BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 28 Kasım 2014

Özal ve Dink'in ortak noktası: Honduras

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, "Levent Ersöz beraat etti, Özal suikast davası kapandı" şeklindeki haberlerin kamuoyuna doğru yansıtılmadığını söyledi. "Babam zehirlendi.
Dava kapanmadı.
Soruşturmanın genişlemesi için tüm hukuki yolları kullanıyoruz"
dedi. Daha sonra sözü yanında bulunan avukatı Prof.
Dr. Hasan İşgüzar'
a verdi.
Prof. İşgüzar, davayla ilgili çok önemli detaylar verdi: "Levent Ersöz'e delil yetersizliğinden beraat kararı verildi. Dava kapanmadı. Mahkemede, Hrant Dink dosyasını istedik. Dava farklı biçimde sürerken, yeni gelişmeler olacak. Rahmetli Turgut Özal'a son yeme ve içme servisini yapan Garson Mustafa, Honduras'a kaçtı. Gazeteci Hrant Dink'i öldüren ruhsatlı silahın sahibi olan gemici de Honduras'ta yaşıyor. Bunların getirilmesini istiyoruz. Bunların hepsi mahkeme dosyasında var. Turgut Özal-Eşref Bitlis-Hrant Dink suikastının yapılış, gelişmeler, ilişkiler ağı birbiriyle örtüşüyor. 1993 yılında Suriye'de yaşayan Abdullah Öcalan'ın, 'Özal zehirlendi' açıklaması var. Bunu nasıl bilebilir?"

17 sayısının gizemi

Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis, 17 Şubat 1993 günü uçağının düşmesi/ düşürülmesi sonucu öldü.
Rahmetli Turgut Özal, 17 Nisan 1993 günü zehirlendi. Danıştay suikastında Hâkim Mustafa Özbilgin, 17 Haziran 2006 günü öldürüldü. Bu kadar tesadüf olamaz... Jandarma Eski Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in ölümünden 7 ay önce dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a yazdığı son mektup ortaya çıktı. Bitlis "Sayın Cumhurbaşkanım, Zatı Âliniz bu olaya müdahil olmalı, aksi takdirde bölgede sonu alınamayacak ciddi risk ve tehditlerle karşı karşıya kalabiliriz" dediği mektupta Kürt sorununa ilişkin çözüm önerileri sunmuştu. Bitlis, mektubunda, ABD tarafından bölgede konuşlu Çekiç Güç'teki bazı komutanların terör örgütü PKK 'ya yardım ettiğini ayrıntıları ile açıklamıştı.

Bitlis rahatsız etmişti

ANALİZ: Orgeneral Eşref Bitlis'in Kürt sorununa ilişkin çözüm planının, TSK içinde bazı komutanlar ve dış odaklarda rahatsızlık yarattığı düşünülüyor. Aralık 1992'den sonra Eşref Bitlis, Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın emriyle, bütün ağırlığını bundan sonra Kürt sorunu üzerine verdi. Kendine yakın kurmay kadrodan bir ekip oluşturdu. Yeni bir plan hazırladı.
Barzani ve Talabani ile baş başa görüşme yapmaya giderken, uçak kazası oldu. Uçağının düşürüldüğü görüşü ağırlıklı.

Ve Özal parti kurdu
Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal parti kurdu.TEK PARTİ ismiyle faaliyete geçecek yeni partinin Genel Merkez binasının Balgat'ta olacağını açıklayan Özal, partilerine bazı milletvekilleri, eski bakan ve müsteşarlarının katılacağını açıkladı.
7 Haziran 2015 seçimlerine katılmak için üç yönlü çalışma yaptığını söyleyen Ahmet Özal, "Meclis'te Grup kurarak seçime katılmak. Milletvekilleriyle görüşüyorum. Zorunlu teşkilatları kurmak için çalışıyorum. Babamın 4 siyasi eğilimini benimseyen partiler ile ittifak düşünülebilir" diye konuştu.

SONUÇ: RAHMETLİ TURGUT ÖZAL VE EŞREF BİTLİS GERÇEK LERİ ORTAYA ÇIKARAMAYANLARI AFFETSİN . BU GÖK KUBBENİN ALTINDA HİÇBİR ŞEY GİZLİ KALMAZ.