BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 4 Ağustos 2015

1071'den 2015'lere

Bir Cuma günü 26 Ağustos 1071'de Anadolu'ya, Malazgirt Savaşı'nı kazanarak girdik. Doğu Roma İmparatoru Romen Diyojen'i esir aldık.
Kadim Anadolu, artık ebedi bir vatandı. Dikkatle bakınız, Haçlı Seferleri, Türkler'in Anadolu'ya girişiyle başladı, şekil değiştirerek günümüzde de sürüyor. Aziz milletimizin, o günlerden bugünlere geçen, 944 yıllık tarihimizi bir cümle ile anlatırsak karşımıza ağırlıklı bir gerçek çıkar: "Türkler, hem dışa karşı savaşmışlar, hem de içeride kendileriyle vuruşmuşlardır."
Dışa karşı savaş, zafer, yeni coğrafya güzel ama, içte birbirimizi yememiz bir akıl tutulmasıdır.
Geçmiş 944 yıllık tarihimizin kısa özetinden alacağımız dersler var. 1453'te dünyanın incisi İstanbul, aziz milletimizle kucaklaştı. Orta Avrupa'nın kapısı olan Viyana, 1529'da Kanuni Sultan Süleymân Han ve 1683'de Merzifonlu Kara Mustafa Paşa tarafından kuşatıldı. Alınamadı. VİYANA'YI ALAMADIK. NEDEN? Osmanlı ordusu arasına nifak sokuldu.
Kırım hanı, Papalık tarafından oyunlara alet edildi ondan. SANAYİ DEVRİMİNİ YAPAMADIK. Yalan, tezvirat, nifak odakları çalıştı. Başımızı dışa çeviremedik.
Balkanlar'ı kaybettik. Dış oyunlara göğüs geremedik. İttihat Terakki ile orduya nifak sokuldu. Belkemiği kırılan askeriye çöküşü başlattı. BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI'NDA PARÇALANDIK. Almanya ve İngiltere'nin Ortadoğu'yu paylaşma tezgahlarını iyi okuyamadık, İttihat-terakki'nin tarihi yanlışlıklarının önüne geçemedik. TÜRKİYE , 100 YIL İÇİNE KAPANIK YAŞATILDI.
NEDEN?
Papa/İngiltere/Fransa/ Amerika, Hiristiyan Dünya, İslam coğrafyasını parselledi. Petrole el koydular.
Sınırları cetvelle çizdiler. Müslümanlar'ı böldüler, hala bölüyorlar. Türkiyemiz'in kurulmasından beri kafasını kaldırmasını engelleyecek her kumpasın içindeler.
Türkiye'mizin 2002-2015 sürecine dikkatle bakınız. Erdoğan liderliğindeki AK Parti'nin tek başına sürdürdüğü siyasi ve ekonomik istikrarı kırmak için, Batılı koalisyon 2013'ten sonra tam saha prese geçti. Aynı senaryo, aynı cephelerle karşıkarşıya kaldık... Mezopotamya'nın kalbine yerleşen İngilizler ve sonradan aynı bölgeye yerleşen Amerika'nın çıkarlarının aynı olduğunu, aynı güç planlaması için buralarda olduklarını dikkatle değerlendirelim. 100 yıl önce ne yaptılarsa, aynısını yapıyorlar. Gezi'yle, Fethullah Gülen Cunta eliyle, yerel seçimle, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle kıramadıkları milli irade damarını 7 Haziran'da çatlattılar. Taşeron PKK emrindeki Selahattin Demirtaş'a, beğenmedikleri MHP'li hükümet için, "savaş kabinesi" suçlamasıyla mesaj verdiriyorlar. İşlerine gelecek CHP'li hükümet'e zemin yaratmak için içtendıştan yükleniyorlar. Ama istedikleri olmayacak. Aziz millerimiz Yeni Türkiye gemisini durdurulan noktadan daha ileriye hareket ettirmek isterken, KİRLİ İTTİFAK YENİDEN HORTLADI... Onlarca yıl, Türkiye'yi iç çatışmalarla tüketmeye ve yeniden ayağa kalkmasını engellemeye çalışanlar, yine beraber.
ERKEN SEÇİM İÇİN KİLİTLENDİLER.
Akıttıkları kanda boğulmaya mahkum, dahili ve harici bedbahtlar son rezillikleri sahneye koyuyorlar. NİHAYETİNDE, SEÇİM YA OLACAK YA OLACAK.
22/29 Kasım veya 2016 Mayıs ayında yapılması mukadder yeni seçimin sonuçları güzel mesajlar veriyor: Tek başına yeniden iktidar olacak AK Parti, siyasi ve ekonomik istikrarı sürdürecek. Tayyip Erdoğan liderliğinde Yeni Türkiye yürüyüşü yeniden başlayacak... Kandil,er veya geç söndürülecek. Taşeron örgütlerin belkemiği kırılacak. Kürt kardeşlerimizin üzerindeki PKK vesayeti kaldırılacak. Kuzey Suriye'de Türkiye düşmanlarına alan hakimiyeti verilmeyecek... Biliyoruz ki yukarıda sıraladığım gelişmeler, "ÜST AKIL" ın uykularını kaçırıyor. Batıya eklemlenmiş malum medyayı, yeniden biraraya getirerek, son tezgahlarını kurguluyor.

SONUÇ: Aziz milletimiz, gözlerimizin kör edilmesine izin vermeyiniz. Türkiye'ye diz çöktürme hesabı bitmedi. Parçalanan İslam Dünyası'nı toparlayacak tek güç olan Yeni Türkiye'nin önünün kesilmesine, elimizden Enerji -Boru hatları-kozu'nun alınmasına, Yeni Ortadoğu haritasını hazırlayanlara, "müdahale etme" şansımızın kırılmasına izin vermeyiniz.