BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 27 Ocak 2015

Yeni Türkiye ve Osmanlı -3

7 OCAK 2015-PARİS: Hazreti peygamberimize utanmadan dil uzatan Fransız Hepdo dergisi basıldı. 'İslamofobi'ciler ortaya döküldü.
22 OCAK 2015-İSTANBUL: Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın İstanbul Konferans'ında konuşuyordu.
Erdoğan'ın sözleri sadece İstanbul'daki salonun duvarlarında değil, dünyayı idare eden, 5 DÜNYADAN BÜYÜKTÜR diyen Hıristiyan Küresel Devletlerin duvarlarında çınlıyordu.57 İslam ülkesindeki kadim halkların kulaklarında çınlıyordu: "İslam teşkilatına 57 Müslüman ülke üyedir. Bir sözümüz BM'de geçiyor mu? Hayır. BM'nin 3'te 1'ini İslam ülkeleri temsil ediyor. Biz ne işe yarıyoruz? Bunu sormayacak mıyız? Adım atmayacak mıyız? Bu hakkı kimse bize vermeyecek.
Bu hakkı istiyorsak kendimiz alacağız.
Hepimiz Kuran- ı Kerim'in ilahi mesajı altında, Hz. Peygamberin barış sancağı altında kardeş olmuş bir ümmetin mensuplarıyız. BİRLEŞMELİYİZ. ORTAK SES VERMELİYİZ."
100 YIL ÖNCE: Osmanlı padişahı Sultan Abdülhamit, ittihad-ı islam demiş, ama İngiliz-Fransız oyunlarıyla darbeyle iktidardan düşürülmüş.700 yıllık Osmanlı çınarı yıkılmış, toprakları parçalanmış, cetvelle çizilen haritalarla yer altı zenginliklerine el konulmuştu.
1915'ten beri Osmanlı'nın yok edildiği topraklardaki İslam ülkelerinin kanı akıtılıyor, gözyaşı hiç eksilmiyor...
Müslümanlar birbirine kırdırılıyor. Ölenler, öldürenler hep Müslüman. Fakat İslam ülkeleri dağınık... Dağınık kalmaları yolunda yüzyıllardır operasyonlar yapılıyor. Zenginlikleri Hıristiyan dünyanın şatafat içinde yaşamalarını sağlıyor...
ÇÜNKÜ İSLAM ÜLKELERİNİN BİR LİDERLİĞİ YOK. Çok üzücü ve düşündürücü bir tablo var ortada.
Milli geliri 2012'de 6,2 trilyon dolara yükselen ve 1,6 milyar ile dünya nüfusunun yüzde 22'sini oluşturan ama dünya hâsılasının sadece yüzde 8,8'ini alan 57 İslam ülkesinin dünya üretimi içindeki payı, tek başına Japonya kadar.
100 YIL SONRA: Anadolu toprakları bir büyük lider daha çıkardı. Aziz milletin eksilmeyen desteğiyle 'DÜNYA 5'DEN BÜYÜKTÜR' diyen bir ses: Tayyip Erdoğan, Ankara'dan dünyayı sarsmaya başladı. Erdoğan, mazlum ve yoksulları yanına alarak Batıya karşı yeni bir isyanı temsil ediyordu. Israrla seslendirdiği 'Dünya 5'ten Büyük' söylemi, 100 yıllık statükoya yönelik çok güçlü bir sorgulamaydı.
Hıristiyan Batı'nın vicdansız duvarlarında o ses çınlıyordu. Dünyanın ezilen, sömürülen İslam coğrafyasındaki kadim halklarda büyük yankı buluyordu. 1.6 milyarlık bir dünyayı dışlayan, dünyayı avucunda tutan beşli de, onlara paydaşlık yapan Avrupa da, yeni sömürgeci zihniyetteki liderler de Erdoğan'ın, dünyaya isyan eden söz ve hamlelerinden rahatsız oluyorlar. Bu noktada içimizdeki İngilizler, dahili bedhahtlar (mutsuzlar) yok mu? Beynini dolara-avro'ya satan içteki hainler yok mu? İnsanı onlar çok kahrediyor.
SONUÇ: "İslam Dünyası ortak tepki göstermelidir. Tüm dünya, BM'nin 5 üyesine, emperyal güçlere teslim olmamalıdır. Bu dünyada adaleti hak ettiğimizi, artık gür bir sesle bütün dünyaya ilan etmek zorundayız" diyen Yeni Türkiye lideri Tayyip Erdoğan'a, Türk Cumhuriyetleri'nde, Asya'da ve Afrika'da gösterilen ilgi-sevgi neyi gösteriyor?
YENİ TÜRKİYE'NİN TÜRK -İSLAM DÜNYASININ BİRLİĞİNİN SAĞLAMASINDA ÖNCÜLÜK YAPMASI TARİHİN YÜKLEDİĞİ BİR SORUMLULUK OLARAK KARŞIMIZDA DURUYOR. Tecrübesi, gelişmiş dış ilişkileri, yetişmiş insanı, özgüvenli kadroları, stratejik beyinleri ve Yeni Ruhuyla Türkiyemiz, Türk ve İslam dünyasına öncülük etme şansına sahiptir.
21. YÜZYIL'IN İSLAM ÜLKELERİ BİRLİĞİ oluşturulmasında, 2024'e kadar Başkanlık yapabilecek Yeni Türkiye lideri TAYYİP ERDOĞAN'a büyük sorumluluk düştüğünün farkında olan 77 milyon insanımızın ORTAK SES-BİRLİKTE HAREKETİ dünya dengelerini değiştirme özelliğindedir.