BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 23 Temmuz 2015

Suruç, RAND ve ABD'nin planları

Aziz milletimizin yüreğini dağlayan Suruç katliamında derin dış odaklar ve onlara eklemlenen iç odakların kirli yüzü bir kez daha ortaya çıktı.
Suruç'ta bombayı patlattıran KALLEŞ (ÜST AKIL) STRATEJİK BEYİN'İN birden çok hedefi var. Derinlikli olaylar ABD'nin "İslam içi çatışma-Şii-Sünni savaşı stratejisi" ve İngiltere'nin (CHATHAM HOUSE ) planları eşliğinde yürüyor. IŞİD'e ve PKK 'ya verdikleri görev: YENİ ORTADOĞU HARİTASI. 22 YENİ DEVLETÇİK...
Bazı notlarla, BÜYÜK RESİM içinde SURUÇ'ta neyin hedeflendiğini görelim:
BİR) Rusya'ya sığınan Amerikalı ajan Snowden "IŞİD'in arkasında Müslümanları birbirine kırdırmak hedefiyle ABD, İngiltere ve İsrail istihbaratı var, IŞİD lideri Bağdadi'yi MOSSAD eğitti" demişti.
İKİ) "11 Eylül'den sonra ABD'nin İslam stratejisi" başlıklı ve 2004 tarihli RAND Corporation (CIA yan kuruluşu) raporunda su başlıklar bulunuyor: Ortadoğu'da Şii-Sünni bölünmesi, Arap-Arap olmayan bölünmesi, Etnik topluluklar, Kabileler ve klanlar, Sünni İslam'ın merkez ağırlığının Arap dünyasının dışına çıkarılması, Irak merkezli olarak Şiilerle siyasi işbirliğine gidilmesi, Suriye'de Sünni ayrımı...
ÜÇ) 4 Aralık 2014'te ABD Dışişleri Bakanı John Kerry "IŞİD ile mücadele yıllarca sürecek. Kuzey'de ve Batı'da Kürt birlikler cesurca savaşıyor ve Sünni aşiretler de sahaya çıkmaya başladı" demişti. Yani "IŞİD'i daha uzun yıllar kullanacağız" diyor.
DÖRT) 17 Ağustos 2014'te İngiltere Başbakanı Cameron, İŞİD örgütü amacına ulaşırsa Akdeniz'in sınırlarına kadar gelmiş bir terörist devletle karşılaşırız" dedi. İŞİD'le mücadele için beş yıllık yeni bir plan yaptıklarını açıkladı. Yani, Ortadoğu'nun gizli patronu İngiltere bölgede IŞİD' kullanmaya en az beş yıl daha devam edeceklerini ortaya koydu.
Suruç katliamında 4 detaya çok dikkatle bakınız.
BİR) Figen Yüksekdağ, Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin kurucu genel başkanıdır. Sayın Figen Yüksekdağ, kurucusu olduğunuz Ezilenlerin Sosyalist Partisi 'nin gençleri şehit olurken siz neredeydiniz? 19 Temmuz 2015'ta Kobani'ye gitmiştiniz?
Bir gün sonraki Suruç toplantısına neden katılmadınız?
İKİ) Yüksekdağ, Kobani'den dönüşte şahinleşti: "Biz sırtımızı YPJ'ye, YPG'ye ve PYD'ye yaslıyoruz, bunu söylemekte ve savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz."
ÜÇ) Kobani'ye gidecek gençler (19 Temmuz) İstanbul Kadıköy'den yola çıkarken, HDP'li kurmaylar arkalarındaydı, ön saftaydı. SGDF'li gençlere Suruç'ta kalleşçe saldırı yapılırken, yanlarında hiçbir HDP'li milletvekili neden yoktu?
DÖRT
) HDP'li Suruç Belediyesi Amara Kültür'ün olay yerini tam açıyla gören sorunsuz çalıştığı belirlenen kameralarının saldırı anında NE TESADÜF ÇALIŞMADIĞI ANLAŞILDI.
Kim? Neden? Kapattı.
KOBANİ-TÜRKİYE FAY HATTINI ÇATLATMA TEŞEBBÜSLERİ:
Kürt kardeşlerimizin Ankara'ya karşı güven bunalımını derinleştirmek isteyen Kandil-HDP faaliyette. Kobani fay hattı çatlatılarak, Türkiye'nin Doğu-Batı eksenini, bir kaos deneme alanına çevirmek, toplumsal kalkışma dalgası yaratılmak isteniyor. Nitekim Diyarbakır'da patlatılan bombayı, Selahattin Demirtaş ve Kandil Baronları, bir 'algı savaşı'na çevirdiler. Suruç katliamıyla Kobani arasındaki sürekliliği formatlayan Demirtaş, vakit kaybetmeden, algı operasyonuna devam ediyor. İnatla "Türkiye DEAŞ'i destekliyor" yalanlarını sürdürüyorlar.
Hedefiniz Kobani fay hattını çatlatmak mı?

SONUÇ: DEAŞ VE PKK'NIN Ortadoğu'da oynadığı rolün arkasına dikkatle bakınız. (CIA-Rand raporu) Etnik-Mezhep operasyonlarında ABD'nin savaş enstrümanlığını yapıyorlar.
Derin Amerika-İngiltere planlıyor, Kandil Baronları Cemil Bayık, Murat Karayılan pişkin pişkin konuşuyor, Demirtaş, Yüksekdağ, şahinleşiyor.
TÜRKİYE'Yİ İSTİKRAR ADASI OLMAKTAN ÇIKARAMAYACAKLAR.
BAŞARAMAYACAKLAR, AKITTIKLARI KANDA BOĞULACAKLAR.....

YARIN: RAND (GÖLGE CIA),ABD'NİN İSLAM STRATEJİSİ