çok şaşıracak, şimdi yazmayacağım, öyle 2 STRATEJİK PROJE geliyor ki, Antalya 'da, Türkiye'de çok konuşulacak.
SAĞLIK TURİZMİ: Serik'in Kadriye-Belek-Boğazkent arasında, sağlık turizminin geliştirilmesi için önemli hazırlıklarımız var.
GOLF TURİZMİ: Türkiye, mevcut 24 golf sahası ile Avrupa'da ikinci, Akdeniz çanağında ise dördüncü sırada. Büyük çoğunluk Belek'te.
Türkiye Turizm Stratejisi 2023'e göre, "100 Golf Sahası" projesi hazırlandı.

SONUÇ: Belek'te düzenlenen MENA (Ortadoğu ve kuzey Afrika ülkeleri) zirvesiyle parlayan Prof. Dr. Ramazan Çalık, Serik'liler (Antalya) için büyük şans. TÜRKİYE TURİZMİ YENİ UFUKLARA AÇILIYOR. SERİK PARLIYOR. İKİNCİ BELEK BOĞAZKENT DOĞUYOR.