BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 3 Şubat 2016

Hulusi Akar'ın kıyafeti

Yeni Türkiye'nin 21. Yüzyıl gerçeğini sıklıkla konuşmalıyız.
Türkiyemiz, artık Batı'yı temel referans noktası olarak görmüyor. Türkİslam medeniyeti kodlarını canlandırıyor. Bu gerçeği perçinleyen mesajlar Riyad'dan verildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın aynı anda Suudi Arabistan'da bulunmalarının, Yeni Türkiye'nin 100 yıldır kopartıldığı gönül coğrafyasında kurulan 'Büyük İttifak'ın yansıması olarak okunmalıdır.
Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, bir başka mesajı kamuflaj üniformayla verdi: Omuz ve kolda rütbe işareti yok. Sınıf, rütbe ve isim sağ göğüste, şerit rozetle sol göğüste yer alıyor. Sol kolda kamuflajlı Türk bayrağı bulunuyor. Yaka açık, palaska yok!
Bu ne demek? Batı tipli üniformadan uzaklaşma, yeniden parlayan Türk-İslam medeniyetinin komutanı mesajı... Rütbe omuzda değil, göğüste. Türk Bayrağı sol kolda dalgalanacak. Dağıtılmış, parçalanmış İslam ülkelerinin birleşmesi yolunda YENİ İSLAM ORDUSU RUHU'NUN canlanması. Lider ülke Yeni Türkiye'nin bağrını aşması, öncülük yapmaya karar vermesidir.
TURUNCU ALARM MESAJI: Şu anda, Irak ve Suriye'ye bakan hava üslerimizde, en güçlü HAVA TİM'LERİ HAZIR BEKLİYOR. Pilotlara da "Beklemeden vurun" talimatı verildi.
Eğer, bir Rus uçağı bir milim hava sahamıza girsin, anında düşürülecek.
BEYAZ ALARM: Saldırı durumu düşük.
SARI ALARM: Saldırı olasılığı var.
TURUNCU ALARM: Her an çatışma olabilir, savunma ve taarruza hazır olun. Yani savaş veya çatışma durumuna işaret eden kırmızı alarm uyarısının bir alt seviyesi.
KIRMIZI ALARM: Çatışma veya savaş durumu ihtimali yüksek.
Dikkat çekici noktası, Türkiye genelindeki bütün ana jet üslerinin bu alarm seviyesine geçirilmesi. Türkiye'nin doğusundaki ana jet üsleri Diyarbakır, Merzifon ve Malatya'da konuşlu üslerle beraber, Batı bölgelerindeki ana üsler; Ankara, Eskişehir, Bandırma ve Balıkesir'de TURUNCU ALARMDA bekliyor. "Rusya, Türkiye'yi kasıtlı olarak neden tahrik ediyor" sorusuna cevap arayalım:
Bir taraftan, Yeni Türkiye liderliğinin kararlılığını, diğer yandan NATO'nun Türkiye'ye vermeyi vaat ettiği desteği test ediyor. Batılı müttefiklerin, Türkiye için uğruna Rusya ile savaşa girmeye hazır olup olmadıklarını ölçmeye çalışıyor.
RUSYA NEYİ TEST EDİYOR?: Rusya'nın PYD'nin Cenevre'ye davet edilmesini engelleyen Ankara'nın elini zayıflatmak için YENİ TEZGAHLAR KURACAĞI anlaşılıyor. Rusya, PKK'nın Suriye kanadı YPG'yi, Fırat'ın batısında zemin kazanma konusunda teşvik ederken, ABD Başkanı Obama'nın danışmanı Brett McGurk'ün Kobani'ye gitmesi, HAÇLI ZİHNİYETİNİN ÇİFT YÜZLÜLÜĞÜDÜR. Nitekim ABD'nin PYD ile görüşmesini ve Rusya tezgâhlarını iyi okuyan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Şili'den açıkça mesaj verdi: KORİDORU ASLA KURDURMAYACAĞIZ. Bu mesaj, hem Rusya'ya, hem Amerika'ya verilmiştir. Milli Ankara'nın, bağımsız duruşun sesidir bu. Yeni tezgâh ve oldubittilere karşı Yeni Türkiye Devlet Aklı, asla müsaade etmeyecektir.
Gerektiği anda, bunu engellemek için bölgeye (Azez-Cereblus hattına) muhakkak girecektir. Hatırlatırız. İKİNCİ ORDUDA TURUNCU ALARMDA. İşte bu noktada, Türkiye'nin kararlılığı karşısında, NATO yeni bir testten geçecektir. Yanımızda yer almazlarsa, YENİ ORTADOĞU DÜŞÜNDÜKLERİ GİBİ kurulmayacaktır.

SONUÇ: Milli-bağımsız-kararlı bir ülke var. MİLLET-DEVLET-ORDU beraberliğini sağlamış bir TÜRK DEVLET AKLI VAR. 100 yıl önce, İngiliz-Fransızlar'ın Kerkük-Musul'u elimizden aldıkları, ülkemizi enerjiden mahrum bıraktıkları Türkiye yok bugün. TURUNCU ALARMLARA DİKKAT EDİNİZ. Anlaşıldı mı statükocular, Batı'ya beynini satmış karanlık aydınlar?