BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 22 Ocak 2015

Mefisto'nun tuzağı bozuluyor

4 eski bakan üzerinden azgınmüzmin muhalefetin kurduğu tuzaklar TBMM'de bozuldu. Fethullah Gülen cuntasının yolsuzluk örtüsü altında kurguladığı Siyaseti Dizayn etme fantezisi trajik bir şekilde çöktü. Darbe heveslerinin yıkılan duvarları, tuzakçıların üzerine devrildi.
TBMM'de yapılan oylamanın adı kısaca budur.
Müslüman kanı emen ÜST AKIL uyumuyor.
Hainler tatil yapmıyor.
Mefisto'lar tezgâh kurmaktan geri durmuyor. MEFİSTO (Şeytan) tezgâhını ustalıkla kuruyorsa da, bu tezgâhta nice renk yerini alıyorsa da, Güzel Türkiyemiz'in inanan insanları tuzakları bozuyor. Şeytanlık rolü oynayanları cezalandırıyor.
Kuran-ı Kerim İbrahim süresi 46 inci ayeti ne kadar güzel, ne kadar açık, ne kadar anlam yüklü şekilde şeytanın kurduğu tuzakları şöyle anlatıyor: Ve kad mekerû mekrehum ve indallâhi mekruhum, ve in kâne mekruhum li tezûle minhul cibâl (cibâlu). Elmalı Hamdi sadeleştirmesi: Gerçekten onlar çeşitli hileler ve tuzaklar kurdular. Allah katında da onlara hilelerine karşı azab var; isterse onların hileleri dağları yerinden oynatacak olsun. TARİH 5 OCAK 2015: TBMM Yolsuzlukları Soruşturma 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmemesi yönünde karar aldı.
TBMM komisyonundan istedikleri sonucu alamayan muhalefet cephesi başta Hürriyet-Zaman-Cumhuriyet olmak üzere, yeni bir taktikle ortaya çıktılar: 'AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİNİN VİCDANINA GÜVENİYORUZ.' 5 Ocak'tan TBMM'de yapılacak 20 Ocak 2015 oylamasına kadar vicdan konuşmaları ayyuka çıkarıldı. Amaçları belliydi. AK Parti'den fire çıkarmak. Ne kadar çok çıkarsa, 17 Aralık Darbesiyle hayatını ortaya koyarak mücadele eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paradigmasını o kadar yıkacaklardı. Erdoğan ile Davutoğlu arasına kara kedi sokacaklardı.
Aynen 28 Şubat darbesinde DYP'yi parçalayarak, iktidarı yıktıkları gibi...
Hatırlayalım orada ne olmuştu?

28 Şubat darbesi gibi

İktidarda Refah Partisi ve Doğru Yol Partisi koalisyonu vardı. DYP den Başbakan olarak TBMM'ye giren Süleyman Demirel Cumhurbaşkanıydı.
Refah Yol Hükümeti'nin devrilmesi 28 Şubat aktörlerinin istediğini yapacak bir Hükümetin kurulması için akla hayale gelmeyecek siyasi manevralar yapıldı.
Tansu Çiller'in siyasi hayatını bitiren ve sonunda DYP'nin de siyasetteki ağırlığını ve varlığını sonlandıran süreç, vatandaşın "şemsiye partisi" dediği DTP'nin kuruluşu, 28 Şubat'ın siyasetteki en büyük organizasyonuydu.
28 Şubat Darbesiyle Başbakanı Necmettin Erbakan olan 54. RefahYol Hükümeti devrildi. Yerine Başbakanı Mesut Yılmaz olan Anavatan Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Türkiye Partisi'nden oluşan koalisyon kuruldu.
DYP'den ayrılarak bir süre Yeni Oluşumcu Hareketi adı altında toplanan eski ve mevcut milletvekilleri Demokrat Türkiye Partisi'ni kurdular.
67 kurucusundan 6'sı milletvekili olan DTP'nin kurucuları arasında 26 DYP parlamenter ve bakanları bulunuyordu.
Çoğu Bakanlık, TBBM başkanlığı yapmış ülke idaresinde söz sahibi olmuş isimler... DYP'den ayrılıp başka parti kurdular, seçime girmeden iktidar da oldular. 28 Şubat'ta kendilerine verilen siyasete ve demokrasiye müdahale görevini yerine getirdiler ve bu kadro demokrasi hayatımızın hiç de hoş olmayan sayfasına yazıldı.

SONUÇ: TBMM'de Yüce Divan yolunda oy kullanan AK Parti milletvekillerine ne demek lazım?
Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar diyor ki: "İÇİMİZDEKİ HAİNLER" Onlara, 28 Şubat-DYP'yi bölme, DTP tecrübesini hatırlamalarını tavsiye ederim. TBMM'de yapılan oylamada, TUZAKLARI BOZAN, TÜRKİYE'Yİ DARBENİN EŞİĞİNDEN DÖNDÜREN AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNE AZİZ MİLLETİMİZİN DUALARINI HEDİYE EDİYORUZ...