BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 17 Nisan 2015

İstiklal'den İstikbal'e

BİZE HER YER TÜRKİYE...
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 2023 manifestosunun ruhu işte bu.
Mazlumun boynuna muhteşem bir mazi, Bütün bu cihanda özgürlüğün nefesi, Gazze, Somali Bosna kalbimde, Kafkasya, Kerkük kardeş benimle.
Ben Türkiye'yim büyük Türkiye, Ben Türkiye'yim yeni Türkiye, Biz Türkiye'yiz yeni Türkiye, BİZE HER YER TÜRKİYE...
1920 BÜYÜK MİLLET MECLİSİ, YENİDEN... Yüz yıl önce, Trablusgarp, Balkan ve Birinci Dünya Savaşı'nın acıları üzerinde onurlu bir İstiklal Savaşı vererek Cumhuriyetimizi kuran neslin torunları olarak bizler bu onurlu savaş sonunda özgürleştirilen vatanımızın asli sahipleriyiz.
Yüz yıl önce kadim coğrafyamızın her bir köşesinden gelerek sömürgeciliğe karşı omuz omuza mücadele eden dedelerimiz için de, onları Orta Asya'dan Hint'e, Güneydoğu Asya'dan Afrika içlerine kadar ellerindeki dar imkânlarla ve dualarla destekleyen mazlum milletler için de İstiklal Savaşımız, sadece bir milletin var olma savaşı değildi. Bütün bir insanlık onuru için verilen kutsal bir mücadele idi. Bir aziz Cuma günü dualarla toplanan 1920 Büyük Millet Meclisi'nin milletvekilleri, ORADA EŞİT VATANDAŞ OLARAK BULUNUYORDU. Geleceğimizde de, insan onuru ile taçlandırılan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kimliği taşıyan hiç kimse, hiçbir makam ve güç sahibi tarafından tahkir edilemez. İnancı, rengi, cinsiyeti, dili, ırkı, siyasi düşüncesi, felsefi anlayışı ve hayat tarzı sebebiyle ayrımcılığa maruz bırakılamaz. Özgürlük, eşitlik ve adalet değerleri üzerine inşa edilecek yeni anayasal düzenimizin en temel ilkesi, ahlaki referansı ve ruhu insan onuru olacaktır. Büyük bir varoluşsal kriz yaşanan tarihi bir dönemde insan onuruna dayalı yeni bir medeniyet çağrısının öncüsü olacağız. Kültürel birlikteliğimizin esası 'çoklukta birlik' ilkesidir. Bu ilke ile içselleştirici, kuşatıcı ve bütünleştirici bir yaklaşımla büyük bir kültürel uyanışa zemin teşkil edecek bir harmanlanma gerçekleştireceğiz. Hiçbir medeniyet birikimini ötekileştirmeyen ve dışlamayan bu kültürel harmanlanma ile köklü medeniyet birikimimizden evrensel insanlık kültürüne özgün katkılar sunacak

YENİ TÜRKİYE LİDERLERİ TAYYİP ERDOĞAN-AHMET DAVUTOĞLU, (GRAND STRATEGY) BÜYÜK STRATEJİYİ ÇİZDİ: Asya, Avrupa ve Afrika ana kıtasının merkezinde ve önemli denizlerin ve ekonomik havzaların kesişim hattında bulunan coğrafyamız enerji, tarım ve ticaret stratejilerimiz 2023 BAĞLAMINDA çerçeveye alındı. 2023 hedefine ulaşan Büyük Türkiye, Kadim İpek Yolu'ndan küresel enerji hatlarına ve ticaret yollarına geçişte öncü bir rol üstlenecek ve YAKIN COĞRAFYASINDA bölgesel barış alanları oluşturacak. Balkanlar, Kafkaslar, Orta Asya ve Orta Doğu gibi komşu bölgelerde kalıcı istikrar ve barışı temin edecek öncü ve vizyoner rolümüz pekiştirilecek. Dış politika alanları, ülkemizin küresel bir güç haline gelmesini sağlayacak şekilde bütüncül bir strateji çerçevesinde yürüyecek. Vatan sadece Anadolu değil bizim için. Hedefi, Büyük Türkiye olan güzel ülkemizin, Afrika, Asya, Avrupa varlığı, 21'inci yıl gerçeği olarak karşımızda durmaktadır.
Buralara kolay gelmedik. 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün başlattığı yürüyüş, bir İstiklal Savaşı'ydı. 100 yıldır gerçek İstiklale kavuşma savaşı verdik. Aziz milletimizin 2002 DEVRİMİYLE, 20'inci yüzyıl biterken, bağımsızlık bayrağını dalgalandırmaya başladık. Önümüzdeki 21'inci yüzyıl, İSTİKBAL SAVAŞI'NI kazanma mücadelemiz ile geçecektir.

SONUÇ: İSTİKBAL SAVAŞI'NIN stratejik hedefleri var: 2053 VE 2071...
2053, İstanbul'u 600 yıl sonra, dünyanın başkenti yapmaktır. 2071, Anadolu topraklarını ebedi vatan yapan güzel insanlarımızın, BİN YIL sonra, "Gazze, Somali Bosna kalbimde, Kafkasya, Kerkük kardeş benimle" diyerek, hergün biraz daha küçülen Dünya coğrafyasında emin adımlarla yürümektir.

YARIN: TÜRKİYE MYANMAR'A NEDEN GİDİYOR? ÇİN'LE NASIL BİR BAĞLANTI VAR?