BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 4 Ocak 2016

MİT'te Hakan Fidan devrimi

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın 89'ncu kuruluş yıldönümü olan 6 Ocak'ta Hakan Fidan Devrimi yaşanacak. MİLLİ VE YERLİ MİT'İN yeni sloganı, bundan böyle "Bir Ülkenin Kaderi Şansa Bırakılamaz. İstihbarat Geleceği Öngörmektir" olacak.
Ne acıdır ki, isminde MİLLİ olan istihbarat teşkilatımız, çok eski değil 10 yıl önceye kadar, CIA (ABD) - Mossad (İsrail)-MI6 (İngiliz) - BND (Alman) istihbaratlarının cirit attığı bir yerdi.
Askerlerin darbe hazırlıklarını seçimle gelen Başbakan'larına bildirmeyen bir kuruluştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan vizyonunun şifresi şuydu: "Yeni Türkiye pasif değil aktif olacak. Yeni Türkiye, küresel güç mücadelesinde oyun kurucu olacak.
Yeni savaşın ismi: GÜÇLÜ ORDU VE PROAKTİF MİT olacaktır."
MİT, BUGÜN MİLLİ VE YERLİ. ÖNCELİK ARTIK DIŞ İSTİHBARATTA: Türkiyemiz çevresindeki hareketliliğe seyirci kalmıyor.
Uluslararası ve bölgesel hesaplaşmaların tam merkezinde yer alan Türkiyemiz "Yeni Büyük Oyun"da taşeron değil, önemli aktör. MİT artık içeride istihbarat toplayan eski MİT olmaktan kurtuldu.
Türkiye'nin hayati çıkarları için mücadele edebilecek bir güç hâline geldi. MİT artık; iç istihbarat eksenli bir çizgiden dünyaya meydan okuyabilecek küresel ölçekte bir servise geçti.
MİT'teki devrim'in arkasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın vizyonu ve Hakan Fidan'ın kararlı duruşu var. Başbakanlığı döneminde, eski Mit müsteşarı Emre Taner'le yeni istihbarat paradigmalarını belirleyen Erdoğan,2010 yılında Hakan Fidan'ı MİT müsteşarlığına getirerek, MİLLİ VE YERLİ MİT'İN düğmesine bastı.
HAKAN FİDAN İLE BİRLİKTE TÜRKİYE EZBER BOZARKEN, MİT TARİHİ BİR DEĞİŞİME İMZA ATTI.
2010'dan itibaren Erdoğan'ın 'yeni istihbarat vizyonu' ile birlikte Türkiye ezber bozdu. Hakan Fidan'la ile birlikte MİT'in, 21'inci yüzyıl yürüyüşüne, küresel güç odaklarının, özellikle MİT içinde cirit atan Mossad'ın gösterdiği tepki gözlerden kaçmamıştır.
Alman istihbaratı ve İsrail (Mossad) MİT'in başına Hakan Fidan'ın getirilmesine itiraz etmişti. MOSSAD, CIA ve İngiliz istihbaratıyla birlikte hareket edebilen, küresel güçler Hakan Fidan dönemi ile birlikte başlayan MİLLİLEŞME sonucunda istihbarat içerisine müdahale edemediler ve bunun neticesinde kendi adamlarını barındıramadılar.
Lider Erdoğan, küresel güçlerin istihbarat savaşlarındaki hâkimiyetini kırıyordu. MİT içerisindeki adamlarından elde ettikleri bilgilerle politikalarını, stratejilerini geliştiren YABANCI SERVİSLER KÖRLEŞTİRİLMİŞTİ.
MİT'in aynı zamanda dış politikayla koordinasyon içerisinde çalışması, küresel odakların nefesini kesiyordu. Bütün bunlar, küresel odakların rahatsız olması için yeterli sebeplerdi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakan Ahmet Davutoğlu (Dışişleri Bakanı) ile beraber dış politikanın büyük oyuncularından biriydi. Aynı zamanda çözüm sürecinde de kilit isimdi. Nitekim YENİ TÜRKİYE LİDERİ TAYYİP ERDOĞAN HEDEFE KONDU.
Ordu'yu kullanamayan ÜST AKIL, FETÖ'yü; Hakan Fidan'ı tutuklama, MİT tırlarına operasyon,17-25 Aralık darbesinde kullandı. MİT'te de zihniyet devrimi artık gerçekleşmişti.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın vizyonu doğrultusunda, MİT, Türkiye'nin menfaatleri doğrultusunda istihbarat ve istihbarata karşı koyma faaliyetleri yürütüyordu.
MİLLİ VE YERLİ ZİHNİYETİN YERLEŞTİĞİ MİT bugün, Yeni Türkiye kavramıyla ifade edilmek istenen güçlü Türkiye'nin menfaatlerine hizmet etmektedir.

SONUÇ
: MİT'İN MİLLİLEŞMESİ son derece önemli. Çünkü istihbarat örgütlerine hakim olamazsanız BÜYÜK TÜRKİYE GEMİSİNİ AZGIN DENİZLERDE YÜZDÜREMEZSİNİZ. İstihbarat örgütüne hakim olmazsanız, ne zaman radikal tedbirler almaya kalkarsanız sizi arkadan vururlar...