BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 19 Ocak 2015

Beştepe buluşması

BUGÜN 19 OCAK 2015. Bugünün anlam ve önemini gelecekte tarih şöyle yazacak: "Türk tarihinde halkın oylarıyla ilk kez seçilerek gelen Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nu Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplayarak, Türkiye Başkanlık kapılarını açtı. Bu noktaya gelişin ardında, bir büyük milletin Diriliş Hikayesi vardır." BEŞTEPE BULUŞMASINA NASIL GELDİK? 2000'lere kadar, Turkish Delight (Türk Lokumu) ve Şiş Kebap'la övünüyorduk.

Bugün artık, Sykes-Picot haritası dar geliyor. Kenan Evren, Cunta Anayasası dar geliyor. Kabına sığmayan bir Türkiye, ayağındaki prangaları kıran bir Türkiye, üzerindeki ölü toprağını silkeleyen bir Türkiye gerçeğiyle karşı karşıyayız. Bunun adı, Kutlu Yürüyüş'tür.
Son 12 yılda, Erdoğan liderliğindeki Yeni Türkiye'nin tarih yazışıdır.

TARİH 1 HAZİRAN 2014: Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı adaylığı açıklandı. O gün tarihi bir koreografi sahneye kondu. Siyaset sadece ideoloji ve vaat değildi, aynı zamanda bir görsellik sembolizmi içerirdi. Zihinlere nakşeden bir slogan, liderin etrafında örülen bir 'hikâye' ve gelecek vizyonu vardı. Logo, ses düzeni, salondaki sembolizm ve 'Dombra ile yürekler ısınmıştı. Tayyip Erdoğan, o gün itibariyle yarışa hayli görkemli bir kampanyayla ve rakiplerinden çok önlerde başladı.

Milletin adamı

Erdoğan'ın özel logosu hazırlanmış, slogan olarak "Milletin adamı, Milli İrade-Milli Güç" seçilmişti.
Logonun ruhu sembollerle doluydu:
1. Güneşin doğuşu: Yeni Türkiye'nin doğuşunu ve geldiği noktayı simgeliyordu. Büyüme ve yükselme arzusunun devam edeceğine işaret ediyordu. Güneşin doğuşu, yeni umut ve hedefleri içinde barındırıyordu.
2. Yol ve yolculuk: Erdoğan'ın hayatını simgeliyordu. Yoldaki kıvrım ve virajlar mücadeleleri, davaya adanmışlık ve kararlılığını anlatıyordu. Siyasetteki basamak basamak yükselişi, uzun ince bir yolda olunduğunu, davayı, millet sevdasını ve hedefe doğru kararlılıkla yüründüğünü anlatıyordu. 3. Kullanılan fon ve harf aralıklarının sıklığı, Türkiye'nin bütünlüğünü, güç birliğini ve kader birliğini temsil ediyordu.

TARİH: 10 AĞUSTOS 2014: Aziz milletimiz, bizzat kendi elleriyle Erdoğan'ı DEVLET BAŞKANI seçti.

Yeni Türkiye'nin BAŞKAN'I olarak, "Kutlu yürüyüşün önderliğini yapınız" dediğini dünya alem biliyordu.
ÇANKAYA'YA gönderdiği Erdoğan'a, "Orada oturunuz, konuşmayınız, karışmayınız, pasif kalınız, sadece temsilcilik dar kalıbında dolaşınız" demediği hala anlaşılmadı mı?

16 devlet tek millet

Tarihteki 16 Türk devleti şimdiye kadar Cumhurbaşkanlığı forsundaki yıldızlarda simgelenirdi. İlk kez askeri kıyafetleriyle karşımıza çıktılar...
Milli iradenin BAŞKAN seçtiği Tayyip Erdoğan, Yeni Türkiye önderliğini, tarihi sembollerle örerken, ruhumuzu tazelerken, yine karşımıza dâhili ve harici bedbahtlar (mutsuzlar) çıktı. Mantıksız eleştirmeyi "muhalefet" zannedenler güruhu ortaya döküldü.
Birbirlerine selam vermeyenlerin kurdukları ittifaklar göz yaşarttı!
O gafiller, tarihte 16 büyük devlet kurmuş, sadece bu coğrafyada bin yıldan fazla bir zamandan beri egemen devletler kuran Türk Milleti'ni anlamadıklarını bir kez daha gösterdiler.
Allah iflah etsin...

SONUÇ: KUTLU YÜRÜYÜŞ SÜRÜYOR. AZİZ MİLLETİN BÜYÜK TÜRKİYE SAVAŞI MUHAKKAK KAZANILACAK. 2023 (BÜYÜK TÜRKİYE)-2053 (OSMANLI İMPARATORLUĞU)-2071 (SELÇUKLU İMPARATORLUĞU) HEDEFLERİNE ULAŞILMASINI, O GAFİLLER, DAHİLİ VE HARİCİ BEDBAHTLAR, BEŞİNCİ KOLLAR, BEYNİNİ DOLAR/ AVRO'YA SATANLAR ASLA ENGELLEYEMEYECEK.
BU BÖYLE BİLİNE...