BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 21 Mayıs 2015

Demirtaş projesi

Japonlar ve Türkler, birbirine çok benzeyen iki millettir. Japon halkının Anadolu insanımızla benzerliğinde, geleneklerine bağlılık, teknolojiye ve yeniliklere açık oluşları, çalışkanlıkları ve disiplinli ortamlarda büyük başarıları imza atmaları şaşırtıcı şekilde benzerdir. Türk ve Japon halkları, dillerinin aynı aileden, aynı dil kökünden gelmesi hasebiyle birbiriyle akraba iki halktır. Tarihi dostluğun sıcak köprülerinden sonuncusu, Londra (Avrupa) ile Pekin'i (Asya) birbirine bağlayan Marmaray'da olmuştu. 153 yıllık rüyayı Japon dostlarımızın desteğiyle gerçeğe dönüştürdük. Birbirine bu kadar yakın iki milletin siyasi hayatında benzer olaylar ve sıkıntılı dönemlerin benzer arka planları var.
55 YIL AYNI PARTİ KAZANDI: Japonya mucizesi, kurulduğu 1955 yılından 2009'a kadar iktidarda kalan Liberal Demokratik Parti döneminde yaşandı. Merkez sağ çizgide, muhafazakâr yapıya sahip LDP, ihracata yönelik ekonomiyi ve kamu alanında bürokrasinin azaltılmasını savunarak iktidara gelmiş ve siyasi ve ekonomik bir mucizeye imza atmıştı. 2009 yılı seçimlerine giderken, liderlik çekişmeleri sonucu zayıflayan Liberal Parti'ye karşı 55 yıl muhalefette bekleyen Demokrat Parti'nin yönetime getirilmesiyle sonuçlandı. Ne oldu? Son dönemde Japonya, Başbakan istifaları ile gündeme geldi.Küresel bir projeyle Muhalefet Partisi'nin 55 yıl sonra iktidara getirilişi, Japonya'nın bir anda istikrarsızlık sürecine girmesine yol açtı. Son 5 yılda 6 Başbakan değiştirmek zorunda kaldılar. Japonya'da uygulanan projeyi, Türkiye'de revizyona soktular. 5 yıl daha iktidara gelmeye çok yakın (18 yıl olacak) AK Parti hedefe kondu. "Büyük Türkiye" hedefine yönelen Yeni Türkiye lideri Tayyip Erdoğan'ın önünü kesmek için hazırlanan Derin Amerika-Avrupa'nın DEMİRTAŞ PROJESİ gündemde. AK Parti iktidarının Yeni Türkiye'yi kurma vizyonunu HAVAYA UÇURMAYA yönelik Demirtaş projesi adım adım uygulanıyor. Belli oldu ki HDP barajı aşarsa AK Parti'den bir miktar oy gidebilir, milletvekili sayısı azalabilir ve hükümet olması zorlaşabilir diye düşündüler. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan düşmanları, AK Parti karşıtları işlerine yarayacak aktör olarak HDP'yi ve Demirtaş'ı gördüler.
HDP'NİN MASKESİ DÜŞTÜ: Derin Amerika-Avrupa Demirtaş projesinin Ermeni ve Rum Pontus ayakları da sırıtmaya başladı. Demirtaş, projesine verdiği büyük destekle bilinen Doğan Medya'nın CNN Türk TV'sine utanmadan, göğsünü gere gere, "Hiç tereddüt etmeden Ermeni soykırımının gerçekliğini kabul ediyoruz" diyebildi. Ağababalarının sesi olarak konuşmaktan çekinmedi.

Rum Pontus

19 Mayıs, milletimizin hayatında çok sembolik bir gündür. Milli Kurtuluş harekatı, 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasıyla başlamıştı. Atatürk'ün, Türk gençlerine, bayram yaparak armağan ettiği bir günde yapılan terbiyesizliğe bakınız... Canlarımızı sıkan, yüreklerimizi titreten bir girişime Selahattin Demirtaş'ın HDP'si imza atmaktan çekinmiyor.
Unutmayalım. Ermeni ve Rum Pontus olayların arka planında,İngiltere, Amerika, Fransa hep vardı. İngiliz diplomatları ve MI6 servis şefleri, Şalter Metropolit Germanos'un başkanlığında bir örgüt kurdu. Germanos çete başlarını Samsun piskoposluğunda biraraya getirerek örgütün Samsun, Bafra, Çarşamba, Ünye, Fatsa, Tokat, Niksar, Merzifon, Hava, Erbaa, Ladik, Amasya ve Vezir köprü bölgelerinde teşkilatlanmasını kararlaştırmıştı.

SONUÇ: Bugünün İngiltere, Amerika, Fransa'sı (gizli servisleri) boş durmuyor. ÜST AKIL planladı. Taşeronları çalışıyor. Ülkemize karşı bir konsorsiyum ve şer ittifakı var. Bu ittifak birçok şeyi denedi. Partileri, liderleri bir araya getirdi, ortak çatı adaylar çıkardı. Baktılar ki bunlarla bir yere varılamıyor, CHP iktidar olamıyor, MHP oylarını arttıramıyor... Seçimin kaderini ne değiştirebilir diye düşünüp, tek yol olarak HDP'nin barajı geçmesi ihtimaline sarıldılar. Aziz milletimiz utanmayan, çekinmeyen, şer ittifakına asla yol vermez. BEŞİNCİ KOLLARA, KRİPTO HAİNLERE, DERS VERMEYE AZ KALDI....