BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 1 Ağustos 2015

PKK ve Gladyo

HDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın bir proje olduğu çok konuşuldu, halen tartışılıyor. Sadece Demirtaş değil, ağababası PKK'da bir projedir. Demirtaş'ın cilası hergün biraz daha dökülüyor.
Seçim öncesindeki 'cici çocuk' gitti; 'kullanışlı enstrüman' iddiaları ayyuka çıktı. Onu destekleyen Doğan Medya-Cumhuriyet-Fethullah Gülen medyasının da cilaları dökülüyor.
Sinsi PKK'nın insanlık dışı SURUÇ saldırısındaki şüpheli durumlarını gözlerden uzak tutmak için, Demirtaş'ın Gladyo'dan bahsetmesi de ayağının tökezlemesine yol açacak özellikte.
PKK'yı Gladyo'nun kurduğu bir gerçektir. Demirtaş'ın, SURUÇ katliamı ile Beştepe arasında irtibat kuran sözleri utanmadan, Cumhurbaşkanı'na dil uzatması da, tam deyimle 'tuzak kurarken tuzağa düşme'dir. Bir cahilliktir. Gladyo'nun figüranı kim acaba?
Başbakan Ahmet Davutoğlu mesajı verdi: "Sizler terör gladiosunun unsurlarısınız. PKK'nın soğuk savaşta kimler tarafından kullanıldığını iyi biliriz.
PKK'nın hangi istihbarat birimlerince kullanıldığını iyi biliriz. Onların arkasındaki gladioyu da iyi biliriz."
Cahilliği, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, veciz cümlelerle ortaya koydu: "Asıl Gladio, sürecin düşmanlarıyla ittifak yapıp sürecin mimarlarına savaş açan, Erdoğan karşıtı kampanya başlatanlardır. Figüranı olduğu gladyoyu Sayın Erdoğan'a atfeden Selahattin Demirtaş, uzun zamandır takma akılla hareket ediyor. Fikir de, replikler de ona ait değil. Suflörü karga olanın süreci bu hale getirmesi normal."
Gladyo-PKK ilişkileri: NATO bağlamında ABD/İngiltere, gizli orduları komünist hareketlere karşı kullandılar.
Sonraları, rejim veya iktidar değiştirmek istedikleri ülkelerde birbirinden çok farklı terör örgütlerini de taşeron yaptılar. Bölücü terör örgütü PKK'nın Derin Devlet'le yakın bağlantıları var. Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, kahpece öldürülmeden 17 gün önce, 8 Ocak 1993 tarihli "Ültimatom" başlıklı yazısında "PKK ile istihbarat örgütleri arasındaki ilişkilere ışık tutacak çok ilginç belgeler açıklayacağım" demişti.
PKK-Derin Devlet ilişkilerini araştırıyordu.
Belgeleri açıklatmadılar. 24 Ocak 1993 tarihinde otomobiline konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti. İtalyan Gladyosunu çökerten savcı" olarak bilinen Felice Casson diyor ki şöyle "Gladyo ABD, NATO ve CIA'nın denetimindedir. Amerika kime güveniyorsa o Gladio'yu bilir. Türkiye'de de Gladyo var ve tezgâhını çalıştırıyor. Birçok karanlık eylemleri oldu." Çok soru var.
Bazılarına Sayın Demirtaş cevap verebilir misiniz?
1) Kürtler sömürgeciliğe karşı bağımsızlık savaşı yapıyorlarsa ne işi var CIA ve MOSSAD'ın Kürtler arasında? Uğur MUMCU. Cumhuriyet, 7 Ocak 1993
2) 12 Eylül 1980 darbesi ile beraber bütün örgütler de sahneden silinirken, darbeden dolayı dağılan diğer örgütlerin sempatizan kitlelerini de arkasına alarak, güçlü bir şekilde çıkan sadece PKK oldu.
Çünkü Öcalan ve beyin takımı, 1979 yılı Mayıs ayında Türkiye'den ayrıldılar.
Suriye'ye geçtiler. Darbeyi önceden haber almış olmasınlar?
3) PKK en büyük örgütlenmeyi Almanya'da yaptı. Alman Gizli servisi (BND), Alman Derin Devleti (Gladyo), İsrail-Mossad arasında ilişkiler var mıydı?
4) Amerikan Neo-Con'ları PKK -Kandil Baronları'nı neden çok seviyordu? PKK'lı Murat Karayılan "ABD'nin yanında olmaya hazırız" deme ihtiyacını neden duyuyor?
5) Derin Amerika, Kuzey Suriye operasyonlarında, PKK-PYD'yi neden çok seviyor?
Ey Demirtaş, Kandil Baronları, Gladyoservis ilişkilerin tam ortasındaki isimlerdir.
Siz onlardan talimat almıyor musunuz?

SON SORU: 2014 yılı Eylül ayında Amerika'da kimlerle konuştun? Dönünce, Kobani bahanesiyle direnişiyle 52 canın ölmesine yol açan başkaldırı talimatını neden verdin? Başka sorum yok. Tanık sizindir Aziz Milletimiz.

YARIN: HDP, BİR SİYASİ MÜHENDİSLİK PROJESİ Mİ?