BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 30 Ocak 2016

FETÖ temizliği

Her gün biraz daha görüyoruz, anlıyoruz ki, taviz vermeyen, kararlı, yüzyılda bir çıkacak bir lider Tayyip Erdoğan olmasaydı bugün Türkiyemiz Paralel Yapı tarafından idare edilecekti. Çok büyük bir tehlikenin, uçurumun yanından kurtuluşumuzu FETÖ ile mücadeleyi prensip edinen Cumhurbaşkanımıza borçluyuz. Bir an düşünelim, 100 yıl önce, İngiliz-Fransız-Masonların kontrolündeki İttihat-Terakki, Sultan Abdülhamit'i deviremeseydi, Osmanlı İmparatorluğu parçalanır mıydı?
Birinci Dünya Savaşı'na Enver ve adamlarının akıl almaz, mantık kabul etmez rezaletleri sonucu katılmasaydık, Türk-Osmanlı İmparatorluğu paramparça edilebilir miydi? 100 yıl sonra, çok büyük bir tehlikenin eşiğinden döndüğümüzü bir an olsun, unutmayalım. Eğer 17-25 Aralık darbesinde başarılı olsalardı, devletimizin direksiyonunda bulunacak FETÖ'cülerle beraber hareket edecek statükocular, acaba Anadolu'nun bağrına dayanan hançeri çıkarabilir miydi? FETÖ darbe teşebbüsünün üzerinden 2 yıl geçti.
Mücadelede durum nasıl? Devlet kararlı.
Topyekün mücadele kararları uygulamaya sokuluyor. HSYK yargı içindeki FETÖ mensuplarını temizlemek hususunda son derece kararlı hareket ediyor. Son olarak, KOZMİK ODAYA girilişin kılcal damarlarını aydınlatacak, o dönemin halim savcılarına karşı, soruşturma izni verilmesi çok önemli adımlardan birisidir. Aynı ataklığı, kararlılığı üniversitelerde görmek istiyoruz. Rektör seçimleri parantezinde, kararlı öğretim üyelerinin birer birer, korkmadan ortaya çıkmaları sevindirici gelişmelerdir. Nitekim Türkiyemiz'in son derece önemli üniversitelerinden birisi olan Akdeniz Üniversitesi rektörlüğüne aday olan Prof. Dr. İbrahim Demir'in, "PARALEL YAPIYLA İLGİLİ ADIMLARI ATACAĞIM" demesi dikkat çekti.
Prof. Dr. Demir, yürekli bir çıkış yaptı, "AÜ'de Paralel Yapı'yla ilgili bu güne kadar atılmış herhangi bir adım yok. Geldiğimiz zaman adım atılacak. Paralel Devlet Yapılanması konusunda karşıt çalışmalar ne gerektiriyorsa, ülkenin milli politikası neyse o politika doğrultusunda adımlar atacağım" dedi. Hatırlarsak, 14 Haziran 2012'de Akdeniz Üniversitesi'nde yapılan seçimde ikinci çıkan Demir, YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı'na gönderilen listede birinci sırada yer almıştı.
Ancak İbrahim Demir yerine YÖK'ün listesinde ikinci sıraya düşen öğretim üyesi atanmıştı. Daha sonra, AÜ Rektörüğü YÖK tarafından görevden alındı. Paralel Yapı'yla ilişkili olduğu iddia edilen kişilerle doldurulduğu konusu üzerine soruşturma başlatıldı. AÜ rektör adayı Prof. Dr. Demir bu olayları değerlendirirken, atanmasının Paralel Devlet Yapılanması tarafından engellendiğini söyledi: "Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan Paralel Devlet Yapılanması'yla mücadelede kararlı. Göreve gelirsem Paralel Devlet Yapılanması'yla mücadelede ülkenin milli politikası doğrultusunda adım atacağım. Akdeniz Üniversitesi'nde ne yazık ki idari kadroda 'ayaklar baş oldu' deyimi var. Göreve gelirsem, verimli, üretken, liyakate göre bir idari yapılanma gerçekleştireceğim..."
Karanlık Aydınlar'ın PKK jargonuyla yayınladıkları bildiri konusunda da Prof. Demir, sert açıklamalar yaptı. Devleti katliamla suçlayan bildiriyi imzalayan bin 100 akademisyenle ilgili de konuştu: "Belgenin içeriğine katılmıyorum. Tasvip etmiyorum. Akademisyen olarak içinde yer alan düşüncelerin, akademik özgürlükle eşleştirilemeyeceğini düşünüyorum.
O akademik özgürlük değil." Rektör adayı Prof. Dr. Demir, bazı projelerini açıkladı: "Kampüs içine ulusal ve uluslararası kongrelerin düzenleneceği bir kongre kompleksinin yapılması gerekiyor. Üniversite Kent Platformu altında üniversite mensupları ile kentin kanaat önderlerini buluşturup üniversite ve kentin beklentilerinin tartışıldığı bir platform oluşturacağım. Yerel yönetimlerin sorunlarına bilimsel katkı sağlaması amacıyla Kentsel Sorunları Araştırma ve Çözümsel Proje Geliştirme Merkezi kuracağım. Yörük kültürünün araştırılması için Yörük Kültürü Araştırma Enstitüsü'nü canlandıracağım."

SONUÇ: CUMHURBAŞKANIMIZ TAYYİP ERDOĞAN KARARLI. AZİZ MİLLETİMİZ ÜNİVERSİTELERİ DE AYNI KARARLILIKTA GÖRMEK İSTİYOR. DURMAK YOK...