BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 2 Ağustos 2015

HDP bir siyasi mühendislik projesi

Sultan Abdülhamid, 31 Ağustos 1876'da padişah oldu. Hayatının büyük bölümü, o günlerin 1 nolu küresel gücü İngiliz oyunları, tezgahları, derin planlarıyla uğraşmakla geçti. Sultan Abdülhamid, İngiliz oyunlarından o kadar rahatsız olmuştu, "Hangi taşı kaldırsam, altından İngiliz parmağı çıkıyor" demişti. Aradan yüz yıl geçti, oyunları kuranlar, kuralları koyanlar, kuklaları oynatanlar İngilizler (yönlendirdiği merkezler) oluyor. Bunu nasıl yapıyorlar?
CHATHAM HOUSE'ın beyinleri marifetiyle.
Chatham House, derin İngiltere'nin stratejik beyin fabrikasıdır. Ordu, istihbarat, dışişlerinde özel yetiştirilmiş uzmanlar devlet politikalarının oluşturulmasını sağlar. Uzun vadeli secret (gizli)politikalarını ve gizli gündemi belirler. Stratejik mevkilerde etkili olan kim varsa Chatham House üyesidir.
ABD'nin de CFR'ı ( Dış İlişkiler Konseyi), İngiltere Chatham House'nin uzantısı olarak bilinir. Çok yakın temastadır.
CFR ve Chatham House'un danışmayönetiminde ABD ve İngiltere'deki büyük tröstlerin (dünya şirketleri) sahipleri yer alır. Bu nedenle İngilizler (yönlendirdiği Amerika) anlaşılmazsa, derin olayları çözmek, olanları iyi okumak zorlaşır. Bu bağlamda değerlendirelim: BDP'nin planlı şekilde kapatılıp, çok başlı, çok unsurlu ve oldukça mühendislik kokan HDP'nin kurulması ve Selahattin Demirtaş'ın çok yönlü parlatılması, bir küresel projedir.
HDP'nin kuruluşundan bu yana izlediği taktik ve stratejik adımları dikkatle takip eden analistler, "HDP'nin bir uluslarası proje" ve "7 Haziran seçimlerine yönelik" Yeni Türkiye lideri Tayyip Erdoğan'ı yıkmaya matuf olduğunu apaçık görüyordu.

OKAN'IN FEVKALADE NOTU:
Değerli kardeşim, Sabah Gazetesi Ankara temsilcisi Okan Müderrisoğlu önceki gün, fevkalade önemli iki not verdi: "Devlet heyeti" sorunlu anlarda da İmralı ile temasta kaldı. İmralı'nın şöyle dediği konuşuluyor:
1- Ben bu toprakların ürünüyüm ama Selahattin (Demirtaş) uluslararası proje!
2- Ben giderek izole olurken Selahattin göz göre göre parlatıldı!
Tabii bunlar duyum ama doğruluk payı yüksek... Çok doğru. Derin Amerikaİngiltere'nin, yeni Ortadoğu haritasını çizerken, karşılarında güçlü bir Türkiye istemediklerini biliyoruz. Erdoğan'ı Beştepe'de kuşatmak, Yeni Türkiye yolunda ilerleyen Ahmet Davutoğlu'nu iktidardan düşürmek amaçlı tırmandırılan hamlelerle, kuşatma harekatı başlatılmıştı. (Mısır'da Mursi darbesi, Ukrayna'nın çöküşü ve IŞİD'in Suriye hamleleri de aynı parantezde.) MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı yeme, Taksim/Gezi, 17-25 Aralık darbe teşebbüsü, Suriye Türkmenleri'ne giden TIR'lara baskın, Selahattin Demirtaş'ın derin ABD temasları, Kobani ayaklanması, Kandil baronlarının çözüm sürecini baltalayan hamlelerinin önemli bir hedefi vardı: Nihayetinde 7 Haziran seçimlerini yönlendirmek, HDP'ye baraj aştırmak ve Erdoğan'ı kuşatmak. Demirtaş'ın, 'Seni başkan yaptırmayacağız' kampanyası öyle tesadüfen bulunmuş bir siyasi taktik değildi. HDP'nin koçbaşı gibi kullanılarak, arkasına yabancı ve yerli-Yahudi sermayeliderin Almanya eklemli-17 Aralık darbecisi medyanın yerleştirilmesi, sosyalist-komünist platformların yanlarında konumlanması büyük iştir. Halen yürütülüyor.

7 HAZİRAN SONRASINA BAKIŞ
Erdoğan-Davutoğlu çok akıllı işler yapıyor. Küresel projeyi iyi okuyan Yeni Türkiye liderliği taktik-stratejik hamleler geliştiriyor. Kandil'in, kaosla yeni pozisyon almasına imkan vermiyor. PKK'nın, 'Yeni hükümet kurmayı manüpile-kuzey Suriye'de devletçik oluşturma' teşebbüslerini kırıyor.
Kandil'i söndürerek, demokratik siyasetin önünü açmayı, çözüm sürecinin devamı için yerinde bir mücadele veriyor. Kimsenin derdi, HDP'yi Meclis dışında bırakmak değil.
HDP siyasete çağırılıyor.

SONUÇ: Siyaset cesaret ister. Demirtaş'a düşen görev şudur: Sahiplerinin sesi olmamak. PKK'nın silah bırakması çabalarına sahip çıkmak, statükoculardan kurtulmak... ÜST AKIL, HDP'nin olumlu rol oynamasına, çözüm sürecinin rayına oturtulmasına, Türkiye'nin demokratikleşmesine izin verir mi? Vermezse, aziz millet dersini verir.

YARIN: BÜYÜK TÜRKİYE OLMA STRATEJİSİNDE İKİNCİ KURTULUŞ SAVAŞIMIZ...