BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 20 Ocak 2015

Cumhuriyet'in suflörü kim?

Tiyatro , sinema ve TV dizilerinde oyunculara sözlerini fısıltıyla söyleyip, hatırlatan seçilmiş bir adama verilen addır. Yani bir seslendirme, hatırlatma sistemindeki yapımcı-yönetmenin önemli ara adamıdır. Suflör, genel sıfatla ÜST AKIL (Stratejik beyin) veya onun kullandığı adamda ifade buluyor. Bu bağlamda, Hazreti Peygamberimiz'e utanmadanarlanmadan dil uzatma terbiyesizliğinde bulunan faşist Fransız dergisi Charlie Hebdo'yla dayanışma adına hareket eden Cumhuriyet Gazetesi'ni masaya yatıralım. Cumhuriyet, terbiyesiz bir seçkiyi neden vermiş olabilir?
Verirken, ifade özgürlüğü örtüsü altında siyasal bir mühendislik operasyonunun manipülasyon aracı olmayı nasıl içine sindirdi? Cumhuriyet ve Hebdo'yu paralel yapan AKIL kim? Bu işler, öyle konuşulup geçilecek işler değil. Derinliğinde çok yönlü sömürü-dizayn projeleri, stratejist kafası var. ŞÜPHELİLERE bakalım, Cumhuriyet-Charlie Hebdo paralelliğinden kimlerin, nasıl bir sonuç almak istedikleri üzerinde duralım: BİR) New York-Londra-Telaviv PETROL-BANJA-SİLAH BARONLARI İKİ) Derin Avrupa (Fransa-
Almanya GLADYOSU ) ÜÇ) Kemal Kılıçdaroğlu'nu kaset operasyonuyla Genel başkanlığa getiren İSTANBUL BARONLARI... (TÜSİAD-Beykoz Konakları)
Derin odaklar arasında da paralellik olduğundan, SUFLÖR KİM acaba?
Özellikle 3 nolu maddemizin altını dolduracak isimler çok düşündürücü...


CHP ve Cumhuriyet

"Cumhuriyet"
adıyla kurulan gazete, İTTİHAT VE TERAKKİ'NİN merkez binası olarak kullandığı Cağaloğlu'ndaki Pembe Konak'ta çıkarılmaya başlanmıştı.
İttihat ve Terakki'yi nasıl bilirsiniz?
Bu vesileyle, CHP'nin günümüzde İttihat-Terakki'nin yeni versiyonu olup olmadığının tartışılmasında sonsuz faydalar var... Cumhuriyet'in kendisini, tarihinin önemli bir bölümünde "misyon" gazetesi olarak tarif ettiğini hatırlayalım.
Bu misyon, Jakoben vesayetçi asker-sivil bürokrasinin Cumhuriyet'in ilkelerine katı biçimde sarılma bağlamında yürütülüyor. Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu içinde "gelenekçi"ler, yani misyoncular etkili pozisyonda: Alev Coşkun (CHP'li eski bakan), İnan Kıraç (Koç Holding Beyni), Nevzat Tüfekçioğlu (Koç Grubu'nda çalışmış eski bir hesap uzmanı), Yunus Nadi'nin torununun eşi Şevket Tokuş, Şükran Soner, Mustafa Balbay!Cumhuriyet'in hissedarları arasındaki bazı isimler dikkati çekiyor: AYDIN DOĞAN: Hürriyet Gazetesi sahibi. İNAN KIRAÇ: Vehbi Koç'un damadı, Koç Grubu'nda uzun yıllar yöneticilik yaptı. ZEKERİYA TEMİZEL: (Kılıçdaroğlu'nun beyin kadrosunda.
Hüsamettin Özkan'ın siyaset şemasındaki kilit isim), Eski Maliye Bakanı, BDDK eski Başkanı... GÜRBÜZ ÇAPAN: (CHP eski belediye başkanı)....

İstişare kimlerle?

Faşist Charlie Hepdo'dan seçkiler yayınlayan Cumhuriyet Yay. Yön. Utku Çakırözer, "Yayınladığımız seçkide çok sayıda istişare sonrasında derginin kapak sayfasına yer vermedik" diyor. Çok sayıda istişare, kimlerle, neyi konuştunuz? Gülen'in parelel yapısını bir türlü göremeyen TÜSİAD'çılar da Cumhuriyet'in seçkileri konusunda bir açıklama yapar mı? Yazarları Orhan Bursalı terbiyesiz Hebdo ekine karşı çıktı. Işık Kansu, seçkiye tepki gösterdi "PERDE GERİSİNDE KÖTÜ NİYETLER VAR..." dedi.

SONUÇ: TÜSİAD VE CHP'nin çok önemli adamlarının Cumhuriyet gazetesinin kılcal damarlarında dolaştıklarını görünce, Kılıçdaroğlu'nun cansiperane biçimde faşist Fransız dergisi Hebdo'yu seçki yapan Cumhuriyet gazetesinin yanında-etrafında kanat germesi hiç şaşırtıcı olmuyor.. Fethullah Gülen'in Zaman'ı aralarında yerini alıyor.
Ve... Hürriyet-Cumhuriyet arasındaki göz yaşartan işbirliği gözlerden kaçmıyor SUFLÖRÜ TANIDINIZ MI? 17/25 ARALIK DARBECİLERİNİN DERİN İŞLER ÜSTÜNDE OLDUĞUNDAN ŞÜPHE YOK... ALLAH İFLAH ETSİN...