BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 30 Nisan 2015

Murat Özçelik'in HDP aşkı

Aydın Doğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nu neden seviyor?
Derin Amerika, Kılıçdaroğlu'nu neden bağrına basıyor? İsrail, CHP'nin iktidar olması için neden çok hevesli ve heyecanlı? Bütün bu soruların cevabı aşağıda... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sağ kolu Genel Başkan Yardımcısı eski büyükelçi Murat Özçelik'in, siyasetteki sürpriz yükselişi hep dikkatimi çekti.
Kılıçdaroğlu'nun partili seçmenlerinden tutun, çok yakınındaki başka isimlerin de tepkilerine rağmen, Amerikancı fikir ve konuşmalarıyla ünlenen Özçelik'i partide yükseltmek için gösterdiği olağanüstü çabanın altında muhakkak bir 'çapanoğlu var' diye düşündüm. Özçelik'in merak uyandıran geçmişine kısaca bakarsak, sizler de şaşırtıcı tırmanışın arkasında muhakkak 'bir iş var' dersiniz.

Şüphe 1) Eski Büyükelçi Özçelik 2005'de Dışişleri'nde Enformasyon -Sözcü yardımcısı. 2007'de Irak Özel Temsilcisi.
2009'da Irak'ta Büyükelçi. Sonra, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı gibi hassas bir kuruma atanma şansı buldu.
Yükselmesindeki sebep neydi? Arkasında görünmez güçler iddiası gündeme gelir mi?

Şüphe 2) Murat Özçelik, Dışişleri Müşavirliği'nde bulunurken aniden emekliye ayrılıp, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı oldu. Bu CHP aşkı, daha önce vardı da, göstermiyor olabilir mi? Yoksa bir yerler, CHP'ye gelmesine-gitmesine yeşil ışık yakmış olabilir mi?

Şüphe 3) CHP'de deneyimli emekli büyükelçiler varken, Osman Korutürk (Berlin) ve Faruk Loloğlu (Amerika) Özçelik 2014'te Genel Başkan yardımcısı yapıldı.
Kemal Kılıçdaroğlu 2013 yılının Aralık başında çok şaşırtıcı bir ABD gezisi yapmış, meşhur neo-con'larla, eski CIA ajanlarıyla, Fethullah Gülen'in Amerika grubuyla konuşmalar yapmış; dönünce ne tesadüf 17/25 Aralık darbeleri yaşanmıştı.
Ve.. Özçelik yükselmişti.

Şüphe 4) Kemal Kılıçdaroğlu kurultay listesinde yer vermeyerek Faruk Loloğlu'nu PM dışında bıraktı. Murat Özçelik listeye konmasına karşın ismi delegelerce silindi.
PM dışında bırakıldı. Tabana rağmen Kılıçdaroğlu, Özçelik'i genel başkan yardımcısı yapmak için 2 önemli adamını istifa ettirdi. Önünü açtı. Neden acaba?

Şüphe 5) Murat Özçelik "Amerika'nın partneri CHP'dir" derken Kılıçdaroğlu'nun Amerikan strateji grubu Benenson ve Meşhur Neo/ con Makovski ile yakın teşriki mesaide bulunması ne manaya geliyor?
Siyasi kulislerde Murat Özçelik'in şaşırtıcı yükselişleri konuşulurken, önceki gün ilginç bir gelişme oldu. Fethullah Gülen'in Zaman gazetesi Murat Özçelik'e tam bir sayfa ayırdı (27 Nisan)... Günü bile manidar... 27 Nisan muhtıra, darbe teşebbüsü günü... O yazıda şu ifadelere yer verildi:

ZAMAN'DA ÖZÇELİK- DEMİRTAŞ MUHABBETİ
: HDP'nin Meclis'e girmesinin önemini biliyoruz. Birçok denge ona bağlı. Ancak düşeceğimiz nokta koalisyon olabilir. Bir koalisyona evet deriz. CHP seçmeninden yüzde 1'in HDP'ye kayma ihtimali görünüyor. Bu nedenle başlarda HDP'ye hafif giydirdik.
Kemal Bey de eleştirdi. Sonra HDP karşıtı dilden vazgeçtik. Niye biliyor musunuz? HDP'nin çıkmasında fayda var. Demirtaş farklı karakter... Bakın bağlamayı almış, türkü söylüyor. İyi bir siyasetçi.
Allah'tan da öyle. Kürt meselesinin Parlamento içinde çözümü için Demirtaş gibi bir siyasetçiye ihtiyaç var. HDP barajı aşamazsa güneydoğu yangın yerine döner mi. HDP 9.8'de kaldı, ne yapacaksınız? Allah göstermesin 'serhildan' gibi bir şey başlarsa PKK dahi bölgede bu riski göze alamaz."

SONUÇ: İşte şaşırtıcı 7 Haziran ittifakının somut belgesi: CHPKılıçdaroğlu-Murat Özçelik-Derin Amerika-Fethullah Gülen-Zaman-
Selahattin Demirtaş-Hürriyet-Cumhuriyet
... Aziz milletimizin bu ittifak karşısında kafası karışıyor. Ama nevri dönen milyonlar, sabırla bekliyor...
7 Haziran ola, hayırola...

YARIN: Deniz Baykal, Murat Özçelik'i affetmez!