BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 9 Nisan 2015

'İttifak' dizaynı

7 Haziran milletvekili aday listeleri ışığında partilerin aday profiline ve ana hedeflerine bakınca, CHP-MHP-HDP derinliğinde, GİZLİ EL-STRATEJİK BİR BEYNİN İTTİFAK dizaynı yaptığı seziliyor. Olayların perde arkasını araştıran, detaylara çok dikkatli bir gözle bakan gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler, "İttifak" başlığı altında, CHP-MHP-HDP üzerinden yapılan dizaynı analiz ederken, şifreyi verdi: "Benenson Strateji (Bu şirketin sahibi Joel Benenson, Rothschild ailesine çok yakın bir isim) CHP'ye 'Kazanamayacağınız illere kesinlikle gitmeyin' mesajı verdi.
CHP geride kalan son seçimde aşağı yukarı Orta Anadolu ile DOĞU'dan hiç vekil çıkaramamıştı. CHP gidip alacağı yerleri alacak. Gitmediği ve gidemediği için hiç alamadığı yerlere şimdi MHP ile HDP gidecekti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 'ÇATI ADAYI' diyerek ortak aday gösteren CHP ile MHP bu seçimde yanlarına HDP'yi de almış olabilir mi? Yani BİR AKIL DEVRE YE GİRDİ VE ÜÇ PARTİ 'Yİ DİZAYN MI ETTİ?" Ergün Diler şifreyi verdi. Bu şifrenin arka planına bakalım.
EVET, CHP-MHP-HDP DERİNLİĞİNDE GÜÇLÜ BİR EL DİZAYN YAPTI...
ÇÜNKÜ 330 KORKUSU VE PANİĞİ İÇİNDELER. ÜST AKIL'ın, 30 Mart ve 10 Ağustos seçimlerinde umduğunu bulmaması üzerine, 7 Haziran seçimlerine yönelik kumpaslara, ittifaklara ağırlık verdiği biliniyor. Hedeflerinde, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 330 milletvekili çıkarması korkusu var... Bunun için uzun süredir çok dikkatli çalışıyorlar.
EKMELEDDİN İHSANOĞLU BİR PROJEDİR: Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP-MHP-14 küçük parti-Hürriyet-Doğan medya desteğiyle yüklendiler.
DEMİRTAŞ PROJESİDİR: HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ı Avrupaİngiltere-
Amerika destekledi. Hürriyet-
Zaman-Cumhuriyet ittifakıyla Demirtaş parlatılmaya başlandı.

'Stratejik Beyin'in planı

Stratejik beyin oturmuş, 7 Haziran seçimlerinde yönelik yapılacak planın detaylarını kurgulamış. 3 partinin aday profilinde bir dizayn yapmış. Hedef:1) Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başkan olmasını engellemek. Hedef:
2) Erdoğan'ı Beştepe'de zayıflatmak ve yalnızlaştırmak. Hedef: 3) Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun tek başına iktidara gelmesini engellemek, gelse bile her an düşürme noktasında bırakmak... Bu planın işlemesi için CHP-MHP-HDP üzerinde ayrı ayrı, sessizce, bir aday profili dizaynı gerçekleştirmek gerekiyordu.
Anlaşılıyor ki, değişik kanallardaki GÜÇLÜ ADAMLARIYLA bu gerçekleştirdiler.
CHP listeleri, 'HDP barajı aşsın' diye dizayn edilmiş. MHP listeleri, AK Parti'ye oy verecek MHP'li vatandaşların önünü kesmek için düşünülmüş. Yani cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan'a oy veren MHP'lileri geri getirme telaşı içinde olunmuş. HDP'nin CHP'den gelecek oylarla yükselmesini tırmandırmak üzere (barajı aşamama durumu da düşünülerek) İstanbul, Ankara, Mersin, Adana gibi büyük oy depolarına yönelik çok yönlü adaylar öne çıkarılması sağlanmış. 7 Haziran seçimlerine yönelik, MHP'nin oylarını olabildiğince arttırmak için Ekmeleddin İhsanoğlu'nu MHP adayı yaptılar. CHP'nin bir bölüm oylarının HDP'NİN BARAJI aşmasına yardımcı olacak operasyonu Amerikan Strateji Grubu Benenson yaptı. HDP'nin, muhakkak barajı aşması yolunda liste hazırlattılar. Batıda Türk solu, doğuda gelenek oylarına yönelme kurgulandı.
Selahattin Demirtaş'la İstinye'deki balık lokantasında buluşan gazetecilerden bir ismin yaptığı yoruma dikkat buyurunuz: "AK Parti'deki Kürt oyları: Sağa kaymanın CHP'ye bir getirisi olmayabilir ancak HDP'ye var. HDP'nin barajı geçmesinin en kestirme yolu, şu zamana kadar çoğunlukla AK Parti'ye yönelen metropollerdeki Kürt oylarını almasıdır..."
Devamı var.....

SONUÇ: HDP'ye muhakkak barajı aştıracaklar. MHP'nin oyunu yükseltecekler. CHP'nin yüzde 3 oyunun HDP'ye kaymasını sağlayacaklar. Dertleri, imanları Başbakan Ahmet Davutoğlu, 330 milletvekili çıkarmasın, yeni anayasa yapamasın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe'de yalnızlaşsın...

YARIN: CHP-MHP-HDP listelerinin kılcal damarlarında akan kanın analizleri...