BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 7 Şubat 2016

Antalya'da güzel şeyler oluyor

Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, Antalya'yı çok seviyor.
Başkan Menderes Türel'le beraber, Antalya'yı DÜNYANIN MARKA KENTİ yapma yolunda güzel işlere imza atılıyor. Antalya'da 2015 yılına damgasını vuran G-20 Liderler Zirvesi'ni 2016 yılında EXPO ve dev zirveler takip etmeye hazırlanıyor.
EXPO 2016 Antalya etkinliğinde 8 milyon misafir ağırlanacak.
Rusya ile yaşanan olumsuz durum sonrasında merkezinde Antalya olacak, ülkemizin önünü açacak alternatif pazar çalışmaları hızlandırıldı. Alternatif pazarlar yaratılması, kaynak pazarların çeşitlendirilmesi ve turizmin tüm yıla yayılması amacıyla Antalya'da MENA ZİRVESİ, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'nın 14 ülkesinden 250 acente ile büyükelçiler ve bürokratlar katıldı.
Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık lokomotifliğinde, Uluslararası MENA zirvesi gerçekleştirildi. Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Ürdün, Lübnan, Bahreyn, Irak, Katar, Mısır, Filistin, Umman, Kuveyt, Cezayir, Fas ve Tunus'un önemli adam ve acenteleri Antalya otel ve golf yatımcılarıyla hayati görüşmeler yaptılar.
MENA Zirvesi'nde konuşan Başkan Menderes Türel "Orta Doğu-Kuzey Afrika ülkeleri ve Türkiye arasındaki sıkı dostlukların geliştirilip ticari ve turistik ilişkilerinin ivme kazanması amacıyla günümüzü gecemize katarak çalışıyoruz" demesi, Yeni Türkiye'nin dinamik zihniyetinin ifadesiydi.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman "Türkiye sadece bölgesinin değil aynı zamanda Asya'nın, Afrika'nın ve Avrupa'nın kesişim noktası olması anlamında demokrasisiyle milletiyle tarihiyle coğrafyasıyla bir güven adası bir istikrar adası olmaya devam edecektir" diye konuştu. Arap Turizm Birliği Başkanı Bandar Fahad Al-Fehaid'ın Türkiye'ye çok sıcak mesajlar veren konuşması büyük alkış aldı: "Körfez Arapları, yılda 57 milyar dolardan fazla sağlık turizmine harcama yapıyor. Bu konuda Türkiye için de ayrı bir çalışma yapılacak, çünkü Türkiye bu konuda öncü bir ülke, tecrübesi var. Türkiye ve Arap ülkelerine yönelik yatırımcıları ele aldık. Nasıl destek alabiliriz diye konuştuk. Arap ülkeleri ile Türkler arasındaki turizm göstergesi yükselecek.
Arap ülkesine THY seferleriyle yolcularını nasıl artırabiliriz dişe konuştuk."
Al-Fehaid'ın, dünya pazarında en fazla harcama yapan grubun Arap turistler olduğuna işaret etmesi dikkati çekiciydi.

GOLF TURİZMİ: Toplantı sonrasında Belek bölgesindeki golf sahalarını Başkan Menderes Türel'le beraber dolaştık.
Belek'te toplam 47 tesis, 60 bin yatak, 14 golf sahası, 40'tan fazla 5 yıldızlı otel bulunuyor. Belek'te gerçekleşen şey bir mucize... Bir bataklığın nasıl bir turizm merkezine dönüşebileceğini görüldü.
Belek'te 12 ay aralıksız golf oynamak mümkün. Golf küreselleşiyor ve Türkiye de bu segmentte hızla büyüyor. İnşallah gelecek 4-5 yıl içinde Antalya 50 golf sahasıyla sadece Avrupa'nın değil dünyanın en önemli, en büyük golf merkezlerinden birisi olacak.


Menderes Türel, Antalya'yı uçuruyor...

SONUÇ: Menderes Türel, ÇİN VE HİNDİSTAN'A yönelik bir proje üzerinde çalışıldığını da açıkladı. Müslüman ülkelere yönelik kardeşlik projesiyle de, dünya petrol rezervinin yüzde 70'ini ve doğal gaz rezervinin yüzde 46'sını elinde bulunduran MENA ülkeleriyle beraber, sadece turizme değil aynı zamanda ekonomik, sağlık, tarım seferberliği içinde İŞBİRLİĞİ STRATEJİSİ uygulanacak. Antalya'da güzel işler oluyor.