BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 30 Eylül 2015

Şifre 2030

MİT Eski Daire Başkanı rahmetli Mahir Kaynak'la, vefatından önce sık sık konuşma şansımız oluyordu.
Stratejik analizleri başarılıydı.
Özellikle Ortadoğu konusunda bir üstatdı. Amerika ve Rusya'nın TERAZİ OYUN PLANLARINI çok iyi okuyordu. PKK-KCK'nın arka planını iyi görüyordu. "Almanya'yı asla yabana atmamalıyız" diyordu.
Genel Yayın Yönetmenimiz Ergün Diler'in perde gerisini araştıran stratejik analiz yazılarını beğenir, "Gençliğimi sizde görüyorum" derdi. Son değerlendirmeleri YENİ ORTADOĞU HARİTASI üzerinde yoğunlaşmıştı. Sık sık tekrarladığı bir cümle çok sofistikeydi: "Birinci Dünya Savaşı'yla, İngiltere-Fransa Osmanlı'yı parçaladı. Ortadoğu haritasını petroldeniz geçişleri-üsleri ve paylaşımına göre kurguladılar. Geleceğin kaos planlarına da yarayacak, etnik ve mezhepsel çıban başlarını özellikle bıraktılar. Şimdi, İKİNCİ PAYLAŞIM SAVAŞI var. Yeni Haritayı bu sefer, ABD ve Rusya çiziyor.
Tayyip Erdoğan, bu iki güce göre stratejik hamleler yaptıkça, gelecek Türkiyemiz için çok parlak olacak. ABD-Rusya anlaşırsa, Suriye işi biter. Çünkü, Doğu Akdeniz yeni savaşın esas platformudur."
Mahir Kaynak 14 Şubat 2015'de vefat etti. Aradan 7 ay geçti. Öngörüsü gerçekleşiyor. Nur içinde yatsın, ABDRusya, Suriye üzerinde anlaştı. Ve Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan da bir tarafında ABD, diğer tarafında Rusya olan TERAZİ'nin orta direği. ABD ve Rusya, Ortadoğu'da etki alanlarının nerede olacağına karar verirken, Erdoğan Putin dostluğu kilit özellik taşıyordu. Geçen yıl, Balkanlar'da, ABD- Ukrayna, Rusya-
Sırbistan hattı kuruldu. Kırım Rusya'nın, Gürcüstan da ABD'nin etki alanında kaldı.
2016 yılı Suriye haritası üzerinde çözüme gidiliyor. Rusya'nın Trablus-Tartus üsleri korunacak, Suriye'de Irak gibi FEDERAL BİR YAPI oluşturulacak. 4 Federal Devlet ve Merkezi Şam olan YENİ SURİYE FEDERASYONU. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, bunu veciz bir cümleyle açıkladı: BUTİK DEVLET. Kemal Derviş'in Başkan Yardımcısı olduğu ABD'nin en etkili düşünce kuruluşu Brookings Institution (Gölge CIA. En büyük finansörleri arasında Bill Gates Vakfı, siyonizmin bayraktarlarından milyoner David Rubinstein), Suriye'de özerk bölgelerden oluşan federatif bir Suriye kurulmasına yönelik raporu basına sızdırdı. Esad'lı Lazkiye bir merkez olacak.
Bu konfederasyon bir "uluslararası barış gücü" tarafından desteklenecek.
Suriye parametrelerine göz atalım.
1) Birleşmiş Milletler Gen. Sekr. Ban Ki Moon açıkladı: Beş ülke Suriye konusunda anahtar konumda. Bunlar Rusya, ABD, Türkiye, İran, Suudi Arabistan.
2) Obama ve Putin, orta vadeli bir anlaşma üzerinde çalışıyormuş. Rusya lideri Putin, "Önce IŞİD'i halledelim. Esad'ı bu arada idare edelim. Esad'lı geçişi sağlayalım. Sonra, ABD-Rusya'nın ortak karar vereceği Yeni Suriye yöneticilerini oluşturalım" diyerek bastırıyormuş.
3) CIA Başkanı Brennan: "Ortadoğu'da 2030'a kadar Büyük Değişim tamamlanacak."
Dünyanın en etkili istihbarat servisi CIA Başkanı'nın bu sözlerini, ABD Eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın 2003 yılında "Transforming The Middle East - Ortadoğu'yu Dönüştürmek." raporuyla "Fas'tan Basra Körfezi'ne kadar Ortadoğu'da bulunan 22 devletin rejiminin, sınır ve haritalarının değiştirilecek" açıklamasını beraber okumakta yarar var.
Şifre 2030. Türkiye'nin 2023 stratejisi çok önemli. Eğer 2023 hedefine ulaşırsak 2030 YENİ ORTADOĞU HARİTASI'nı çizen masada muhakkak Yeni Türkiye liderliği olacaktır. Bu durumu iyi okuyan Cumhurbaşkanımız Erdoğan, yeni Suriye denkleminde söz sahibi olmak üzere mevzi alıyor. ABD-Rusya-Suudi Arabistan'la direkt temas pozisyonunu dikkatli şekilde kurguluyor. İşte bu noktada Erdoğan'ın Cerablus stratejik hamlesinin (Kobani ve Cizire kantonlarını birleştirmeyi düşünen PKK-PYD'nin, Cerablus'la Afrin arasındaki hattı alması engellendi. Fırat Nehri'nin batısı kontrolde) Türkiyemiz için ne kadar hayati bir başarı.

SONUÇ: 1 Kasım ve 2019 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiyemiz için ne kadar hayati olduğu ortada. Türkiyemizin 2023 hedeflerine ulaşması muhakkak sağlanmalıdır.