BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 23 Ocak 2015

7 Haziran'ın önemli isimleri

Yeni Türkiye'nin gelecek şekillenmesini sağlayacak 7 Haziran seçim sürecine girdik. Milletvekilliğine aday olacak devlet memurlarının en geç 10 Şubat 2015 saat 17.00'ye kadar görevlerinden istifa etmesi gerektiği açıklandı.
Memurluktan istifa edecek önemli isimler Meclis yolunda yürümeye başlayacak.
Önümüzdeki dönemin 1 numaralı ismi, Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül.
Kulislerde dolaşan diğer önemli isimler: MİT Müsteşarı Hakan Fidan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Başbakanlık Başdanışmanı Prof.Dr. Vedat Bilgin ve Hatem Mete ile Dr. Hüseyin Yayman ve tanınmış öğretim üyeleri... MİT Müsteşarı Fidan'ın milletvekili olması, sonrasında da bakanlık koltuğuna oturacağı konuşulurken, yerine kimin geleceği de merak ediliyor.
Türkiye'nin yer aldığı önemli istihbarat toplantılarına katılan Kültür Bakanı Ömer Çelik, kazandığı tecrübeyle bu görev için akla gelen ilk isim oldu.
20 GAZETECİ MECLİS'E: 20'ye yakın gazeteci-yazarın AK Parti'nin yeni kadrosu olarak milletvekili yapılacağı konuşuluyor. İsimleri daha sonraki yazılarımda açıklayacağım.
TARİHTE BUGÜN: Yazıma başlamadan önce, 'Tarihte bugün' isimli el kitabıma bakarım. Bu vesile ile eski olayları hatırlar, bazılarının günümüzü de çok yakından etkilediğini görmek hem şaşırtıcı hem de düşündürücü olur benim için.
Bugün 22 Ocak...
22 OCAK 1517. Osmanlı Ordusu Ridaniye Savaşı'nda Memluk ordularını yendi. Bu savaşın ardından HALİFELİK Osmanlılar eliyle İstanbul'a getirildi.
22 OCAK 1972: İrlanda, Danimarka, Norveç, Avrupa Birliği üyesi oldu. (Yıl: 2015, bizi hala bekletiyorlar.)
22 OCAK 1997: ABD'de ilk kadın Dışişleri Bakanı Madeleine Albright göreve atandı. (28 Şubat postmodern darbe döneminde yönlendirici bir dış aktördü.)

İngilizler'in entrikaları

22 Ocak 1517 vesilesiyle, İngilizler'in Türkler'in elinden halifeliği almak için çevirdiği oyunları hatırlamamak mümkün mü? YIL 1873! Arap dili ve kültürü uzmanı olan İngiliz Dışişleri'nin beyni Badger tarafından hazırlanan TOP SECRET raporda, "Eğer Araplar da Osmanlı sultanını aynı şekilde halife olarak tanırlarsa onun İslâm âlemindeki şöhret ve nüfuzu muazzam derecede artar. Bunun doğuracağı sonuç İngiltere'nin aleyhine olabilir. Bu yüzden İngiltere, Araplar üzerindeki Osmanlı sevgisinin YOKEDİLMESİNE çalışmalıdır" deniyordu. Bundan sonra, kurulan tezgâhlar ve entrikalar... Yahudi Ortaklı İngiliz Basın-yayın organlarıyla destekleniyordu. 10 Haziran 1887 tarihli İngiliz Times Gazetesi: "Osmanlı Hilâfeti gayri meşrudur. Buna rağmen dünya Müslümanlar'ı arasında kabul görmesi ise İslâm dünyasına hâkim olan cehaletten dolayıdır. Osmanlı sultanı bu iddiasından vazgeçerek unvanı Mekke şerifine iade etse, Şark meselesi hallolma yoluna girecektir." Sultan Abdülhamid'e "KIZIL SULTAN" diyerek kampanya açıyorlar, Ermeni ve Girit meselelerini ortaya atıyorlar, özellikle Ermeni başkaldırışı teşvik ediliyordu. Sonuçta, İngilizler, Birinci Dünya Savaşı'nda Osmanlı'yı parçalamış, Ortadoğu haritasını Sykes-Picot'la cetvelle çizmişlerdi. Türkiye Cumhuriyet'i devletinin Halifeliği kaldırması yolunda da hile ve desiselerini hiç eksiltmemişlerdi.
SONUÇ: Hilâfet nüfuzunu Türkiye Devletinin kullanması "tehlikesinden!" entrikalarla kurtulan İngilizler ve Avrupa ülkeleri hala farklı oyunlarına devam ediyor. Bugün bildik enstrümanlarla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan-Ahmet Davutoğlu Yeni Türkiye liderliğine saldırıyorlar. Ama aldanıyorlar. Çok şaşıracaklar. Herhalde farkında değiller.
NE TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE,NE DE AZİZ MİLLET BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞINDAKİ MİLLET.77 MİLYONLUK GÜÇ HAYASIZCA AKINLARI DURDURACAKTIR...