BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 5 Ocak 2015

Gülen ve CHP'nin Yüce Divan tuzağı

Fethullah Gülen medyası- CHP TÜSİAD rüzgarlı merkez medya ile azgın muhalefetin son günlerde yoğunlaşan "4 Eski Bakan Yüce Divan'a gidip aklansınlar" yolundaki yayın ve kumpasları dikkatlerinizden kaçmamıştır. Kendilerini ÇOK AKILLI sanan Gülen Cuntası ile CHP'nin içinde olduğu yıkım koalisyonu, oturmuş TBMM Soruşturma Komisyonu'nun 4 eski bakanı Yüce Divan'a göndermesini bekliyor. Neden acaba? Nasıl bir strateji izliyorlar?
Kurulan bir tuzak mı var? Hedeflerinde, Büyük Türkiye yürüyüşünün çok önemli bir eşiği olacak Haziran-2015 seçimleri üzerine gölge düşürmek, Yüce Divan üzerinden nemalanmak yattığı apaçık ortada... Deşifre oldular.
Yüce Divan'ın daha önce Başbakan ve Bakan yargılamalarında karara ulaşmak için en az 2 yıl gibi bir süreyi kullandığını bilerek, bir tuzak kurdular. Yüce Divan'ın eski kararlarına bakalım. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir Başbakan Mesut Yılmaz ve Devlet eski Bakanı Güneş Taner 13 Temmuz 2004'te Yüce Divan'a gönderildi. Yargılama 22 AY sürdü. 23 Haziran 2006'da davanın kesin hükme bağlanması Rahşan Affı uyarınca ertelendi. Eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ve Bakan Recep Önal, Halk Bankası'nı zarara uğratmak iddiasıyla 2004'te Yüce Divan'a sevkedildiler. 2006'da karar verildi. Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanları Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan, 13 Temmuz 2004'te Yüce Divan'a sevk edildi. Çakan 3 YIL SONRA 2007'de beraat ederken, Ersümer'e 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Koray Aydın'ı 24 Şubat 2004'te yargılamaya başlayan Yüce Divan, aradan 3 YIL GEÇTİKTEN SONRA, 5 Ekim 2007'de beraat kararı verdi.

İSKİ'den Şişli'ye!

4 eski Bakanı, Yüce Divan kıskacına sokarak, seçim stratejilerini bunun üzerine kurdular. 2015 seçimlerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun zayıflatılmasını, yeni Anayasa çıkarılamamasını, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı Beştepe'de yalnızlaştırmayı düşünüyorlar.
Dertleri, imanları, Cumhuriyet tarihimizin en BAĞIMSIZ VE MİLLİ lideri Tayyip Erdoğan'ı tasfiye etmeyi amaçlayan KÜRESEL KAPSAMLI projeye ümit bağlamaları. Projenin son perdesinin Yüce Divan'da açılması için çırpınıyorlar. Ellerinde kalan yegane silah, Yüce Divan üzerinden bir ALGI OPERASYONU yapmak... 2015 seçimlerinden ümitleri yok. Bu CHP mi alternatif olacak? İSKİ'DEN ŞİŞLİ'YE... İSKİ skandalı: 1989 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı seçilen SHP'li Nurettin Sözen arkadaşı Ergun Göknel'i İSKİ (İstanbul Su ve kanalizasyon idaresi) genel müdürü yapmıştı. 1990'nın başlarında tarihinin en susuz dönemini yaşayan İstanbul'un içme suyu temin etmekle görevli İSKİ'nın Genel Müdürü Ergun Göknel'in ihalelerde büyük yolsuzluklar yaptığı ortaya çıktı. İstanbullu İSKİ skandalı ve susuzluktan yaka silkiyordu. 1994 seçimlerinde Tayyip Erdoğan'ı Başkan seçerek, dertlerine çare bulmasını sağladı.

SONUÇ: TBMM Soruşturma Komisyon'unun mümtaz temsilcileri Hakkı Köylü, Mustafa Akış, Yusuf Başer, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Bilal Uçar, İlknur İnceöz, Ayşe Türkmenoğlu, İsmet Su ve Yılmaz Tunç. Gülen Medyası-Malum TÜSİAD rüzgârlı merkez medyanın, "Mademki suçsuzdurlar, gitsinler Yüce Divan'da aklansınlar" algı operasyonunu nasıl da gözümüzün içine baka baka yaptığını görüyorsunuz. Bugün vereceğiniz kararla siyasal mühendislik tuzağına düşülmesini, kurdukları tezgâhların işlemesini, sinsi taktiklerin esiri olunmasını ümit ediyorlar. Kendilerini ÇOK AKILLI, herkesi kör, alemi düşüncesiz sanıyorlar. HADİ ORADAN, SİYASİ VE İKTİSADİ İSTİKRARA MAYIN DÖŞEYENLER. SİZİ TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE ATMAYA KARARLI AZİZ MİLLETİN SABRINI TAŞIRMAYIN...