BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 16 Ocak 2015

Sömürgecilik 1095'te başladı

Hristiyan Bizans'ın, 1071 yılında Malazgirt Savaşı'nda yenilmesi, Türkler'e Anadolu kapılarının açılması ve Selçuklular'ın kısa zamanda Ege, Akdeniz ve Marmara kıyılarına ulaşıp Bizans'ın başkenti olan İstanbul'u zorlamaya başlamalarıyla, Hristiyan Batı'nın 1095'te başlattığı Birinci Haçlı Seferi arasında birebir ilişki vardır.
Yani, Müslüman Türkler'in Anadolu'ya hakim olmasından, Hristiyan Batı çok rahatsız olmuştu. Ve Haçlı seferleri, dini gibi görünmesine karşın, arka planda ekonomik sebeplere ağırlıklı biçimde dayanmaktadır. Bin yıllık olayları kısaca hatırlayalım:
Hristiyan Avrupa'nın, sömürgecilik zihniyeti canlanmıştı. Çünkü 11. asırda müthiş bir fakirlik vardı. Altın, gümüş ve değerli madenlerin birçoğu, Türkler'in ve Doğu kavimlerinin elindeydi. Avrupa, en iptidai maddeler için bile doğuya muhtaçtı.
Ziraat, çok ilkel usullerle yapılıyordu. Sulama sistemi yoktu. Fransa, Almanya, Venedik gibi büyük sayılan Avrupa devletlerinin senelik geliri, en mütevazı Türk beylerinin gelirlerinden azdı. Papa İkinci Urbanus, Kudüs'ü hedef göstererek, Hristiyan Batı'yı harekete geçirdi. Haçlı seferi diyerek, Antakya ve Kudüs'ü düşürdüler. Doğu Akdeniz kıyılarına yerleştiler. (Selahattin Eyyübi, Kudüs'ü, 1187'de Hristiyan işgalinden kurtardı) İngiltere Kralı, Kıbrıs'ı işgal etti.
Fransa Kralı St. Louis Tunus'a çıktı. Hristiyan Avrupa, 1204'te İstanbul'un zenginliğini yağmaladı. Bizans İmparatoru'nu bile soydular.

İslam sayesinde

Haçlı seferleri sırasında, Hristiyan Batı, Doğu sanat ve medeniyetini tanıdı. Ortaçağ karanlığından İslam medeniyeti sayesinde çıktılar. Müslümanlar'dan sanat ve teknik alanda yenilikleri öğrendiler. Bu ise Avrupa'da ilim ve tekniğin gelişmesine sebep oldu. Müslümanlar'dan kağıt ve pusulayı da öğrenen Haçlılar'da gemicilik gelişti.

Osmanlı İmparatorluğu

Fatih Sultan Mehmet, 1453'te İstanbul'u Müslümanlar'ın kalesi yaptı. Osmanlı İmparatorluğu Haçlı zihniyetini hüsrana uğrattı. Akdeniz ve Kızıldeniz 'Türk gölü' olunca, sömürgeciliği başka coğrafyalara taşımak zorunda kaldılar. Hristiyan Batı, Afrika, Ümit Burnu, Hindistan, Endonezya, Çin işgallerine başladı. Sömürgecilikle zengin oldular. Müslümanlar'a kan kusturdular.
Osmanlı'yı yıkmak suretiyle, Kudüs'ü aldılar.
Çanakkale ve Yunan ordusunu Anadolu'ya süren İngilizler'in Haçlı seferiydi. Hristiyan Batı'nın kurduğu İsrail'in ilk Başbakanı Ben Gurion, "Nil'den Fırat'a kadar" diyerek, sömürgecilik zihniyetini ilan etti. NEWYORK-11 EYLÜL: Evangelist -Neo-Con BUSH, Afganistan'ı ve Irak'ı işgal ederken, "Haçlı seferindeyiz" demişti. Belli ki kafasında, Hristiyanlık ve petrol/gaz yeni hayalleri canlanıyordu. 2015-PARİS SON HAÇLI SEFERİ HAZIRLIĞI: Batılılar'ın geçen asırlarda ve günümüzde, İslam ülkelerine karşı tatbik ettiği sömürgecilik hareketleri, İslam dinine saldırmaları ve Müslümanlar'ı dinlerinden uzaklaştırmak için yaptıkları yozlaşma faaliyetleri, Haçlı seferlerinin, kültürel ve ekonomik savaş olarak devam ettiğini göstermektedir. Ne yazıktır ki, senaryoların odağında, kanı içilen Müslümanlar vardır.

SONUÇ: Bin yıldır Müslüman Selçuklular-Osmanlılar hedefteydi. Bugün Müslüman dünyasının gür sesi Yeni Türkiye lideri Tayyip Erdoğan hedefte. Hristiyan-Yahudi stratejistleri 21'inci yüzyılın yeni dünya düzenini dizayn ederken, Samuel Huntington'un 'medeniyetler çatışması' teziyle Hristiyanlar'ın Müslüman kanı emmelerine inşallah bir gün büyük Türkiye son verecektir.
Bunun anahtarı, 7 Haziran'da aziz milletin elindedir.