BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 1 Aralık 2015

Dünya markası Antalya

Antalya parlıyor. Antalya, DÜNYA MARKASI olma yolunda koşuyor. Antalya, sadece Kasım ayında DÜNYA MARKA KENTİ olmaya aday 3 uluslararası toplantıyı gerçekleştirdi. Dünya liderlerini bir araya getiren G-20 Zirvesi, Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali ve Uluslararası Piyano Festivali. Kolay değil, kısa zamanda hepsi birbirinden farklı, geniş katılımlı, ses getiren uluslararası toplantılar yapmak...
Antalya'yı çok sevenkucaklayan Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve iddialı-dinamik Antalya'nın evladı Belediye Başkanı Menderes Türel'le beraber Antalya çok şanslı. Menderes Türel, Antalya'da doğdu.
İlk, orta ve lise eğitimini Antalya'da tamamladıktan sonra İngiltere'de gazetecilik eğitimi aldı. University of Cambridge First Certificate sahibi. 28 yaşındayken Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Oda Meclisi üyesi ve başkanı oldu.
2014'teki belediye seçimlerini kazanarak, Antalya'yı MARKA KENT YAPMAK için çalışıyor. Dev medya gücü Turkuvaz'ın (Sabah-Atv-Takvim-aHaber-Yeniasır ) ana destekleyicisi olduğu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali hem Türk hem de dünya sinemasının yıldızlarını ağırlıyor. Nefes kesen gösterilerle sürüyor.
Antalya'yı dünya markası yapmayı kafaya koyan, genç-dinamik Başkan Menderes Türel, her an yanımızda. Görkemli açılıştan bir gün sonra, sinema tarihinin efsanevi oyuncularından Catherine Deneuve ve İngiliz oyuncu Jeremy İrons ve medya ordusuna kahvaltı masasında G-20 Zirvesi, Sinema ve Piyano festivallerini anlatırken bir sürpriz yaptı. "Çok heyecanlıyım. Türkiye'nin ilk elektrikli oto makam aracını ilk kez ben kullanmaya başlıyorum" dedi. Film ve piyano festivali için gelmiş medya mensupları, ilk kez elektrikli oto makam aracı töreninde buldu kendini. Başkan Menderes Türel, Sabah gazetemizin yazarı Yüksel Aytuğ ve beni yanına alarak, törene beraberce gittik. Başkan çok heyecanlıydı. Yerinde duramıyor, anlatıyordu: "Antalya çevre dostu şehircilikte de bir numara olacaktır.
Bu adımı Antalya'nın bütün çocuklarına ithaf ediyorum. Antalya akıllı şehir uygulamalarında Türkiye'ye öncülük ettikten sonra şimdi de çevre dostu şehircilikte öncülük ediyor. Antalya için tarihi bir gün. Bugün Antalya'da elektrikli otomobil çağı başlıyor. Şehir içerisinde bu aracı kullanacağım. Çevre kirliliği, karbon sağınımı sıfır, gürültüsüz otomobille hem Antalya'da hem Türkiye'de yeni bir dönem başlıyor. Sözde değil, özde çevreci olmanın güzel bir örneğini veriyoruz.
Turizmin ve tarımın başkenti Antalya çevre korunmasında da örnek oluyor.
Elektrikli otomobillerle burada dünyaya da örnek oluyoruz. Artık Antalya, turizmi, tarihi, otelleri dışında elektrikli otomobil altyapısıyla da çevre dostu bir şehir olarak anılacak... Yeşil otobüsler, elektrikli motosiklet ve bisikletler 2016'da hizmete girecek. Antalya'da taksiciler elektrikli otomobile yönlendirilecek."



PİYANO FESTİVALİ: 15'inci Uluslararası Piyano Festivali'nin onur konuğu Avusturyalı piyanist Alfred Brendel oldu.
Alexander Lonquich, Freddy Kempf, Paul Lewis, Christian Zacharias, Hüseyin Sermet, Herbert Schuch ustalık sınıfları çalışması gerçekleştirdi. İnce Saz, Tord Gustavsen, Emir Gamsızoğlu, Fahir Atakoğlu, The 5 Browns workshop düzenledi. Gülru Ensari, Doruk Görkem Tokur, Giovanni Nesi, Cem Babacan, Başar Can Kıvrak mini performanslar gerçekleştirdi.

SONUÇ: Antalya'lıların yeni sloganı: "Visit Antalya'dan Invest Antalya'ya." "Antalya'yı ziyaret et'ten Antalya'ya yatırım yap"a. Bu dönüşümün adıdır.