BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 29 Mayıs 2015

Aydın Doğan, Derviş Demirtaş projesi

Büyük Türkiye'ciler karşısında tam anlamıyla bir KUTSAL KIYIM KOALİSYONU oluştu. CHP+MHP+HDP cephesi sadece AK Parti karşıtı, AK Parti düşmanlığı çevresi değil; aslında, Yeni Türkiye'nin hasmı, karşıtı bir çevre.
Derin Amerika-Avrupa son mermilerini kullanıyor. Dıştan ve içten tüm imkanlarıyla parlatmabeyin yıkıma operasyonlarına hız verdiler. Derin Avrupa-
Almanya İttifak'ın ortak kanadı Aydın Doğan kanallarında, bir; Selahattin Demirtaş, iki; Kemal Derviş son mermiler olarak kullanılıyor.
Derin Avrupa mekaniğinin ortağı Doğan Medya, Selahattin Demirtaş'ı yüzde 10'un üzerinde çıkarmak için kaderini ortaya koydu. Eğer HDP yüzde 10'u geçerse Aydın Doğan projesinin birinci aşaması tamamlanacak. İkinci aşamada, yeni bir koalisyon hükümeti çıkarılacak.
Bu ittifak Aziz milletimizin dikkatinden kaçmıyor. Bu yıkım koalisyonunun niyetini görüyor. Selahattin Demirtaş, saz çalsan da, parlatılsan da Doğan Medya seni kurtaramayacak...
KEMAL DERVİŞ'İN GÖLGESİ: Aydın Doğan, Kemal Derviş'i, seçimlere 12 gün kala arenaya sürdü. CNN yayınlarına ek olarak, (dolaylı olarak kontrolü altında tuttuğu) Cumhuriyet Gazetesi'yle vitrine sürdü. CNN TV'de, Derviş'i dinleyenler şunu açıkça gördü: Aydın Doğan, bir koalisyon isteğini süfle ettiriyor.
Derviş, resmen, koalisyonun çok iyi bir şey olduğuna bizleri inandırmak için görevlendirilmiş. Koalisyon için ağzından bal damlıyor. Belli ki, yıllarca kanımızı emen IMF, koalisyon istiyor.
CHP, BEYİN KADRODA AÇMAZ: Derviş, CHP'nin ekonomik beyin kadrosunu yere göğe sığdıramadı. Aynı isimleri 2 kez saydı: Faik Öztrak, Selin Sayek Böke, Akif Hamzaçebi, İlhan Kesici... Harikaymış. Saydığı isimler içinde özellikle bir CHP'li tanınmış eski bir bürokratın ismini söylememesi dikkatlerden kaçmadı. Kimdi bu isim? Nereden Buldun'cu Zekeriya Temizel. Bugün CHP İzmir milletvekili adayı. Garanti milletvekili olacak. Temizel'i unuttu! Neden kaale almamış olabilir? Çünkü içinde bir uhde kalmış. Derviş, IMF komiseri olarak Ankara'ya gelince, Devlet Bakanı olmuş.
DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümetinin (ABD gölgesi) dördüncü ortağıydı.
Bankacılık Düzenleme ve Denetle Kurumu (BDDK) kendisine bağlandı. BDDK Başkanı, eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel, çok bozuldu. "Beni niye Derviş'e bağlıyorsunuz? Direkt olarak Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'a bağlayın" diyerek tavrını koydu. Olmayınca, istifa etti. 'Derviş geldi, Zekeriya gitti' yayınları Hürriyet'i süslüyordu. Zekeriya Temizel unutturuldu.
13 yıldır Derviş'le Temizel arasındaki soğukluk gitmemiş. Allah korusun, CHPMHP-HDP hükümeti koalisyonunda, Derviş ekonomiden sorumlu olursa, IMF'nin memnuniyeti söz konusu olsa da, Temizel ne yapar acaba? Önümüzdeki günlerde, büyük çekişmeye hazır olun.
BAHÇELİ'YE ÇİÇEK GÖNDERDİ: Derviş'in, MHP lideri Bahçeli'yi özellikle övmesi, Aydın Doğan kanalıyla adeta çiçek göndermesi çok dikkat çekti. Yeniden başımıza çorap örmek için ÜST AKIL tarafından hazırlanan CHP-MHP-HDP koalisyon hükümetinde Devlet Bahçeli ikinci adam konumunda olacak. Şimdiden, aklınca, Kılıçdaroğlu-Bahçeli arasında sıcak köprüler kuruyor. Aydın Doğan kanalıyla yeni köprüler inşa ediyor. Neden? CHP ile MHP rahatça yanyana gelsin ve kendisine ekonomiyi teslim etsin diye...

SONUÇ: 7 Haziran'da ne olacak?
AYDIN DOĞAN PROJESİ KAZANIRSA, eski Türkiye'yi canlandırmaya çalışacaklar.
Yeniden direksiyona geçecek ÜST AKIL perde gerisinden, petrol/gaz ve mezhep savaşlarında güzel ülkemizi ENSTRÜMAN yapacaklar.
AK PARTİ KAZANIRSA; IMF yeniden gelemeyecek. Kazanan 100 milyonluk Türkiye olacak. Kutsal yürüyüş sürecek, Avrasya'nın koçbaşı büyük Türk milleti, gönül coğrafyasını örecek. 21'inci yüzyılın yıldız ülkesi olarak, etrafına barış-birlik getirmek üzere, yeni dirilişe imza atacak.

YARIN: ÇİFÇİLERİMİZİN GÜNÜMÜZE KADAR SÜREN SIKINTISININ ARKA PLANI. DSP-MHP-ANAP-KEMAL DERVİŞ-IMF KOALİSYONU, TEKEL'İ, ÇİFTÇİ ALEYHİNE, KÜRESEL ŞİRKETLER LEHİNE NASIL YOK ETTİ?