BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 27 Ağustos 2015

Özerklik kumpası

26 Ağustos 1071 Malazgirt, ebedi vatan Anadolu topraklarını Türk-Müslümanlar'a açtı.
26 Ağustos 1922, Büyük Taarruz -Dumlupınar Zaferi, Osmanlı'nın küllerinden bağımsız Türkiye'yi çıkardı.
Zaferlerin yıldönümleri kutlu olsun. Öcalan, 1971 yılında İstanbul Hukuk'ta Kürt ve Türk Konumist gençlerin beraber olduğu DDKO (Devrimci Doğu Kültür Ocakları) şubesinde ve SOL DARBENİN MİMARLARININ OKUDUĞU Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde aktif rol almıştı.
THKP-C örgütü ile yakın çalışıyordu.
Ve PKK 27 Kasım 1978'de sol darbecilerin enstrümanı olarak Öcalan'a kurduruldu. Öcalan'ın amacı, Türkiye-Irak-Suriye-İran'da ortak KOMÜNİST KÜRT DEVLETI kurmaktı. 1989'da Berlin Duvarı yıkıldı. 1991'de, Amerika-İngiltere Irak'a girmiş, Kuzey Irak'ta fiili bir Kürt yönetiminin oluşmasını sağlamışlardı. Bu süreçte, Marksist-Leninist-Komünist ideolojiyle şekillenen PKK (Öcalan), sol örgütlerle Türkiye iç siyasetini yönlendirme aracı olarak kullanılıyordu. Fakat Irak'ta Barzani'ye karşı oluşu Amerika'yı rahatsız ediyordu.
1999 yılında, Öcalan'ı pasifize ettiler. O dönemde MİT Müsteşar Yardımcısı olan Cevat Öneş'e göre, 1991 sonrasında ABD, bağımsız bir Kürt devleti kurma isteğindeydi. Öcalan konumu itibariyle buna engeldi.
ABD, Öcalan'ı Türkiye'ye teslim ederek, Barzani'yi rahatlattı.
Derin Avrupa, PKK'yı bölücü faaliyetlerde kullanıyordu. Amerika ise Irak'ı işgal ettikten sonra strateji değişikliği yapıyordu.
İran'ın Şİİ IRAK'I kontrol etmesinden çekinerek, Irak'ta 3 ayrı devlet kurmaktan vazgeçiyordu.
2002'de Türkiye'de iktidara Tayyip Erdoğan geldi. Türkiye iç ve dış politikaları değiştirdi. Sivil merkezli politikalar uyguluyor, OHAL kaldırılıyor, köy boşaltmalara büyük oranda son veriliyor, sosyal içerikli proje hazırlanıyor, bölgedeki okul ve hastaneler yeniden yapılandırılıyordu. Çözüm süreci Derin Avrupa'yı çok rahatsız ediyordu.
Kandil baronlarına 2012 yılında 4'üncü aşama "Halk ayaklanmaları kurtarılmış bölgeler" denemesi yaptırdılar. Varto, Silvan ilçesi, Şemdinli ve Çukurca'yı ele geçirmek üzere Kandil-PKK saldırdı.
Halkımız yanlarında olmadı. Umdukları olmadı.Avrupa planı boşa çıkartıldı. Öcalan, 2013 Nevruz'unda, çözüm süreciyle işbirliğine yönelirken, Kandil Baronları, İŞİD-Suriye bağlamında Neo-Con Amerika-Avrupa istihbarat servisleriyle anlaşıyordu. Ve... ROJOVA'DA kanton dümeniyle, Öcalan'ı sattılar. Selahattin Demirtaş, derin Amerika temaslarına geçti, Kobani'yi kullandı. Seçimlerde, "Erdoğan'ı kuşatmaya" yönelik kumpaslara girdi.
Derin Amerika-Avrupa (İngiltere-Almanya-Fransa)-İran'dan da talimat alan Kandil Baronları, 7 Haziran seçimleri sonrası saldırılarına yeniden başladılar. Komünist PKK stratejisindeki KOMÜNİST 4'ÜNCÜ AŞAMA denemesini bir kez daha yürütüyorlar. Kandil-HDP-Selahattin Demirtaş-KCK cuntası apaçık şekilde, Öcalan'la bir güç kavgası veriyor.

SONUÇ: Günümüzde satılmış Kandil Baronları PKK militanlarına, farklı yöntem uygulatıyor. Kent ya da ilçe merkezlerini dışarıdan yüklenme yerine, taktik değişikliğe giderek bölgeleri içerden kalkışmayla, hendek kazarak, çatışarak zapt etmeyi, halkı işin içine sokmayı deniyor.
HALKIMIZ YİNE YANLARINDA DEĞİL.KOBANİ PRATİĞİ DE TUTMAYACAK. AKITTIKLARI KANDA BOĞULACAKLAR...